Vloerverwarming of niet??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allemaal,

we beginnen volgend jaar aan een nieuwbouw maar zijn nog alle mogelijkheden aan het bekijken voor de verwarming.

Enerzijds hebben we de gewone verwarming in het ganse huis en anderzijds hebben we vloerverwarming voor keuken, living, bureau en badkamer, rest van de woning terug gewone radiatoren.

Omdat we graag parket zouden leggen in de living zou de gewone verwarming met 2 convectorputten zijn en een radiator, de rest van het huis gewoon radiatoren.

Langs de ene kant horen we altijd dat het verbruik van vloerverwarming zeer laag is, dus:

een aanrader vloerverwarming en parket?
is vloerverwarming gunstig als je iedere dag gaat werken: dus waarom moet vloerverwarming een ganse dag aanliggen terwijl je met gewone radiatoren enkel 's morgens en 's avonds zou "stoken"
moet badkamer en bureau dag en nacht verwarmd worden?

als je dit allemaal leest is vloerverwarming dan juist niet duurder (ligt de hele dag in verschillende ruimtes aan terwijl gewone verwarming enkel indien nodig?)

Graag jullie mening!
alvast bedankt!

Reacties

 

Alles hangt af van de isolatie van uw toekomstig huis. Ge zult toch zeker een stuk onder K30 blijven? Dan geeft vloerverwarming absoluut geen probleem, zelfs met parket. De badkamer is een probleem apart.

Gisteren contact gehad met de architect en hij zegt dat het K40 zou zijn...

Waarom is de badkamer een apart probleem?Is vloerverwarming eigenlijk interessant als je een ganse dag uit werken bent? Een gewone chauffage / convectorput kan je aan en uitzetten; vv niet

Als je woning goed geïsoleerd is dan maakt het niet veel uit ( qua verbruik ) of je deze op temperatuur houdt ( 20 °C bv ) met vlvw of  aan/uit verwarmt met radiatoren of convectoren. Aangezien vlvw op lagere temperatuur werkt heb je hierbij een hoger rendement van je condensatieketel. Vlvw ( en/of wandwerwarming ) is ,( zeker ) voor nieuwbouw, steeds de beste keuze...

De architect zegt dat het K40 zal zijn ....

 

K40 is gewoon de norm vanaf volgend jaar.

Niets zou je mogen tegenhouden om beter te doen.

Eigenlijk hadden we 10 jaar geleden al aan K30 moeten zitten.

 

Zoals hierboven al gezegd kan je best eerst beter isoleren.

Verwarmen wordt daarna bijzaak.

 

Dirk

 

 

De vloerverwarming kan men even goed uitzetten. Het duurt alleen wat langer om terug op te warmen. 

 

De badkamer is een apart probleem omdat daar gewoonlijk niet genoeg vloeroppervlakte is om de badkamer 24 uren op 24 warm te houden. Volgends mij is een snelle elektrische luchtverwarmer daar ideaal als bijverwarming.

 

Hans heeft driedubbel gelijk dat K40 op dit ogenblik volledig achterhaald is. Nu kunt ge daar nog aan verbeteren. Met een goede isolatie zijn onmiddellijk vele problemen opgelost.