waterverzachters

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Er wordt veel gepraat over voor en nadelen van waterverzachters en het al dan niet noodzakelijk zijn hiervan.Je moet het maar allemaal zelf uitzoeken maar ik heb dan toch de knoop doorgehakt en een ionenwisselaar geplaatst : Durlem 50 Vi . Volgens testaankoop de beste koop en ik denk dat dat ook zo is . Ten eerste de prijs ligt veel beter dan de andere toestellen - 2 installatie is makkelijk( zowat alles: filters testers,drukverlager ... is bijgeleverd mét een goede handleiding. Het enige extra waren drie bolkraantjes ) - 3 het verbruik van zout - en spoelwater is verbazend weinig 4 is heel compact -degelijk ( 3 jaar garantie) Het is een wereld van verschil als je opeens over zachtwater beschikt . Ik woon in een gebied met waterhardheid van meer dan 40 ° F en beschik nu over zacht water van 7 °F . In 2 uur was het toestel geinstalleerd en ik ben geen loodgieter ( je moet natuurlijk wel over een beetje handigheid beschikken wil je het zelf doen) Geen magneetjes of ander dure prietpraat Plaats een ionenwisselaar - het resultaat is spectaculair.Sanitair blinkt terug met veel minder moeite en schoonmaakproducten -linnen is heerlijk zacht - je huid voelt zacht aan - groene en roze aanslag aan kranen en voegen is weg ...het is allemaal waar! Zou absoluut opnieuw kiezen voor deze durlem.Heb ook contact gehad met een vertegenwoordiger van Watrex en ikkan er niets verkeerd van zeggen . Zij boden een speciale actie een toestel geplaatst voor 1600 Euro ( dewelke ook goed uit de test kwam) Ze drongen je ook niets op .Maar heb toch geopteerd voor eigen installatie van een durlem voor nog betere prijs.

Reacties

Hoe is het intussen met uw Durlem ontharder? Ben je er nog steeds tevreden van? Doe jij het onderhoud nu zelf?

Zijn er nog andere ervaringen met Durlem waterverzachters?

Alvast bedankt

Het is zonder twijfel een van de beste investeringen geweest. Het toestel werkt probleemloos.Het comfort van zacht water is top.Minder douchegel- veel minder wasmiddelen, -onderhoud sanitair is stukken makkelijker -
Zelfs de droogautomaat vertoont geen sporen van kalk dewelke anders in het linnen blijft bij kalkrijk water ( vroeger zat er in de filter en afvoerbuis een witte poederlaag )

Zelf de filter vervangen , deze staat direkt achter de hoofdkraan van het leidingnet. Ik vond tamelijk wat onzuiverheden in de filter dewelke anders de kleppen van de verzachter zouden kunnen beschadigen.Er is geen direkt ander onderhoud noodzakelijk.
Zuiverste zout is Axal maar ook het duurste . Zout van Makro of Colruyt is ook ok. gemiddeld 1 tot 1.5 euro goedkoper per zak.Axal smelt gelijkmatiger.
Als dit toestel ooit de geest geeft zeker een nieuw toestel .Ben tot nu zeer tevreden van de Durlem

Ik zou het heel graag horen van mensen die een waterverzachter hebben die meer dan 6 jaar oud is, Dan pas kan je een vergelijk maken, want nieuwe toestellen (werken)(allemaal) goed! de een verbruikt meer zout dan de andere de een kust de harsen wekelelijks en de andere wanneer het vuil is, de ene zijn zout ligt droog en bij de andere lig het in het water, bij de ene zal je vlugger en gars pul moeten vervangen omdat ze openbarst dan de andere ook, heb je daar allemaal garantie op en hoeveel jaar? enz.enz.

weet u waar ik een durlem kan kopen in het Antwerpse of in de buurt ervan?
Merci

mijn waterverzachter is 28 jaar oud: kosten over al die jaren, 1 klokmotortje 48 € en na 21 jaar de harsen(kationen) vervangen 40€ 20jaar is toch wel het maximum voor de harsen. onderhoud voor zover nodig heb ik altijd zelf gedaan dwz harsen vervangen de zoutbak eens leegmaken en uitkuisen. Daar ik een eigen waterwinning heb doe ik een regeneratie om de 12 dagen, dus max zoutverbruik is 3 zakken van 25 kg zout/jaar. een waterverzachter is zoals hier reeds gezegd een van betere investeringen, echt comfort.

een tweetal  jaren later, nog steeds tevreden over de Durlem waterverzachter ?

