Isolatie iso-trading

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben één van de gedupeerden van iso-trading. Ik wil gewoon zeggen:kijk uit als je bij hen koopt,vergelijk met andere isolaties en vraag zeker een staal van wat je gezien hebt of gaat kopen.

Reacties

Hoe ziet diene mens er eigenlijk uit? Naam? Verschijningsvorm? 

Geert Nijs. Grote mens met baard, goed gezette veertiger en zeer opdringerig. Ben van dezelfde gemeente en ben daar niet fier op. Woont in de gommerijnstraat in Schriek.

Ik ook.

Heb vandaag telefoon gekregen van G.N. had een afspraak voor volgende week.

Er was "zogezegd" een overstock van de Bouwbeurs ( zal Batibouw zijn ) en ik kon er bestellen met een besparing van 1.250€ tot 1750 € op een gemiddelde woning.

Maar goed dat ik niet zo goedgelovig ben, en dat ik dat eerst gecheckt heb via deze site.

Veel miserie bespaard dus.

 

Bedankt allemaal.

 

Groetjes

Hallo,

ik ben onlangs ook slachtoffer geworden van deze geldwolf.  Ik denk ook dat we meer kans maken als we samenspannen.  Ben ook reeds naar een advocaat gestapt, maar het zal niet gemakkelijk zijn.  Ik wil gerust meewerken met het programma 'red mijn huis'.  deze oplichter moet worden gestopt!! 

Ik ben ook een van de gedupeerden.

Kan iemand me zeggen hoe ik de bestelling kan annuleren? Bel je hem op of stuur je een aangetekend schrijven? Hoe weet je dat hij toch niet het volledige bedrag zal eisen? Alle info is welkom!

 

De contracten zijn zo opgesteld dat je er nauwelijks of niet onderuit kan. Voorschot ben je eigenlijk sowieso kwijt. En waarschijnlijk zal je de bestelde hoeveelheid ook nog moeten afnemen.

Alleen massaal en in groep klacht gaan indienen kan deze HAAI misschien stoppen. Maar hij werkt al meer dan 10 jaar met dezelfde methode en glipt steeds door de mazen van het net. Ook voor de rechtbank.

Vraag hier raad  http://economie.fgov.be/nl/consument/Handelspraktijken/index.jsp

Of dien een klacht in. http://economie.fgov.be/nl/geschillen/index.jsp

Deze federale dienst kan klachten bundelen en dan misschien eindelijk iets ondernemen. Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk de verkoopstactiek. Van contactname tot sluiten van de overeenkomst, betaling, enz.

Eén gouden raad: Koop nooit onder tijdsdruk. Dit zijn enkel verkoperspraatjes. Want morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar zijn er nog steeds dezelfde of gelijkaardige aanbiediengen.

Controleer vooral wat je gaat kopen. Eis keurings attesten of kwalteits keurmerken. Butbg, benor, TUV, enz en vraag de technische fiches op van de produkten.

Dikwijls zijn het overstocks of loten die niet door de kwalteitscontrole van de fabrikant geraakten. (Bijv. opstart van productie, storingen tijdens het productieproces, maat- of densiteitsafwijkingen enz. Of gewoon poducten die niet onderworpen zijn aan strenge kwaliteitscontroles. De reguliere merken ga je er niet vinden. En tegen welke prijs. 

 

Ik kan spijtig genoeg ook nog bevestigen dat deze smeerlap nog altijd bezig is met zijn praktijken, ben er vorige week ingetrapt en dit is zeer frustrerend. Eerlijk gezegd doet het wel deugd te zien dat ik niet de enige ben die voor zijn smerige leugens is gevallen.

Als ik de prijzen achteraf vergelijk, kan ik beter mijn voorschot laten vallen en de isolatie elders bestellen. Maar is dit idd volgens zijn contract de beste manier? Als ik het zo hoor denk ik dat het nog beter is van geen annulatie-brief te sturen maar het gewoon zo te laten en nooit te bellen voor levering....graag een seintje hierover wat je best kan doen: een brief sturen(aangetekend) om de bestelling te annuleren of gewoon niets doen en er nooit naar bellen om te leveren. SPeelt het ook een rol dat je binnen de 7 dagen "annuleert" (voorschot laten vallen) of maakt dit sowieso niet uit aangezien we bij hem thuis zijn geweest? Maw. moet ik morgen een brief sturen zodat dit nog binnen de 7 dagen is na tekenen van bestelbon?

