winddichting onderdak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is er iemand op dit forum die mij met zekerheid kan zeggen dat dat de celit 4d platen doormiddel van hun tand en groef voldoende winddicht zijn of is het raadzaam om de voegen ook nog af te kleven.

Reacties

 Wij hebben ons onderdak zelf geplaatst met celit 4D, en dat is perfect winddicht.

Je moet de platen voorzichtig behandelen, zodat de randen niet beschadigd raken.

De enige plaatsen waar wij nog bijkomend een onderdakfolie gestoken hebben, is op de vorst, in de keilen en de onderste halve meter, maar dit staat ook zo beschreven in de plaatsings handleiding.

 

De voegen afkleven heeft volgens mij geen zin, als het al lukt. Want door het vezelige oppervlak is het moeilijk om er iets op te kleven.

 wij ook zelf uitgevoerd, kan je garanderen is winddicht, daar komt geen zuchtje door, tand en groef is rondomrond, volg strikt de plaatsingsvoorschriften en je hebt een superonderdak, voor tenminste de rest van je dagen 

Ons onderdak heeft een 4 tal maanden in weer en wind gestaan en der is geen druppel doorgekomen

Succes

Voegen afkleven heeft idd geen zin want er kleeft niets op tenzij je alle voegen insmeert met een tecson primer.

Mijn celit platen hebben 6maand in regen en wind gelegen, waren nog steeds dicht.

Zoals reeds gezegd, voorzichtig plaatsen zodat er geen schade is aan tand en groeve...