Guy,

welk type waterverzachter heb jij staan? En waar kan ik zo een durlem kopen in limburg?

evelien

Beste Evelien,

 

Indien u een goede ontharder wenst die niet veel water en zout verbruikt, best eens aankloppen bij firma Puraqua

u kan ze bereiken op het nummer 056.71.85.71 . ze hebben niet alleen zeer goede ontwikkelde materiaal die tot de helft minder water en zout verbruiken maar ook de beste service. gezien ik mij hier en daar informeer over verschillende ontharders en ook aan verschillende ontharders gewerkt heb en ook verschillende services van de firma's deugen niet altijd...................

 

U krijgt er ook tal van voordelen: best eens contact nemen .

 

met vriendelijke groeten

 

Ik kan alleen  maar al het goede dat hier verteld werd over de DURLEM bevestigen.  Ongeveer 1 jaar geleden geïnstalleerd en wij zijn er supertevreden over.  We hadden ons uiteraard van te voren goed geïnformeerd. Via Test Aankoop , dat de DURLEM als beste toestel had getest zijn we bij dit belgische merk uitgekomen.

Wat een luxe nu met dit zachte water.  Het toestel is supercompact van formaat en heel zuinig in het verbruik. En nog mooi ook. Het staat bij ons in de garage en neemt nauwelijks plaats in.

je wordt natuurlijk niet voor niks BESTE KOOP.

Pas een eerste onderhoud laten uitvoeren door een vriendelijke en bekwame technieker van het bedrijf zelf. We kregen zelfs nog 100kg  regeneratie zout van topkwaliteit  gratis.

Zijn wij blij dat we met een bekwame en betrouwbare firma  scheep zijn gegaan en niet geluisterd hebben naar al die charlatans die ons een minderwaardig produkt probeerden aan te smeren.

Wij zijn zeer tevreden over onze DURLEM waterontharder en dat mag iedereen weten!

 

Hallo

Los van de reclame door bedrijven in deze post, had ik graag vernomen of jullie ervaring hebben met de waterontharder Hydroflow HS38. Deze zou werken op basis van radiogolven. Is op zich wel duur voor wat het apparaatje slechts aan elektronica etc. zou bevatten, maar als het doet wat er beloofd wordt, dan is dat nog heel wat goedkoper dan om het even welke ontharder op basis van zouten. Plus al het zout in het water lijkt me ook niet goed voor leidingen etc.

Ik heb contact opgenomen met de verdeler in Nederland en een lijst met referenties opgevraagd. Deze mensen heb ik allemaal aangeschreven in België en Nederland en heb een elftal positieve reacties ontvangen en 4 negatieve reacties.

Ik leid eruit af dat het niet het wondertoestel is dat alle kalkproblemen helemaal oplost, maar wel enigszins tot veel vermindert. En ze geven een jaar "niet tevreden, geld terug"-garantie.

Graag had ik jullie feedback ontvangen, zowel van bezitters als van believers / non-believers.

P.S.: dit is niet te vergelijken met waterontharders op basis van magneten!

Beste,

Om u een korte uitleg te kunnen geven over dergelijk ontharders( Hydroflow ) is het volgende belangrijk om te begrijpen.

Een waterontharder dat werkt op basis van zout, haalt effectief kalk uit het water.

Een ontharder Hydroflow neurtaliseert kalk ( lazerbestraling) wat als groot nadeel heeft dat u Water terug even hard is na een paar meters door leidingen met als gevolg dat UW water terug EVEN HARD is aan de kraan.