Voor de rest zelfde verhaal: opgebeld worden met het voorwendsel dat je je gegevens hebt achtergelaten op een bouwbeurs (wat niet was, maar je begint dan al te twijfelen of hij dat via bv. een andere stand heeft gekregen of zo). Op afspraak gekomen en de gebruikelijke uitleg:

- Eenmalige kans, er was nog net genoeg aan de prijs van vorig jaar, ik moet direct beslissen want morgen zal dat al weg zijn dus vergelijken zit er niet in (dit vertelt hij blijkbaar tegen iedereen)

- Echte leugens over de premies: deze week beslissen want budgetten zijn bijna op en je moet zien dat je je papieren nog snel instuurt (dom van mij om niet eerst hierover wat meer te lezen want dan had ik geweten dat dit zever was)

- Zogezegd de helft van de prijs van wat gebruikelijk is wegens rechtstreekse koop bij de invoerder

- Hij zei dat hij veel contacten heeft met aannemers omdat hij daar zogezegd aan levert, en kon meteen ook een aantal namen noemen van mensen die bij mijn aannemer werkten. Dit gaf natuurlijk ook al vertrouwen dat het wel in orde was: ik dacht dat hij effectief leverancier moest zijn van mijn aannemer maar dit zijn dus ook leugens

 

Ik zal zeker klacht indienen bij de federale overheid, zoals hierboven aangegeven wordt in de vorige post. Alvast bedankt voor jullie commentaren en veel sterkte aan de mensen die in dezelfde situatie zitten.

Beste Toscane,

Wij weten niet goed wat het beste zou zijn. We proberen er stilletjes over te zwijgen en hopen er nooit meer iets over te horen. Op die manier zijn we onze zuurverdiende 2.000 € kwijt, maar ik vrees dat als we een annulatiebrief sturen we nog meer facturen gaan binnenkrijgen die we uiteindelijk sowieso gaan moeten betalen.

Ik vind het verbazingwekkend dat de overheid hier niets aan doet... Je gaat een standaardantwoord terugkrijgen en als je er verder op ingaat krijg je nog steeds geen bevredigende reactie.

Mijn idee is veeleer om Test Aankoop nog eens in gang te zetten en eens bij dat nieuwe programma Bouwblunders te gaan horen. Als we het doen en we weten meer hou ik je via deze weg op de hoogte.

 

Groetjes

Hans,

 

in België wordt alleen de rechtsgang gegarandeerd, niet gerechtigheid, dit laatste is iets anders.

De procedures zijn er wel, maar de inhoud die wordt niet naar gekeken.

 

 

 

 

 

 

De enige manieren om deze kerel te stoppen zijn:

- De media inschakelen zodat zoveel mogelijk mensen niet meer in zijn "trucken van de foor" trappen.

- Massaal klacht indienen bij de FOD financiën. Die moeten toch ooit eens wakker schieten wegens oneerlijke praktijken. 

- En ten laatste aan iedereen die een afspraak met hem maakt of nog kan maken. Maak zeker een afgspraak maar stuur je kat en laat hem zo dikwijls als mogelijk voor "piet snot" op iemand zitten wachten. Desnoods bel je de laatste moment af en maak je een nieuwe afspraak. enzovoort In die verloren tijd kan hij ook geen andere slachtoffers meer maken.

Wij waren ook een slachtoffer ervan. (15-2-2010)

Wij kwamen thuis en hebben de naam ISO-TRADING dan eens opgezocht en was verschoten hoe wij werden beetgenomen zonder dat we het beseften. Heb direct gebeld naar de heer Nijs en zij vroegen uitvoering van bon.

Wij hebben direct aan getekende brief gestuurd en een beetje gedreigd.

Wij hadden een voorschot betaald van 600 euro.

Ben de isolatie eens gaan opzoeken (Rockwool  flensdekens 18cm dik).

Hij vroeg hier 17 euro per m². Achteraf bekeken kwam hij met valse prijzen naar boven.

Wij hebben ons voorschot laten vallen en heb geëist dat ze de btw van het voorschot moesten terug betalen omdat dat wettelijk verplicht is. Raar maar waar hebben ze dat ook gedaan mits al de nodige telefoons.

