isolatie speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

ik heb sinds enkele weken een speksteenkachel laten plaatsen waar we over het resultaat heel tevreden zijn alleen als de kachel goed warm is (ong 95 graden)komt er een onaangename geur uit de isolatie die ze in het dak van de kachel gestoken hebben,heeft iemand hier ervaring mee??

grt Gunther

Reacties

Raar, dit heb ik nog niet gehoord.

Ben je zeker dat het de isolatie van de afdekplaat is? Over welke geur gaat het hier eigenlijk ( lijm, brand, cement, ... geur ) ? 

Misschien gaat deze geur weg als je kachel ingestookt is ? 

is 95°C niet wat warm voor een speksteenkachel ?

Ik dacht dat dat niet warmer dan handwarm kwam ?

 

nayy

nee tis echt zo een onaangename isloatie geur,ik heb het dak even opengehaald en inderdaad het komt ongetwijfeld hiervan

ik hoop dat dit weggaat,en ja 95 graden is perfect normaal volgens mijnheer dutry zelf mag je tot 100 graden gaan zegt hij

 

 

grt

Gunther,

Je moet eens kijken of het isolatiedeken nog perfekt wit is(zou zo moeten zijn). Zoniet vrees ik voor een montagefout of een voeg die niet of niet voldoende gespeciet

 

groetjes

Jan

 

Jan,dat ziet er nog perfect wit uit,ma ja tis enkel als ze goed warm staat hé

 

grt

hoi stokers

ik mag 20kg hout stoken als ik dat stook kom ik boven de raam  tot 150°graden,en ja dat was bij mij ook eerst wat reuk van de isolatie maar ga wel over

Beste ,

 

Ik heb ook een redelijk sterke geur als ik goed doorstook. Maar ik denk dat dit vd lak vd metalen schoorsteen komt. Is nu na enkele weken al verbeterd.

Ik heb een tweedehands tulikivi TU1000/6 zelf afgebroken; gekuist en terug opgebouwd. Ik haal ook meer dan 150° als ik eens een avond doorstook. Zelfs een enkele keer op de zijkant (2e steen van boven) meer dan 150.

Ik denk dat ik volgens de regels stook, en ik vermoed dat men met 90° echt wel niet ver komt....

Waarden zijn wel gemeten met een goedkope bl&d infrarood meter.

 

Ik heb bij het afbreken wel gezien dat er stenen in de vuurhaard (oud model= nog in speksteen) kapot waren gebrand. Ik heb deze vervangen door nieuwe en ook een keramische plaat in de vuurhaard gemonteerd.

 

Voor de rest zéér tevreden van dat soort warmte !

Beste Gunther1,

Ik denk dat dit volstrekt normaal is. De eerste weken na de plaatsing van onze TU 2450/92 vorig jaar hadden wij hetzelfde fenomeen (ik dacht ook dat het de isolatie was?). Het viel vooral 's morgens op, wanneer de deur van de woonkamer een nacht gesloten was geweest. Na enkele weken stoken zal die geur wel spontaan verdwijnen.

 

Beste groeten,

 

Morkie