renovatie dak - isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zouden graag de kamers onder de zolder afwerken. Het worden 1 slaapkamer, 1 logeerkamer, speelkamer en dressing. De kepers zijn echter maar een kleine 10 cm dik en we zouden de mooie oude gordingen zichtbaar willen houden. Naar binnen isoleren gaat dus maar (indien we aan de eis van de zichtbaarheid van de balken vasthouden) een 10cm. Naar buiten toe is technisch ook maar een 80cm haalbaar.

Nu is mijn vraag: wat raden jullie aan van materialen?

Het onderdak wordt Celit 4D.

Is het mogelijk houtwolplaten bovenop de kepers te zetten voor 8cm en dan de rest tussen de kepers voor 10cm? Geeft dit voldoende isolatie?

Dakwerkers stellen allemaal 20cm minerale wol voor (de ene Isover, de andere Knauf), met verlies van de zichtbaarheid van de balken. Geeft dit meer isolatiewaarde dan de optie met de houtwol?

Eén dakwerker stelt powerroof platen op de kepers voor van 8cm, gecombineerd met 10cm minerale wol langs binnen.
Is dit een optie?

Wat lijkt jullie het beste? En wat mag gecombineeerd worden?

Alvast bedankt!!!

Reacties

elsje

als je naar buiten maar 80cm kan isoleren lijkt mij dat meer dan voldoende, maar ik neem aan dat je 80mm bedoeld ?

als je naar buiten toe wil werken, plaats dan nieuwe kepers op de bestaande kepers en daarop een onderdak in isolerende houtvezelplaten, langs binnen een degelijk dampscherm en cellulose ertussen.  dat is waarschijnlijk de goedkoopste en eenvoudigste manier, en geeft je een veel hoger zomercomfort dan met minerale wol.

hans d

 volg de raad van Hans.Bekijk ookWWW.DAEMMRAUM.DE Verkrijgbaar bij...... 2980 ST-Ant.Zoersel

Grtn Jos

Inderdaad. De optie van Hans is de beste.