stabilitietsingenieur voor houtskeletbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Na jarenlange interesse in lage energiewoningen heb ik me (als architect) - na een cursusreeks ecologische houtskeletbouw - toegelegd op het ontwerp van woningen in houtskeletbouw.
De eerste opdrachten zijn ondertussen lopende...
Maar de zoektocht naar ingenieurs stabiliteit die deskundig en met kennis van de specifieke bouwdetails een stabilitietsstudie kunnen opmaken, blijkt zeer moeilijk.
Via via al wat namen horen vallen uit Oost- en Westvlaanderen, maar mijn provincie (Antwerpen) lijkt achterop. Iemand tips ?

Alvast bedankt !

Bert

Reacties

Neem eens contact op met HSB firma's uit de regio Antwerpen. Deze moeten toch architecten kennen en op hun beurt ook stabiliteitsdeskundige kunnen opnoemen.

Bedankt voor de reactie !
Helaas stel ik vast dat de firma's die aktief zijn in HSB in de regio Antwerpen ook vrij beperkt zijn. En de weinigen die er voorkomen zijn dan nog meestal SOD-bedrijven die de ingenieur als bediende binnen de firma hebben zitten. Ze kunnen dus niet als zelfstandige en met een eigen beroepsverzekering opereren. En tot slot wil ik me in ontwerpfase zeker nog niet binden aan een aannemersbedrijf.

Iemand nog ideeën ?

Ik heb er 2 voorgesteld gekregen van mijn aannemer. Ik mail ze door.

Geert

Geert,
ook ik ben op zoek naar ing. met houtskelet kennis voor een aantal projecten, kun je ze me ook doormailen aub. hartelijk dank!
Joost

Geert,

ik zoek ook een stabiliteitsingenieur voor mijn hsb.
kan je ze mij ook doormailen.

alvast bedankt,
tomas

"Houtskeletbouw van fundering tot dakafwerking"
Als www.vitruviusacademy.be uitkomst kan brengen, zal dat binnenkort moeten bewezen worden.

Hey iedereen,

Wij hebben een vraagje m.b.t. houtskeletbouw.

Wij zijn namelijk op zoek naar een huis en hebben eentje op het oog (houtskeletbouw). Wij vroegen ons af waarop wij moeten letten om zeker te zijn dat het risico op verrotting van het hout zo minimaal is.

Wij begrijpen dat er een crépi laag werd aangelegd op het hout (buitenkant). Is dit voldoende om vocht tegen te houden?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Mvg,

Kate

Dit is al een oude discussie maar ik wil toch nog iets toevoegen. Naar het schijnt is BDA Engineering uit Peer gespecialiseerd in stabiliteitsberekeningen voor houtskeletbouw. tel 089/72.37.85 info@bda-engineering.be .

Houtrot is niet bepaald je grootste zorg met HSB. Ik moet eigenlijk wel lachen van verdriet als ik houtskeletten zie die met allerlei giftige stoffen verduurzaamd zijn. Veel grotere problemen zijn kierdichting, geluidsisolatie, brandveiligheid en krimp van het skelet. En zoals gezegd om mensen te vinden die het kunnen ontwerpen, engeneeren en uitvoeren.

Kan er nog meer reclame bij ?

SEC bvba - Studiebureau Stabiliteit - Specialisatie : houtskeletbouw - Ten Bosse 106 - 9800 Deinze - Tel. 09/380.25.88 - mail : sec.bvba@telenet.be - url : www.secbvba.be - ecobouwers