Een Hydroflow ontharder kost natuurlijk heel wat minder maar is natuurlijk ook niet te vergelijken met een echte ontharder.

Bel gerust op het nummer 056.71.85.71 ........................

 

 

 

Beste Waterexpert(o) van Puraqua

 

Op z'n zachtst gezegd en geschreven heb ik wat moeite met uw reactie van hierboven.

 1. U doet zich voor als waterexpert en u bent dat waarschijnlijk ook veel meer dan ik, maar dan vind ik ook dat u duidelijk mag communiceren dat u, als zaakvoerder of vertegenwoordiger of wat dan ook, voor de firma Puraqua werkt.
 2. Dat u zich in het kamp van de non-believers bevindt, vind ik dan ook niet meer dan normaal en dat is uw volste recht. Maar dat u daarom "als expert" (mijns inziens) verkeerde informatie op dit forum post, vind ik niet kunnen. Volgens de informatie die ik op de website van de fabrikant van de HydroFlow teruggevonden heb, werkt dit toestel helemaal niet met laserstralen maar met radiogolven. Bovendien zou het water onthard blijven tot aan de kraan omdat deze radiogolven door de buizen en/of het water geleid worden en de werking dus ook nog gegarandeerd is tot waar het uit de kraan loopt (allemaal volgens de info van de fabrikant).
 3. Ik stel me hier ook vragen bij, en vandaar dat ik mails gestuurd heb naar zo'n 50 of 60 referentieadressen (ik weet het niet meer juist). Ik heb daarbij zo'n 11 positieve en 4 negatieve reacties ontvangen (en nog enkele waar ik niets uit kan concluderen). Ik weet ook dat British Gas in het Verenigd Koninkrijk (of toch op sommige plaatsen) dit toestel automatisch plaatst bij plaatsing van een boiler en dit toestel aanbevelen. Een onverdachte bron hiervoor is eBay!
 4. U haalt als argument aan dat een goede waterontharder de kalk uit het water haalt. Dat dit effectief werkt, hoor je mij niet bestrijden. Wel vraag ik me af of het wel gezond is voor de mens dat er bijna geen kalk meer in het water zit en of het gezond is voor de buizen en leidingen dat er zo veel zout in het water zit!

Ik ben een doodgewone huisvader met een kritische ingesteldheid en heb absoluut geen enkele band met welke firma dan ook. Ik heb ook geschreven dat de HydroFlow volgens mij geen wondertoestel is, maar dat het toch enigszins tot goed zijn werk doet.

 

Graag ontving ik relevante feedback uit onverdachte hoek. Dat mag zijn van non-believers, maar a.u.b. gestoeld op argumenten of ervaringen (en niet op verkoopspraat).

 

Bedankt, Guy

Beste Guyc,

Ik kan me uw ergernis omtrent de reactie van Waterexpert best wel voorstellen, toch moet ik jammergenoeg beamen dat deze toestellen niet werken.  Ik heb een dergelijk toestel laten installeren door onze loodgieter een 5 tal jaren geleden en toch hebben we moeten vaststellen dat onze thermostatische kranen volledig verkalkt zaten.  Op de website van www.aquabelgica.be heb ik volgende gelezen :

"12. Wat zijn kalkwerende apparaten?
Waterontharders verwijderen kalk uit het water door middel van ionenwisseling. Polyfosfaatdoseertoestellen neutraliseren het effect van kalkneerslag. De fysische kalkwerende toestellen echter worden verondersteld de kalkneerslag in het water te bevorderen op de zich in het water bevindende kiemen of op de door het toestel zelf gevormde kiemen. Deze toestellen hebben een magnetische of electrische werking.

