kwh-meter voor groene stroom zonnepanelen kapot

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Gisteren zag ik dat op mijn digitale kwh-meter enkel nog de twee laatste cijfers zichtbaar waren. De cijfers wijzigde ook niet ondertussen dat mijn verbruiksmeter wel achteruit aan het draaien was.
Deze morgend keek ik terug en toen bleek hij wel terug al de cijfers weer te geven. Ik heb er dan ook zo vlug mogelijk een foto van gemaakt. Ik weet nog niet of hij nog verder telt omdat ik moest gaan werken en de zon nog niet genoeg gaf. Ik heb ondertussen al wel mijn installateur van 2 jaar geleden gecontacteerd en hij ging terugbellen voor een afspraak maar ik kreeg nog geen reactie.

Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben of mij raad kunnen geven?

Groeten, Erwin

Reacties

Heb ook een defecte groenestroomteller gehad (merk Carlo Gavazzi).  Er kwamen na anderhalf jaar enkel wat rare tekens op.  Mijn installateur gebeld, paar dagen later stond hij er met een nieuwe en heeft dan ook een attest van opgemaakt met de stand, afgeleid van de omvormer, deze liep een aantal kWh's achter.  Dit attest heb ingescand en doorgestuurd naar de netbeheerder.

 Tellertje (laten) vervangen en volgende procedure volgen bij de VREG:

http://www.vreg.be/meter-stuk-of-vervangen

 

 

Ok, bedankt, ik ben al meer gerust nu dat ik weet dat ik niet de enige ben en dat er al een procedure voor bestaat.