Rotswolisolatie onder de parketvloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben rotswol van 15cm dik op overschot.
Nu dachten we hiermee de ruimte onder de parketvloer te isoleren.
Er bevindt zich een kruipkelder (1.20m, droog en geventileerd) met betonlaag, waarop een landbouwplastiek is aangebracht.
Hierop zouden draagbalken van 16cm hoog komen, waartussen isolatiemateriaal komt met daarbovenop een dampscherm en een genagelde plankenvloer.
Is het veilig rotswol zo aan te brengen? Of kijken we beter uit naar een ander isolatiemateriaal tussen het frame.

Reacties

Op zich geen slecht idee, maar zoals ik het lees wil je de isolatie aanbrengen op de bodem van de kruipruimte. Dit zal weinig tot niets doen: de kruipruimte is immers geventileerd dus de temperatuur in de kruipruimte zal gelijk blijven of dalen (want grond is meestal warmer dan lucht als het echt koud is).

Je kan de houten roostering beter bevestigen aan de vloer van de leefruimte. Dampfolie is niet nodig omdat je isolatie langs de koude zijde zit.

Neen, misschien heb ik me niet goed uitgedrukt, het rooster met isolatie komt wel degelijk bovenop de kruipkelder langs de kant van leefruimte.We hebben heel veel rotswol op overschot , maar het zijn dekens van 15cm, geschikt voor dakisolatie (en daar zit reeds 30cm).

Vooraleer ze dus op ebay te verkopen, willen we weten of ze nuttig kunnen zijn onder de plankenvloer ( iplv de voorgestelde isofloc).

Alvast dank voor uw advies,

deba,

 

Je kan die rotswol daar voor gebruiken, maar dan zeker een goed luchtscherm aanbrengen zodat er niet te veel formaldehyde uitwasemt.

 

Persoonlijk zou ik de vloer niet op de balken schroeven, maar zwevend leggen.

 

Dit kan je door bvb op de balken stroken houtvezelisolatie te leggen (contactgeluidisolatie) en vervolgens de vloerplanken aan latten te schroeven die telkens in het midden tuseen 2 balken lopen (latten evenwijdig met de balken van bvb 22 x 45 mm)

De vloer ligt dan zwevend op de stroken houtvezelisolatie.

 

Dirk

 Ik zou ook zoiets in die trend doen.

 

- Roostering maken met de rotswol er tussen.

- Daarna een OSB met een folie/dampscherm er op.

- Daarop ontkoppelingsisolatie zoals durkvast rotswol/houtwol/...

- Vloer zwevend leggen op de ontkoppelingsisolatie.

Het is prima verlopen.

Een plastiek folie, kepers 15cm om de 40cm  verankerd in de beton, en tussenin rotswol, mooi genivelleerde OSB platen, en daarboven komt de plankenvloer. Beetje preciesiewerk maar kan het iedereen aanraden.

Nu moet de plankenvloer , 15mm, tand en groef eik geplaatst worden.

de schrijnwerker wil die lijmen. Maar we willen wel weten welke lijm ze zullen gebruiken.

Iemand een advies voor goede milieuvriendelijke en onschadelijke parketlijm ? Of toch nagelen  iplv lijmen?

Dank voor het advies.