Top


13. Is er reden om de efficiëntie van kalkwerende toestellen te betwijfelen?
In een recent document van Aqua Europa, de Europese Federatie van Waterbehandelingsbedrijven, lezen we:
"Aqua Europa heeft onlangs een studie laten maken om alle wetenschappelijke en commerciële gegevens over dit soort toestellen te verzamelen. Uit tests van verschillende dergelijke toestellen blijkt dat we kritisch moeten staan tegenover de goede werking ervan. Hoewel ze in laboratoria en in quasi perfecte omstandigheden tot behoorlijke resultaten leiden, moeten we toch vaststellen dat de werking in een huishoudelijke omgeving eerder "onvoorspelbaar en beperkt is". Ze werken slechts bij relatief lage temperaturen en bij een warmteafgifte, die sowieso lager is dan die van een centrale verwarming. Bovendien werken ze slechts bij een zeer beperkt debiet en tenslotte speelt ook de constante kwaliteit van het water een belangrijke rol. De minste wijziging kan de werking van het apparaat danig verstoren. Ons besluit is dan ook dat in dit licht Aqua Europa het gebruik van dergelijke toestellen zeker niet aanraadt."

Nu heb ik een toestel (weliswaar niet van Puraqua :-) ) laten installeren en heb ik een watertester aangeschaft om zeker te zijn dat ik niet weer een kat in een zak gekocht heb !!

 

Hallo Kwestie van Weten

 

U schreef "Ik heb een dergelijk toestel laten installeren door onze loodgieter een 5 tal jaren geleden". Ik heb een heel arsenaal aan vragen klaar voor u!  :-) 

 1. Ging het ook over een Hydroflow HS38? Zo neen, welk toestel was het dan?
 2. En enig idee van de hardheid van het water in uw streek alsook van de PACCk-waarde (cf. www.vmw.be/nl/faqs-qa/82/57/zorgt-hard-water-altijd-voor-kalkafzetting.html)?
 3. En wat doet een watertester juist, waar vind je die en hoeveel kost deze?

 

Bedankt om iets te laten weten en groetjes

 

Guy

 

 Beste,   Om te reageren op uw reactie, kan ik volgende informatie bevestigen. Durlem is zeker één van de goedkopere merken op de Belgische markt, ze hebben ook een aantal jaren nu problemen met hen systemen.. dus veel klachten betreffende de technische kant van de zaak...   Persoonlijk, had ik tot 2003 een Culligan gehad… het wat een rampzalig service na dienst!! Moeilijk afspraken te regelen en als je dan een afspraak hebt, blokkeren ze u een ganse dag voor 10 a max. 20 min .. ik kreeg toen het bericht dat mijn 7 jaar oud ontharder niet meer te herstellen viel en dat ze geen wisselstukken hebben .   Gezien ik het beu was, keek ik naar andere merken en namen en ik kwam bij Bayard terecht via een beurs… De Verkoper had mij beloofd dat ik er geen spijt van kon hebben want de firma had al meer dan 45 jaar ervaring en weten ze dus waarover ze het hebben.. Dus liet ik mij één van hen toestellen plaatsten. Op zich niets opmerkelijks behalve het feit dat ik 2 jaar na mijn aankoop al reeds 3 bezoeken had van Bayard. Dat kwam ter spraak met één van mijn buren en ik ben dan bij hem geweest en wij hebben de twee toestellen goed vergeleken en ik kreeg natuurlijk de shock toen ik zijn aankoopprijs gezien had.. ruim 300euro minden en het is exact dezelfde toestel en hij had zijn toestel een paar maanden nadat ik de mijne gekocht had…   Toen ik dat melde, vertelden ze me aan telefoon dat het om een actie ging… ik vroeg het nog eens aan mijn buurman en die viel ook uit de lucht want die zie dat er absolute geen sprake was van korting omdat hij 200 kg zout + plaatsing gratis had gekregen Dus zijn toestel was niet alleen ruim 300.00euro minder maar had ook 200kg zout en plaatsingkosten gratis Ik daarentegen betaalde wel de plaatsingskosten….. die uiteindelijk op € 278.00 kwamen…   Sindsdien, heb ik van bedrijf veranderd en hoef ook niets meer van Bayard… Eind 2008 belde één van de mensen van Bayard om te melden dat ik één van gelukkige winnaars was…. Het was mijn vrouw die opnam.. na aandringen heeft mijn vrouw de afspraak met hem gemaakt.. Achteraf bleek het om ons terug een andere toestel te verkopen een soort drinkwatersysteem. Het was iets nieuws dat niemand had en wij super korting konden krijgen en bovendien.. konden wij ook een eigen machine Gratis krijgen om thuis limonade te kunnen maken... Wij hebben ons te laten overtuigen om deze aan te schaffen en dus een contract ondertekend, dat was ook de enige manier om deze man buiten te krijgen, waarna ik een aangetekend schrijven stuurde om deze aankoop te annuleren…   Nu Koop ik mijn zout in doe het zelf zaak en doe ik zelf de test of het werkt of niet… U kan zo’n testkit bijna overal verkrijgen .. mag zeker niet meer dan 10.00euro kosten…   Bayard is geen fabriekant, een verdeler .. laat jullie niet in zak draaien, noch door Bayard, Durlem, Culligan of om het even wie dan ook ..... Vraag best advies of veel beter informeer u op forums zoals deze.. een gewaarschuwd man is er twee waard!!!     Voor meer informatie of bewijzen… steeds ter jullie beschikking   Gr.   Guy    

