Van Electrabel afgeraken ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik wil mijn schoonmoeder van Electrabel laten overschakelen naar een andere leverancier.
Nu heeft ze een contract dat stilzwijgend jaarlijks wordt verlengd.
Ze moet wachten tot maart 2012 ofwel een boete van 75 euro betalen.

Dit zou de oplossing moeten zijn :
Ze moet eerst haar huidig contract gratis laten omzetten naar een contract van onbepaalde duur bij Electrabel.
Daarna kan ze dan mits een maand opzeg gratis overschakelen naar een andere leverancier.

Zou dit mogelijk zijn op deze manier ?

Reacties

ik ben via een groepsaankoop weg geraakt. Zij deden alles voor ons.

De 75 euro heb ik maar betaald, daar de winst stukken hoger was dan dat

eddy

 Gewoon een contract afsluiten bij een andere leverancier en dit laten ingaan op maart 2012 wanneer uw electrabel contract vervalt (zolang is het niet meer). Normaal zullen zij de opzeg voor u doen maar ik denk dat het best is om zelf ook nog eens een mail te sturen (ten laatste één of twee maanden voor verval datum) met de melding dat je uw contract opzegt. zo heb ik het ook gedaan. Je moet uw bestaand contract niet  omzetten naar een contract van onbepaalde duur.

Wel maken dat je op tijd overschakelt zodat uw nieuwe leverancier de tijd heeft om uw contract bij electrabel tijdig op te zeggen. Dit is 1 of 2 maand voor de vervaldag (je moet dit eens checken op uw contract). In princiepe kan je dit nu reeds doen.

 

 

 Huidig contract opzeggen bij elektrabel en naar een contract gaan van onbepaalde duur zoals je aangeeft. Die schadevergoeding moet je enkel betalen als je weg gaat bij elektrabel. Een contract van onbepaalde duur kan je dan gemakkelijk verbreken. Wel opletten,  de kWh prijs bij een contract van onbepaalde duur is een stuk duurder dan een termijncontract van 2 jaar, dus niet te lang mee wachten dan.

 

Of anders gewoon die 75 Euro betalen, ik zou content zijn als ik van elektrabrol af ben.