Wij hebben nu andere isolatie van het merk knauf met dezelfde k waarde en hebben ondanks het laten vallen van ons voorschot toch nog een 1580 euro minder betaald dan bij iso-trading. ( Het ging hier maar over een 110 M²)

De isolatie van knauf heeft ons maar 580 euro gekost voor 108 m² en eveneens ook 180 mm dik.

 

Als er nog slachtoffers zijn, u niet late doen desnoods zelf naar het bedrijf stappen.

 

timmy

 

 

 

 Niet te geloven!

 

Vroeg of laat gaat die kerel toch eens tegen de verkeerde beginnen en zal hij er niet goed van zijn...

beste,

Ik ben bezig met het parket in te lichten omtrent deze gangsterpraktijken maar heb hiervoor nog namen en adressen van gedupeerden nodig om mijn klachten te kunnen hardmaken en eventueel ook mensen die" bereid zijn te komen getuigen om deze praktijken te kunnen stoppen.

alvast bedankt

tom

geen probleem voor mij.

ik ben alvast bereid u m'n gegevens te geven maar niet via deze site

 

timmy

Ik wil niets liever dan meedoen! Hoe kan ik u bereiken?

Ik wil ook gerust meewerken aan een gerechterlijke procedure, geef maar gegevens waarop ik je kan bereiken. E-mail of zo? Ik wil ook gerust getuigen.

Voor alle gedupeerden die beslissen hun voorschot te laten vallen (zoals ik ook gedaan heb): je hebt recht op de teruggave van wat over de 25% annulatie gaat. Je neemt het bedrag op de bestelbon, zonder BTW. Hierop bereken je 25% en dit is het bedrag dat je moet laten vallen. Als er nog een verschil is tussen het door jou betaalde voorschot en dit 25% op netto bedrag dan krijg je dit terug. Ik heb hiervoor een brief gestuurd naar ISO-trading met de berekening en kreeg een paar dagen later het verschil teruggestort.

Ter illustratie:

Totaal (excl btw): 6000 euro

Totaal (incl btw): 7260 euro

Voorschot: 2000 euro

Annulatiebedrag = 0.25 * 6000 = 1500

In dit geval moeten zij 500 euro terugstorten. Ik verschoot er een beetje van dat dit zo snel gebeurde. Ik denk dat de hoofdzetel op zich niet echt corrupt of zo is, enkel de heer Nijs zelf...nu ja als je als bedrijf zo'n verkopers toelaat dan kan je dit ook niet goedpraten....

 

 komaan der moet toch iets aan te doen zijn tegen deze afzetters! 

 Dit gebeurt zo snel omdat Nys weet dat je gelijk hebt. Hij kent de wet. Zal ook niks doen om die wet te overtreden.

Hier een BIJNA slachtoffer van onze ISO-TRADING man! Gelukkig zijn mijn man z'n ogen tijdig opengegaan voor deze gewiekste oplichter!!

Om even aan anderen duidelijk zijn gegevens mee te geven:  Gommerijnstraat 26 te Schriek. Als je daar ooit binnengaat en iets tekent, ben je stevig opgelicht!

Onbegrijpelijk dat iemand al 20 jaar op deze manier mensen KAN én MAG oplichten!!

Doorvertellen en hopen dat hij ooit eens écht tegen de lamp loopt! Waar zit justitie??!!??

Hallo allemaal,

Voor de mensen die wensen te reageren op het bericht van 'porschegt' maar hun gegevens hier niet publiek willen zetten: je kan hem een persoonlijke mail sturen om met hem in contact te komen. Dergelijke mails komen niet op dit forum terecht.

Met vriendelijke groet.

Dank zij dit forum ben ik vandaag niet ingegaan op het aanbod van "Iso-techniek" uit Schriek. Toen ik het ondernemingsnummer (BTW) vroeg omdat ik het niet kon terugvinden op de kruispuntbank brak de hel los...

Alvast bedankt aan alle reacties en waarschuwingen hier :-)

goh... wat een miserie met die isotrading precies.

bij mij is het heel anders gegaan .

ik heb me ingeschreven voor de renovatie van ons juist aangekochte krot :) op verschillende prijsvergelijksites.

blijkbaar werken deze personen via deze sites want anders hadden ze nooit aan mijn nummer gekomen.

anyway, hij belt me op met de bedoeling om een afspraak te maken omdat hij interesante prijzen kon voorleggen voor isolatie.

ook voor de bekende merken als knauf rockwool etc...

ik heb dus een afspraak gemaakt met die gast in schriek voor binnen 2 weken. omdat hij zo vol zat met zijn schema...

nu ik dit lees heb ik eerder zin om naar daar te gaan om zijn kot in brand te steken.