Laat ons een kat een kat noemen, alle waterverzachters doen in principe hetzelfde op dezelfde manier: en, dit is de kalk uit het water halen door middel van ionenwisseling.

De merken die hier genoemd worden zijn allemaal goed, maar de verkopers die deze toestellen aan de man brengen moeten hun boterham verdienen. Daardoor zijn er grote verschillen in prijzen en 'goochelt' men met allerhande 'acties'.

Het is een geen kunst om een degelijk toestel aan te schaffen, maar wel om een 'haalbare' prijs te verkrijgen.
Daarom is het noodzakelijk om de diverse 'aanbieders' eens naast elkaar te bekijken. Vanuit welke prijs start men? Wat geeft men erbij?

Probeer, indien mogelijk, niet direct in te gaan op een 'thuis- of beursverkoop', daar worden toestellen verpatst aan dumpprijzen om toch maar een quota te halen. Nadien zal je wel 'de prijs' betalen.

Beste Guy, een testkit om de hardheid van het water te meten is het eenvoudigst en goedkopst te verkrijgen in een aquarium winkel. Vraag daar een GH (General Hardness) testkit, dit kost ongeveer 7 à 8 euro.

 

Hallo

 

Even wat opvolging: ondertussen hebben we ons een Hydroflow HS38 aangeschaft (zo'n 100 euro, via eBay UK). De resultaten zijn heel raar.

 

 • De eerste tijd leek het toestel niets te doen.
 • Na enkele weken echter merkten we wel degelijk resultaat: de afgezette kalk op de waterkoker en de kalkvlekken op ons inox keukenblad waren heel makkelijk te verwijderen. ==> Dit is ook wat het toestel beloofde te doen. Op dat moment waren wij heel tevreden met de aankoop.
 • Maar na enkele weken was dit goed zichtbare resultaat ook weer wat minder spectaculair geworden. Op dit moment lijkt het alsof het toestel minder goed werkt dan tevoren, maar toch nog iets doet.

Hierbij zijn jullie op de hoogte! Indien er zich nog wijzigingen voordoen, horen jullie het!

 

Groetjes

 

Guy

Beste guyc, ik heb al diverse magnetische 'wondertoestellen' afgebroken daar deze niet de vereiste en vooropgestelde verwachingen inlossten.
Deze toestellen halen GEEN KALK uit het water, dus het risico op kalkvlekken, kalkafzetting, en dergelijke meer nadelige gevolgen van klakrijk water blijven aanwezig.
De enige waterverzachters/waterontharders die effectief de kalk uit het water verwijderen zijn de ionenwisselaars.

