Kelder warmer maken ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik weet dat de meeste mensen een kelder willen om dingen koel te bewaren maar hier is het net omgekeerd. Er staat namelijk een snookertafel en fitnesstoestellen enz in.
De buitenmuren zijn van beton en de binnenmuren van betonblokken en daar dus een vloer in.
Nu hangen er op sommige plaatsen radiators maar deze warmen alleen maar mee wanneer de verwarming in de woonkamer ook aanstaat natuurlijk.
Natuurlijk koelt zo een kelder heel snel af vooral in deze periode dan.
Nu was ik aan het denken van er eventueel laminaat of vloerbekleding in te leggen.(dacht eerder aan laminaat daar dit goedkoper is dan vloerbekleding en makkelijker te reinigen)
IK dacht nu ook van eventueel de muren ook met iets te isoleren om de warmte beter binnen te houden.

Nu wat is jullie idee hierover, is dit weggegooid geld of toch wel de moeite waard om te doen ?(laminaat, isolatie muren)
En wat zou ik best voor de muren dan kunnen gebruiken dat ook van uitzicht een beetje deftig is ?

Reacties

Als je je kelder verwarmt, dan is het zeker zinvol om te isoleren. Je kan gewoon voorzetwandjes (gipskarton, gipsvezel, leemplaten...) maken en isoleren.

 Drukvaste isolatieplaat leggen op de vloer, daarover een dampscherm en dan laminaat.

Muren zoals hierboven al gezegd.

 

En qua dikte moet je toch minimaal 5cm voor de vloer en 7cm voor de muren nemen. Als je het er echt lang warm wil hebben: 10cm en 15cm. Vergeet ook niet dat je het plafond moet isoleren of de warmte gaat weg naar de ruimte er boven.

Ok, bedankt voor de info.

voor snooker (tafel !) is volgens mij een vrij constante en vrij lage vochtigheid even belangrijk

 

en verwarming in fitness ... ???