Opvullen van spouwmuur met Glaswolvlokken van Isover

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een offerte laten maken voor het opvullen van een spouwmuren van een wonig van 1975

Het gaat over de firma Eltherm en zij werken met Glaswolvlokken van Isover type Murotherm

Volgens hun zouden bij deskundige plaatsing geen enkel probleem zijn in verband met koude bruggen of hoe je dat ook noemt

Het matriaal is vocht afstotend en over vochtproblemen of condencatie zouden we ons geen zorgen hoeven te maken.

Op 4jaar tijd zou de investering terug gewonnen zijn.

Heeft iemand ondervinding met dit produckt ? Klopt het want ik heb een beetje schrik om vocht problemen te krijgen binnen enkele jaren.

Beleefde groeten André  

Reacties

 Glaswol is voldoende dampopen om vocht te laten uitdampen en is ook niet capillair, dus water optrekken doet het ook niet.

 

Maar hoe is de plaatser er zo zeker van dat er geen koudebruggen zijn in de spouw?  

 

Heb je zicht bovenaan de spouw onder de dakgoot, dat je er recht in naar beneden kan kijken in de spouw? Als je er geen zicht op hebt weet je immer niet of dat er lateien of beton van verdiepinsvloer e.d. is doorgegoten tot tegen de gevelsteen, vroeger deed men dat dikwijls. Hoe is het metselwerk, zijn er mortelbaarden in de spouw?

 

Ik heb al een bedrijf weten een gatje boren om dan met een kleine camera de spouw te inspecteren, maar ze doen dat zeker niet allemaal.

 

 

andre

de firma eltherm vertelt onzin, zonder een controle van de spouw kan je nooit weten of er koudebbruggen zijn.  als de woning geen geïsoleerde wanden heeft zou je kunnen proberen met een thermische camera bestaande koudebruggen te detecteren, maar dan moet het temperatuursverschil tussen binnen en buiten voldoende hoog zijn, of zoals al aangehaald via een inspectie van de spouw.  bij een woning uit 1975 verwacht ik koudebruggen aan alle ramen, want toen werd de spouw nog dikwijls dichtgemetseld.  het product dat je gebruikt op zich maakt niks uit, eender wat je gebruikt, een koudebrug van binnen naar buiten in de wand krijg je nooit weg door enkel de spouw te isoleren, in het slechtste geval maak je het alleen maar erger.

mocht je toch met hen in zee gaan, laat hen dan schriftelijk vastleggen dat zij jou garanderen dat je daarmee geen problemen krijgt.

hans d

Ze hebben een paar gaatjes geboord en met een klene camera in geweest en volgens de verkoper( was zoon van een familie bedrijf ) was de muur ideaal .

Nu het is een driegevel woning én grote blok met verschillende huizen in elkaar geweven. Met 1 grote buiten muur zonder venster  naar het oosten gericht . Voorkant is bijna helemaal venster staat langs zuiden kant 1 Stukje muur langs westen kant zonder venster. en achter kant ook twee grote vensters. Het gebouw staat in een L vorm.

Koude bruggen zouden als ik het goed versta condens kunnen maken of heb ik het mis. Want dat is mijn grootste vrees.

Bedankt al voor de uitleg.

Groetjes André

Een koudebrug is een verbinding van buiten naar binnen of omgekeerd... kan een vaste of 'lucht' verbinding zijn...

voorbeelden van koudebrug:

betonnen lateien boven ramen die tegen de buitenmuur komen

buitenvenstertablet die tegen het binnen venstertablet komt

slecht geplaatste isolatie (vb. harde isolatieplaten boven elkaar gestapeld waardoor ze niet tegen de binnenmuur aansluiten, ingezakte zachte isolatie)

enkel glas

niet-geisoleerde vloer

 

Gevolg van zo'n koudebrug: de luchtvochtigheid in huis zal neerslaan op koudere oppervlakken. Bekendste voorbeeld is het enkel glas dat 's morgens condens erop heeft staan.

Als je muur en ramen voldoende 'warm' hebben zal daar geen condensatie zijn. Heb je echter in je goed geisoleerde muur een koudebrug (zie hierboven) zal de condensatie zich daar plaatselijk gaan zetten. Na verloop van tijd ga je dan schimmel kweken omdat koude en vochtigheid de voedingsbodem voor schimmel is.

 Als ze de spouwmuur voldoende hebben kunnen controleren met kleine camera zodat ze zeker weten dat er geen hindernissen zijn lijkt me het geen probleem.

Andre,

 

Waarom geen Supafil nemen ipv Murotherm ? Techniek is dezelfde en de isolatiewaarde een stuk beter. Heb je al eens aan Eps parels of Biofoamparels gedacht?

Neen maar ik heb juist overeengekomen met de firma Eltherm om mijn spouwmuren met +urotherm te laten opvullen.

Nogmaals een dikke merci aan alleman die hier heeft gereageerd

 Groetjes André