Imitatie Fermicell vloerplaten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen, Ik vraag mij af of er geen goedkopere alternatieven zijn voor fermicell vloerplaten . Bij fermecell betaal je ook vooral de naam en er moeten toch ook even goed alternatieve merken zijn die ook werken . Heeft iemand hier ervaringen mee ?

 

De bedoeling is ook om na het plaatsen van de femicell platen (twee lagen) kruislinks over elkaar een tegenvloer op deze platen te verlijmen ik zoek alternatieve en lieft geen natte chape  .

Reacties

 Wij hebben als volgt gewerkt: 

- laag Fermacell egalisatiekorrels 
- Pavastep 8mm platen 
- 18mm OSB-platen, gelijmd in de groef dmv Tec7 / FixAll 

De Pavasteps zijn er tussen gelegd om gemakkelijk de OSB op de korrels kunnen aan te brengen. Anders zouden er binnen de kortste keren korrels tussen de tand-groefverbinding van de OSB zitten. Ook zorgen de Pavasteps voor extra demping en dus geluidsisolatie. 

  Tenslotte is alles afgewerkt met laminaat.

Bij ons pavalit korrels dan pavapor 16mm, dan osb plaat 15mm en dan massief parket 8 mm

Ik denk als alternatief aan Duripanel-platen van Eternit. Al weet ik niet of ze goedkoper zijn.

 

Bert

bedankt voor het antwoord ,

 

maar mijn probleem is ook dat ik tegels er wil op leggen .Dit is de gelijkvloers bij mij. Ik vrees dat ik geen tegels kan leggen op osb platen

 

bert

van die gifverkopers zou ik niks willen hebben!  al zal hun plaat nu gezondheidtechnisch wel in orde zijn.