luchtidchting ramen en deuren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben bezig met een laagenergiewoning te bouwen. De dikte isolatie vloer is 8 cm recticel, muur is 12 cm en dak is 16 cm.

Momenteel ben ik aan het kijken om ramen te bestellen. Het worden hout-alu ramen met trippele beglazing. De Uw-waarde van de ramen is gemiddeld 1 W/m2K, van de deuren 1.1 W/m2K.

Graag zou ik ook zo luchtdicht mogelijk bouwen.

*Wat is nu het beste, de ramen in een multiplex profiel steken en afkleven of gewoon de zijkanten van het raam met een rubberen folie aan de muur kleven (vb van het merk soudal.

* Hoe maak ik best de onderkant van de deur luchtdicht. Er zitten twee deuren in de woning waarvan de onderkant voorzien is van een rubberen dichting (valdorpel). Is dit voldoende voor een goede luchtdichtheid of moet er nog een extra rubber voorzien worden.

Tom

Reacties

over de deur kan ik niet veel zeggen, de meeste passiefhuisdeuren hebben een rubberen dorpeltje, hoe goed zo'n valdorpel dat doet  weet ik niet

qua ramen plaatsen is een multiplex alvast erg handig, multiplexkader aan raam afkleven en dichten met tape en kleefpasta, aan muur verbinden met een inpleisterbaar netje

dubbel gepost 1 keer gewist

hoi

 

Als je de luchtdichtingstest laat doet zal een simpele valdorpel niet voldoen om goede score te halen.

Een dorpel onderaan is beter , een Duitse dorpel. Is gewoon extra profiel dat onder geplaatst wordt en waar de rubber tegen aansluit van de deur vleugel.;

 

veel succes

Wij hebben het ook via triplex plaat gedaan.

Wel goed opletten dat je deze ook goed met siliconen aan het raam bevestigd.

Dan aan de buitenkant een folie kleven en aan binnenmuur bevestigen.

 

Voor de onderkant hebben we een kalterfeint geplaatst (geen borstels maar rubber die naar beneden zakt als je de deur sluit). Nog beter is een 'dorpel' onderaan waartegen de deur komt, maar dan zit je natuurlijk wel met een opstaande kant (struikelen, dweilwater wegwerken ...)