LEW haalbaar?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Is een laag energie woning haalbaar met volgende isolatiewaardes?
* vloer: 9cm PUR
* muren: 10 cm PUR in spouw
* plat dak: 16 cm PUR
* hellend dak: 18 cm isover comfort 35
* glas: u1.1

ventilatiesysteem D( Drexel & Weiss), zonneboiler vaillant met CV (hoogrendementsketel Vaillant ecotec +) en
PV-installatie van 2500 wattpiek.

Alvast bedankt,

Biepke

Reacties

Hellend dak met 18cm is wat povertjes voor een LEW. Vermoedelijk zijn uw spanten 18cm, maar niets belet om dikker te gaan, zeker in het dak kan eenvoudig dikker geïsoleerd worden.

Isolatie in het dak inderdaad best wat dikker nemen. En om zomercomfort te hebben een zwaarder isolatiemateriaal kiezen (bv. houtwol, papiervlokken...).

Die kost van PV-installatie zou beter besteed zijn om de woning naar passiefnormen te bouwen (oa. betere beglazing). U bent natuurlijk vrij te kiezen.

Een LEW is altijd haalbaar want daar worden geen eisen aan gesteld. Als jij vindt dat het een LEW is dan is het dat... ;-) 

ingir

toch wel, als je voor subsiedie wil in aanmerking komen worden er ook aan LEW eisen gesteld.  en ik beschouw dat dan ook als norm voor LEW, ook al wil je geen subsidie. de eis is max. E60 en K33.

hans d