HOE kan dit nog gebeuren in dit land? en er kan NIETS aan gedaan worden???

dat is toch onvoorstelbaar!

ik heb geen vertrouwen meer.

en ik vind het echt heel spijtig voor de anderen die hier hun geld hebben vergooid.

dank je voor de waarschuwingen en de posts!

 beste

 

best gewoon naar toe gaan en probeer van de isolatie die jij wenst te hebben de prijzen van de concurentie mee te nemen 

en hij dan met de neus op de feiten te drukken.

je zal zien dat het ongeveer tss de 8 a 10 euro duurder zal zijn dan bij de concurentie. ( dat was bij ons het geval).

 

 

 

Hoi, ik heb mij gisteren laten vangen en heb 2300€ voorschot betaald.

Ik ben vandaag naar de groothandel gereden en hetzelfde materiaal kost mij 6060€ bij groothandel en bij iso-trade 9300€.

Ik wil gerust getuigen. Kun je me misschien al wat tips geven.

ik ben vandaag sept 2011 langsgeweest en ben geschrokken van de reacties hier.

Dank jullie voor jullie meldingen waardoor ik ontsnap aan de dans van deze bedrieger.

Meneer zijn agenda staat vol : welke verkopen werkt er nu nog met een agende en toont dit tot 2 maal toe.

en ook ik moest snel beslissen : mooi niet !

dikke merci aan allen die zo dapper waren hier jullie verhaal te schrijven.

wij werden ook opgebeld door de heer Nijs ook met de uitleg dat zij isolatie rechtstreeks van het fabriek verkopen en dit 40% goedkoper als je zou betalen bij een bouwmaterialen firma.

Dit klonk interessant en van geen kwaad bewust, hebben we een afspraak gemaakt, met het idee van een offerte te laten maken. Met plan en ruwbouw meetstaat in de hand werden we daar ontvangen.

Zijn uitleg klonk heel geloofwaardig en ook wij zijn tot aankoop overgegaan. We hadden een zeer hoog voorschot moeten betalen om de verkoop af te handelen.

Pas de dag nadien ben ik op internet wat info gaan zoeken over deze firma en toen kwam ik op deze website uit. Ik weet het, had het op voorhand moeten doen maar ik was echt van het idee dat hij alleen een offerte zou voorbereiden tegen een week of 2 later.

 

Na de reacties hier gelezen te hebben waren we in alle staten. Het toeval wil nu dat we 's anderendaags een afspraak hadden bij onze architect en hier hebben we de isolatie materialen(via de website van unilin-systems.com) met hem besproken. Hij beweert dat dit geen slechte materialen zijn alleen dat er her en der een paar centimer meer mag voorzien worden. Van de prijs is wel duidelijk dat dit belange geen 40% goedkoper is, maar het is ongeveer de prijs die in de kostenraming voorzien was.

 

Dus aan de personen hier... zijn er die de isolatie gaan afhalen zijn? Is het effectief slecht materiaal want onze archi denkt dus van niet?

Dat we te duur betaald hebben naargelang zijn eerdere beloftes is zeker, maar aangezien het niet duurder is dan onze kostenraming ben ik geneigd om deze isolatie in mijn huis te steken. De R en lambda waarden werden ook nagekeken door onze architect... was in orde zei hij.

Hij kan niet maken om iets anders te leveren als op de offerte want dan kan je klacht indienen en win je sowieso.... dus...

Graag jullie reacties.

Beste redondo,

 

Ik kan je alleen maar aanraden om bij een andere partij of een aantal andere partijen prijs te vragen en dan de vergelijking te maken. Ik had een voorschot van een 2.000 € gegeven en heb ze gewoon laten vallen, het was goedkoper om de isolatie elders te kopen en de 2.000 € te slikken.

Sommige architecten tellen bij hun raming serieus door, dit kan een manier zijn om zich in te dekken. Bij ons kwam de schatting overeen met de prijs om het huis sleutel op de deur te laten zetten. Wij hadden een budget van 300.000 € voor de bouw, de raming zat ongeveer 50% hoger.

