Technea

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is er iemand op het forum die ervaring heeft met de Technea wandverwarmingsmodules?
We hebben ons zadeldak laten isoleren (Celit 4D en Isofloc) en willen nu de zolder inrichten. Er is nog geen centrale verwarming aanwezig in de woning, maar we willen al de wandverwarming voorzien. Dit systeem lijkt me makkelijker dan het wandsysteem van Begetube, maar de enige leverancier die ik vind is een webwinkel. Voor ik bestel had ik dus graag gehoord of er mensen waren die hier ervaring mee hebben.

Reacties

ik ben niet zo enthousiast over deze systemen.  werken doet dat wel, da's geen probleem, maar 2 koppelingen om de 60cm, dat zit mij toch een beetje dwars.  in belgie zit er overigens ook een producent van een gelijkaardig systeem, maar ik heb daar ooit prijzen van gezien, en dat viel wat tegen.

wij hebben altijd met klemprofielen gewerkt, dan heb je geen grenzen aan de vorm van de wand, en het komt een stuk goedkoper uit.  zeker als de de puntgevels wil doen met die platen komt er nogal wat knip- en plakwerk om de hoek kijken.

mogelijk nadeel, je moet naderhand alles nog bezetten.

hans d

Hallo Hans, alsvast bedankt voor je reactie. En nog een vraagje.

Als je met klemprofielen werkt, wat mijn eerste keuze was, doe je dan de afwerking terwijl de buizen warm zijn? Op dit forum werden die dingen al gevraagd, maar een echt goed antwoord heb ik nog niet gevonden. Ik zou veronderstellen dat je de maximumtemperatuur laat doorstromen, de afwerking doet en als je leem of ander product droog is, alles laat afkoelen. en daar is mijn probleem. Ik kan het systeem met een kunstgreep testen op lekken, maar er warm water door laten lopen zal niet lukken. De centrale verwarming komt er, maar voorlopig verwarmen we met een pellet- en een gaskachel.

 

nee, bezetten doe je met koude buizen.  maar met leem ga je bij voorkeur direct na het lemen de verwarming opzetten, met cement en gips moet je wachten tot alles uitgehard is, dus 2 weken.  als je met leem niet direct kan verwarmen zou ik meerdere dunne lagen zetten en tussendoor laten drogen.

hans d

 

 Dank je, heb nu genoeg stof tot nadenken.