vloeropbouw met parket bovenop betonplaat : klassieke opbouw of zwevende vloer met eronder isofloc?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

we zitten volop in ons een ruwbouwavontuur. Volgende stap is definitieve keuze van vloeropbouw en uitvoerders ervan.

Plan is (of was) alsvolgt : er is een vloerplaat (beton) en een opbouw van 30 tot 45cm voorzien (varieert per ruimte). Opbouw die voorzien was : egalisatielaag, XPS platen, chape, vloerverwarming, vloerbedekking (parket)

Na wat brainstormen met onze schrijnwerkerr (waar we echt tevreden van zijn), heb ik hem volgende vraag gesteld : is het haalbaar de geplande vloercontstructie te vervangen door een zwevende vloer (van onder naar boven : folie, houten skelet, balkenrooster, daarop parket), waarbij ruimte onder balkenrooster opgevuld wordt met cellulose isolatie (vlokken)...

Schrijnwerker ziet dit wel zitten.

Pro :
+ één leverancier aanspreekbaar als parket loskomt/scheef zit
+ isofloc vochtregulerend (tenzij we er een folie bovenop leggen)
+ geen lange droogtijd
Contra:
- risico op condensatie onderaand de isofloc?
-...?

Mijn vraag aan jullie als : is er hier risico voor condensatie in deze cellulose isolatie (immers kouder naargelang je dichter bij vloerplaat komt + vloerplaat in beton en dus niet dampopen)?

(waarschijnlijk kan dit volledig uitgesloten worden door ook bovenop de cellulose isolatie een folie te leggen, doch dan verliezen we het voordeel dat de cellulose ook vochtbufferend kan werken)

graag jullie mening...

groeten,
Frederik

Reacties

 deze link kan je misschien helpen, en is een praktisch voorbeeld van vloerplaat isoleren met isofloc

http://www.starttobuild.be/nl/ecologisch-passiefhuis-te-wilsele-putkapel-leuven/node/1619

Wij hebben al 4 jaar die vloeropbouw en het is goedkoper, isoleert meer en je hoeft niet te wachten op het drogen van de chappe. Bovendien is het ecologischer. Wij hebben 20 cm diep overbrugd met balken 7x8 cm, op houten pootjes en vol isolatie gestopt. Dan massief parket (die van ons is 27 mm maar 22 mm gaat ook) erop gelijmd en geschoten (gewoon een streep D4 lijm op de balk) en dan met krammen de plank in de tand of voeg geschoten. Ik vind het lijmen essentieel omdat op sommige plaatsen de kram of de nagel kan loskomen en dan ligt je plank los. Onze vloer kraakt nergens.

Qua grondstoffenverbruik is dit een heel ecologische oplossing. En het loopt ook heel zacht omdat de vloer onmerkbaar meeveert.

 

Problemen met condensvocht hebben we niet, ik vermoed dat dit er langs boven uitdampt.