Ik ga er ook van uit dat de isolatiematerialen zelf in orde zijn. Ik weet niet of de glas- of rotswol een keuringsattest heeft en op één van de Pirisol-platen werd een ATG-keuringsattest gebruikt van Unilin. Unilin is wel de producent en waarschijnlijk is het hetzelfde materiaal als hetgeen waarop het certificaat echt van toepassing is, maar het is niet echt correct. Ik weet niet of je hiermee in de problemen kan geraken en of het noodzakelijk is een isolatiemateriaal met ATG-keuring te gebruiken in de EPB-aangifte.

 

Veel succes!

we wachten momenteel nog op 2 offertes van bouwfirma's. Als we deze hebben kan ik inderdaad de isolatie gaan vergelijken. Inderdaad... de architect maakt een ruime raming... om zich in te dekken... dat zei hij ook toen hij deze afleverde. De prijs die we momenteel voor de isolatie bij Iso-trading betaald hebben, zit er net onder maar hier en daar zijn er dunnere platen verrekend... Dus waarschijnlijk duurder.

Hetgeen me wel wat in de war brengt is dat onze architect zegt dat de isolatie dus idd niet slecht is, indien alles klopt en niets vervalst is.

Indien de isolatie bij de bouwfirma's vele goedkoper is, annuleer ik de bestelling. Ons voorschot, > 2000euro zijn we dan kwijt :-(( Hier leeft de man waarschijnlijk van.

Ik kan het mijn eigen nog altijd niet vergeven dat ik daar ingetrapt ben. Normaal pluis ik alles van naaldje tot draadje uit.

Ik lees hier ook dat iso-trading op geen enkel manier meer met recticel mag gelinkt worden, waarom staat er dan recticel op het bordje aan het magazijn in de industriezone in Aarschot??

Ik zou ook eens goed nakijken of je echt niet goedkoper kan gaan. Ik heb een voorschot betaald van 1200 euro en heb dit bedrag laten vallen. Voor de prijs die hij aanrekende kon mijn aannemer het materiaal leveren + plaatsen! Zelfs na het laten vallen van mijn voorschot was ik nog beter af... Dus zeker goed navragen. In principe zal de levering inderdaad wel in orde moeten zijn als je vindt dat de prijs nog meevalt. Dan is het kwestie van de isolatiewaarden en zo in orde zijn, maar dat zou me verbazen als dat niet zo is.

Stel dat je je voorschot laat vallen, dan raad ik aan om je BTW terug te vorderen. Dit is wettelijk verplicht en geeft je dan toch een klein beetje terug. Dit werkt als volgt: je hebt een bepaald totaalbedrag ZONDER BTW dat op je bestelbon staat. Hierop bereken je de 25% die je moet laten vallen wanneer je de bestelling annuleert (zie verkoopsvoorwaarden op de bestelbon). Een voorbeeld: mijn totaalbedrag was zonder BTW 3900 euro. Hiervan 25% betekent 975 euro. Ik heb een voorschot van 1200 euro betaald dus krijg ik 225 euro terug. Ik moet zeggen dat ze dit wel heel direct en correct hebben teruggestort.

Ondertussen loopt er ook een gerechterlijk onderzoek naar de heer Nijs. Ik ben op het politiebureau een verklaring moeten gaan afleggen in het kader van deze rechtzaak. Ik heb me ook geregistreerd als benadeelde in de zaak en zal dus op de hoogte worden gehouden van verdere vorderingen. Ik zal dit zeker op dit forum posten als er iets uit volgt...

Ik denk dat de enige manier om hem te stoppen klacht neerleggen bij de FOD financiën is. Dit is wat ik ook gedaan heb en daaruit is dan toch de rechtszaak opgestart. De politieman waarbij ik mijn verklaring moest afleggen liet het dossier zien: het gaat echt om zeer veel gedupeerden!

Binnen een bepaalde termijn kan je toch sowieso volledig van een aankoop afzien ?

 

G(M)

 Niet als de verkoopbon ter plaatse ondertekend is. Dit is enkel bij verkoop op "afstand". Internet, bij u thuis...

 

Sspijtig genoeg

Kan je aan die bon zien waar hij ondertekend werd ?

 

G(M)

 Er staat een stempel op met de locatie van zijn "handelspand". Bedoel je dat?

Een produkt (ver) boven de normale prijs verkopen is geen misdrijf natuurlijk.

En je hebt een overeenkomst gesloten waarvan je alle gegevens op voorhand hebt gekregen ...

