condenserende ketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Bij mijn zoektocht naar een nieuwe cv-ketel, is er een installateur langsgekomen die beweerd dat een condenserende wandketel een te verwachten levensduur heeft van +/- 15 jaar. Een vloermodel van het zelfde merk en een zelfde vermogen zou "veel" langer meegaan, dit zou de meerprijs verantwoorden.

Wordt ik hier iets op de mouw gespeld of is dit werkelijk zo?

Groeten

Ludo

Reacties

Ludo,

Weet niet of dit zo is.  Ik heb vloermodelketel vervangen in 2009.  Was 23 jaar oud.  Nu wandmodel Renova Bulex en is veel compacter en staat niet in de weg. (verwarming en warm water)  Ik zie het eerder als een voordeel om de 15 jaar vervangen daar de technologie ivm verbruik steeds zuiniger wordt.

@Patje

Je hebt daar wel een punt.

Maar als die vloerketels niet langer meegaan (lees de installateur maakt mij een blaas wijs),dan moet ik een andere installateur zoeken.

ludo

doorsnee genomen zal een vloerketel langer meegaan, die zijn meestal een stuk robuster gebouwd en niet zo compact.  maar ik heb ook 2 condensatieketels in dienst die dit jaar juist 15 jaar oud zijn, ik heb de eerste geplaatst in 1996. maar je hebt vandaag de dag al condensatieketels van 1000 €, ik denk niet dat die zo'n lang leven beschoren zijn.

hans d

Gaswandketels zullen idd minder lang meegaan dan een vloerketel. Hier is natuurlijk moeilijk een exacte levensduur op te plakken maar je kan ervan uitgaan dat een nieuwe gaswandketel aan vervanging toe is na 10 a 20 jaar. Wandtoestellen zijn doorgaans beterkoop dan vloerketels en zijn over het algemeen ook zuiniger ( deze varwachte levensduur is dus wat mij betreft een beetje relatief ). Zoals reeds aangehaald zal het ook niet echt een slechte zaak zijn als je deze na +- 15 jaar vervangt aangezien de technieken ook niet stilstaan. De tijd van gigantische mazoutketels die 40 jaar aan een stuk 90 °C uitbraakt zijn voorbij.  

Dus: aangezien de "beperkte" levensduur van de ketels, heeft het niet echt veel zin om voor de duurste te gaan. Een goede middenmoter lijkt mij dan de meest logische beslissing.

Toch erg dat we moeten vaststellen dat die toestellen "versleten en niet te herstellen" zijn na 10 - 15 jaar.

Maar daar draait onze hele wegwerpmaatshappij op...alles zo vlug mogelijk vernieuwen..."smijt dat weg,is versleten,koop een nieuw,heb je voordeel bij..."

Het zit al in ons denken ingebakken.

Probeer daar mee te stoppen....

Vanaf eind september op de belgische markt ...

 

Buderus GB212 staande condenserende gasketel special ontworpen voor de renovatie-markt .

 

 http://www.buderus.de/Produkte/Neuheiten/Gas_Brennwertkessel_Logano_plus_GB212-3893227.html

 

 

Hallo Tumkie

Wat zijn dan de grote voordelen van deze ketel ten opzichte van andere ketels?

persvoorstelling afwachten ... In Duitsland wordt hij als renovatie-ketel verkocht .

Kanalen warmtewisselaar zijn redelijk groot vergelijken bij concurentie .

de waterinhoud (2.5lt) van de WW is alvast niet veel groter dan die van verschillende concurrenten.  maar verder scoort deze ketel op het eerste zicht niet slecht.  anderzijds, met een aluiminium WW verwacht ik ook niet dat die ketel 20 jaar en meer zal meegaan.  maar zoals al eerder vermeld, gezien de snelheid dat de technieken evolueren, is het misschien niet echt zinvol meer centen en materiaal in zo'n ketel te steken. 

vandaag staan er nog 10.000-den ketels staan die eigenlijk onverantwoord slecht presteren, en dus was het eigenlijk niet slecht geweest dat die het ook maar 15 jaar hadden uitgehouden, dat zou het milieu een pak besparen.

hans d