Wat te doen met holle welfsels in een gebouw ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We willen een bestaande rijwoning renoveren en zo goed mogelijk isoleren.

We stellen echter vast dat overal holle betonnen welfsels zijn gebruikt die van voor naar achter lopen en dit voor alle 4 bouwlagen
We weten dus nu ook waar de koudebruggen van ons huis vandaan komen want door de koudebrug en de luchtverplaatsing in de holle welfsels gaat de koude dus meters in het huis.

Ik heb nu een paar vragen
Hoe ken ik zo een koudebrug op korte termijn aanpakken
terwijl ik eigenlijk er niet aan kan ?
Op lange termijn is een buitenisolatie de beste oplossing maar dat zie ik niet dadelijk gebeuren.

Een alternatief is om vloerverwarming te steken in de holle welfsels maar iedereen beweert dat ik dan mogelijks de welfselfs beschadig door de temperatuursverschillen.

een alternatief is om ze vol te spuiten met pur maar de meeste pur is zeer expansief en ik kan dus de welfsels beschadigen.
ik heb trouwens ook schrik voor chemische of andere reacties tussen de pur en de welfsels (op lange termijn)
Een firma laten komen is bijna geen optie want het is echt prutswerk.

een alternatief is de holtes met iets op te vullen maar hoe krijg je zoiets gevult , en met wat en zonder die welfsels fundamenteel te verzwakken.

Dank bij voorbaat.

ps.
eigenlijk bizar dat niemand ooit eerder ove zo een probleem gesproken heeft.
Ik heb wel al ondertussen nieuwe welfsels gezien die met materialen zijn volgespoten om juist die thermische brug te vermijden.

Reacties

Straffe pur als die welfsels doet barsten.

Als de welfsels goed zijn gelegd, zijn die voor en achter dichtgegoten met beton. Dan is het geen probleem en hoeven ze niet opgevuld te zijn.

Wat je kan doen is gaatjes boren waar een pur pistool door past en er een beetje in spuiten met low-expansion pur.

De gaten zijn dan afgesloten en er is bijna geen luchtcirculatie meer.

 

 

 

al iets beslist ?

wij willen de welfsels die de kelder overspannen ook opvullen maar PUR is veruit het minst ecologische isolatiemateriaal.  Zou ISOFLOC hiervoor geschikt zijn ? dat kiezen we als dak- en gevelisolatie al is het nog onzeker of we voor dat laatste voldoende volumeuitbreiding (rijhuis) vergund krijgen.