 

Anderzijds is dit een agressieve manier van verkopen. Iemand die precies weet hoever hij kan gaan.

Heb je de verkoop al op een normale, beleefde manier proberen ongedaan te maken? Met terugvordering voorschot ?

 

Ik denk dat de verkoper puur juridisch weinig fout doet. Moreel is wat anders.

 

Stel dat het contract telefonisch is afgesloten(inkomende telefoon is na te trekken) en het papier aan huis is getekend, dan is het bewijs van het tegendeel in ieder geval ten laste van de verkoper.

Zal gezien de voorgeschiedenis van deze verkoper ook niet zonder slag of stoot gaan.

Zal ook met een rechtzaak eindigen.

Maar wel één waar je kans maakt om hem te winnen.

 

G(M)

 

Inderdaad aan een verkeerde prijs verkopen is geen misdaad. De zaak waarvoor hij nu voor de rechter is is het verkopen onder druk, wat niet toegelaten is maar natuurlijk wel veel moeilijker te bewijzen....  Bij mij zette hij druk door:

  • Te zeggen dat er maar beperkte stock was van de aanbieding, net voor het materiaal dat ik nodig had. Dus snel erop ingaan of je bent gezien.
  • Enkele namen van mijn bouwfirma te kunnen opnoemen (niet fictief!!) wat mijn vertrouwen wekte. Hij zei dat hij ook aan mijn bouwfirma leverde en dat ik dus beter rechtstreeks bij hem kon kopen. Achteraf bleek dat mijn bouwfirma helemaal niet bij hem afnam en dat ze hem helemaal niet kenden. Pure leugens dus in dit geval.
  • Te zeggen dat de subsidies voor dakisolatie gelimiteerd zijn en dat enkel de eerste x aantal van het jaar deze subsidies ontvangen. Ik moet zeggen dat ik hier wel dom ben geweest want dit is helemaal niet zo. De overheid komt tussen in alle afgesloten contracten van het jaar.

Ik heb er 1 ding uit geleerd: nooit op de moment dat je aan een bureau zit bij een firma (voor de eerste keer) direct tekenen. Eerst de prijs meenemen en vergelijken. Als ze echt zo'n druk moeten zetten om je direct te laten kopen is er wellicht iets niet pluis. Het is een dure les (1000 euro) maar als je daarmee jezelf meer miserie bespaart in de toekomst is het toch ook een beetje positief.

PS: hem vriendelijk bellen om het voorschot terug te storten en de verkoop te ontbinden is iets wat ik ook geprobeerd heb toen, één of 2 dagen na het afsluiten van de verkoop. Hij zei letterlijk in de telefoon dat hij goed wist "wat zijn plichten waren, maar ook zijn rechten" en dat hij dus de verkoop niet ongedaan wilde maken. Ik vrees dus dat dat geen oplossing gaat zijn... 

Leg aub wel klacht neer bij de FOD financiën want als we enkel ons beklag doen op dit forum blijft het daarbij en zal hij nog blijven doorgaan met zijn malafide verkoopspraktijken.

iets verkopen aan een veel te dure prijs is inderdaad geen misdaad, daar ben ik me van bewust.

Wat bij mij het geval was:

  • isolatie voorzien door architect afbreken en zijn materialen aanprijzen
  • zeggen dat hij bij verschillende bouwfirma's levert, dat ze bij hem isolatie afnemen. Dit nadien gecheckt, is niets van waar. Bij 1 van de bouwfirma's hebben ze me zelfs voor hem gewaarschuwd... toen het kwaad al geschiedt was natuurlijk. Zou in regio kempen werken, dan zijn actie terrein naar een andere regio verleggen en een paar jaar later terugkomen... volgens de man van de bouwfirma.
  • PUR schuim werd afgebroken als isolatie materiaal(dat in onze meetstaat stond) aangezien je van 2012 af E60 moet halen. Achteraf gezien is dit niet waar want het is E70 vanaf 2012, E60 vanaf 2014.
  • Agenda herhaaldelijk laten zien... er zijn er nog zoveel achter u, als je nu niet beslist kom je tweedes. Voorraadboekje laten zien... van nog zoveel voorraad... nu moet je het nemen want als voorraad op is komt er zoveel procent bij. Dit is een buitenkans!
  • Druk zetten om met architect te bellen toen ik zei van ik wil het nog eens rustig bespreken met architect.
  • snel opmeten met zijn lat en rondstrooien met afmetingen en zoveel platen ervoor nodig.
  • Gamma foldertje bovenhalen waar hij nog lager zat van prijs. Gamma is aanzien als de laagste prijs zei hij.
  • prijzen van 2010 beloven, door een boek boven te halen met de "vastgelegde prijzen" voor isolatie. Hij zat tegen de laagste tarief zei hij.
  • groot voorschot claimen en geen lager voorschot aanvaarden toen ik zei van minder.
  • Heb gevraagd om bestelling te annuleren maar dit ging niet, tenzij ik 25% wilde laten vallen... Dan krijg je zelfs nog iets terug zei hij met een grijns. Moest annulatiepapier gaan afhalen in magazijn te Aarschot. Staat zelfs nog bordje voor magazijn met recticel op. Vertelde ook verschillende leugens aan telefoon terwijl medewerker in magazijn zelf toegaf dat hij loog.

