werking alfamix

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Na enig zoekwerk ben ik al een beetje wijzer geworden over de werking van de alfamix. Tegelijk met het starten van de wasmachine moet je de alfamix starten en de gewenste ww-temperaturr instellen. De alfamix zal na een vaste tijden schakelen met warm en koud water. Klopt dit verhaal. Als dit zo is denk ik dat je het beter zelf kan maken met een simpele mengkraan en een beetje relaissturing.

Reacties

Ik voed al 2 jaar mijn wasmachine en vaatwas met warm water uit de zonneboiler met een gewoon mengkraantje. Kostprijs: 30 euro en wat koperleiding. Temperatuurschaal in 7 streepjes die ik met thermometer in graden heb verdeeld. Wasmachine spoelt nu wel met warm water, maar geeft geen noemenswaardige problemen, integendeel, warme was,  mits goed gezwierd droogt sneller.

Bedankt voor de reactie maar wat ik vooral wil weten is of dat ik de werking van de alfamix goed heb begrepen.

hallo,

 

temperatuur instellen op alfamix en wasmachiene opzelfde temperatuur instellen. Wasmachiene opstarten en alfamix met groene knop ook opstarten. Wel hendeltje op alfamix zo zetten; met voorwas of niet. Dit natuurlijk in overeenstemming met wasmachiene; voorwas of niet.  Zodra alfamix opgestart wordt, kan de wasmachiene beginnen. Als de alfamix niet opgestart wordt, blijft de machiene staan. Ze wacht op het water dat maar niet komt.

Als ik me niet vergis zijn het de eerste 10 à 15 minuten die warm water geven. Al de rest is koud.

Wij gebruiken het warm water van onze boiler om de wasmachiene mee te verwarmen.

We hebben dit toestel ongeveer 8 jaar. Ik weet niet meer de juiste prijs, maar dit was wel duur.(dacht ongeveer 250€)

Ik betwijfel of we de kosten er wel uithalen, maar tja, er moet maar op één plaats warm warm gemaakt worden.

Ecologisch beter met alfamix. Ik weet het niet. Misschien dat daar anderen kunnen op antwoorden.

 

Groetjes

Marky

 

Als ik dit lees komt het er op neer dat je met een paar relais en timers en een elektroventiel je het zelf kan maken.

Hallo,

 

als je een beetje handig bent, waarschijnlijk wel. Maar ik heb 2 linkerhanden

 

Groetjes

 

Marky