Wat is de procedure om klacht neer te leggen bij FOD financiën? Wil dit gerust doen.

Klacht neerleggen kan het best via de website van FOD financiën. Daar vind je de juiste papieren. Het is een beetje papierwerk, maar dat mag je zeker niet tegenhouden. De spam filter van dit forum belet me om de website van de fod financiën te posten (ik krijg een melding dat mijn bericht als spam wordt beschouwd) maar je kan het gemakkelijk vinden: google op "fod financien klacht" en de eerste link in google is de juiste.

Nu zoals ik het me herinnerde werd dat contract aan huis afgesloten door een erg opdringerige verkoper die ook al uit eigen initiatief gebeld had...

 

Als hij zich dat anders herinnert komt dat misschien door de verwisseling met de vele andere klachten/gevallen?

Stap naar de vrederechter binnen 14 dagen.(Gratis, zonder advocaat) Hij zal de bewijzen moeten leveren...

 

Zijn de 14 dagen al verstreken ?

 

Voorschot laten vallen is geen optie. Daardoor blijven deze personen aktief.

 

G(M)

wat kan een vrederechter meer doen als een advocaat?

Heb advocaat gecontacteerd.... Blijkt moeilijk te zijn als je voorschot al betaald hebt, wat we dus reeds gedaan hebben. Ik weet het... het is een massa geld voor gewoon werkende mensen als ons... Hopelijk kunnen we er inderdaad iets aan doen.

Een voorschot van 25% is niet normaal volgens advocaat, normaal is dit 10%.

Nee... 14 dagen zijn nog niet verstreken...

 

Hij vraag inderdaad blijkbaar lijsten op van kandidaat bouwers(dacht dat dit privé was, dat dus eigenlijk de gemeente al in de fout gaat door deze lijsten beschikbaar te stellen voor aannemers/firma's)? Krijgen elke dag bijna post voor ramen, deuren, keukens, etc...

Hij heeft ons opgebeld en wij vroegen om info door te sturen via mail. Dit wilde hij niet... deel van zijn werkwijze natuurlijk. Dit zijn bewijzen. Moesten tot bij hem thuis komen.

 

De vraag is of hij dat kan bewijzen dat je tot daar geweest bent.

 

G(M)

hangt een camera aan zijn huis heb ik gezien

Ja dat was de eerste maal dat je persoonlijk de bestelling kwam annuleren ...

hoe bedoelt u?

Bewijslast is heel erg moeilijk in deze zaken.

 

Lijkt me intussen wel duidelijk.

Laat het dus niet uw probleem worden.

 

G

 

 

Goeiemiddag,

Vriend Nijs kent de wetgeving heel goed, hij speelt er al meer dan 20 jaar mee. Als je bij hem thuis aanbelt (je spreekt gewoon af bij die mensen thuis, waar hij zijn bureel heeft), wordt dat geregistreerd met de camera aan de voordeur. Hij kan dus heel eenvoudig bewijzen dat iemand op een bepaalde dag bij hem is geweest.

Als je dan nadien even nakijkt hoe de wetgeving juist in elkaar zit, versta je maar al te goed waarvoor hij die camera juist nodig heeft...

Met vriendelijke groet.

 Beste,

 

Heeft U het parket al kunnen inlichten?

Wij zijn er ook ingelopen spijtig genoeg een dikke week geleden, en we zijn er echt niet goed van.

Die kerel moet echt goed gaan uitkijken hoor, geloof me maar !  camera of niet.

 

Groeten