Beste Yves

 

Cf. wat ik in mijn vorige post schreef:

" Na enkele weken echter merkten we wel degelijk resultaat: de afgezette kalk op de waterkoker en de kalkvlekken op ons inox keukenblad waren heel makkelijk te verwijderen. ==> Dit is ook wat het toestel beloofde te doen. Op dat moment waren wij heel tevreden met de aankoop. "

 

Het enige wat ik hoop, is dat de werking op deze manier blijft voortduren, maar ik doe geen objectieve metingen en het toestel is nog maar enkele maanden in gebruik.

 

Ik heb nooit beweerd dat dit een "wondertoestel" zou zijn; meer nog, wanneer je mijn vorige post in deze draad erop naleest, zie je dat ik er zelf zeer sceptisch tegenover stond / sta. Het enige wat ik van dit toestel verwacht / zou verwachten, zijn makkelijk verwijderbare kalkvlekken (gemakkelijk controleerbaar) en minder kalkafzetting in bijvoorbeeld de boiler (moeilijk controleerbaar).

 

Volgens de info van de fabrikant werkt de Hydroflow NIET met magneten. Het is juist de bedoeling om de kalk IN het water te laten; daar voelen mijn vrouw en ik ons het beste bij! We voelen ons minder goed met natrium in het water dan met kalk, maar dat is puur subjectief.

 

Ik wilde met mijn post gewoon laten weten wat onze huidige ervaringen met dit toestel zijn. Het leek me de moeite om dit te proberen, gezien de relatief lage kostprijs en omdat we momenteel nog geen echt dure apparaten in gebruik hebben.

 

Groetjes

 

Guy

Wij hebben een waterverzachter vanAqua Service Type AS100  1,5 m3

Jaarlijks komen zij dit onderhouden voor 51.43 (incl.btw) + 50 Kg. zout, maar wat ze bij de verkoop van het toestel niet vermelden was, dat er ook ieder jaar een bus van 5 lit. in moet tegen de bacterien   (2,5 lit.bij onderhoud en de rest na 6 maanden)

Kan mij iemand zeggen of dit nodig is, want zo een bus van 5 lit; kost 50 euro.

 

groetjes

Zo'n grote hoeveelheid is zeker NIET nodig !

Meestal wordt er maar 1 x per jaar een kleine hoeveelheid 'Resin' of 'Resup' in de zoutbak bijgevoegd. Dit product desinfecteert de harsen bij de volgende spoelbeurt. Dus na 1 maal regenereren is het product en het effect ervan weg.

Als het al het 'juiste product' is, dan volstaat 1 liter voor een klassieke waterverzachter.

Wat sommige firma's wel doen is de zogenaamde jaarlijkse kosten opdrijven door aangelengde producten duur te verkopen.

Jammer maar dat gebeurt !

Bedankt Aquaman voor je antwoord.  Kan ik dat produkt ook zelf kopen in de handel en onder welke naam? Dus I lit per jaar zou volstaan.

Wat een afzetters.

Groetjes Annette

 

 

 

ps. Heet het produkt Resin of Resup en waar verkopen ze dat (Limburg)

Dit product - wat onder verschillende namen bestaat, waaronder ResinClean en Res-Up - is heel moeilijk vrij in de handel te verkrijgen.

Ik weet enkel dat via deze webwinkel dit aan een aanvaardbare prijs wordt aangeboden.

Hip hoi, weer iemand die zich voordoet als een gebruiker en later een verkoper blijkt te zijn. Of was u vergeten dat u hier vorig jaar ook al gepost had met een zogenaamde 'gebruikerservaring'.

 

Ongeacht de lengte van uw betoog, uw geloofwaardigheid is weg (voor mij toch).

 Waarom niet overwegen om een magna3000 aan te schaffen? 

Kost 2 keren niets + geen onderhoud.

Het werkt zonder hars noch zout.

Magna3000 werkt toch met magneten ?

De enige 'ontkalkers' die effectief doen wat ze horen te doen - de kalk uit het water verwijderen - zijn de toestellen die werken met het principe van ionenwisseling. Natriumionen worden vrijgegeven en Calciumionen worden tegengehouden.
De electronische/magnetische toestellen halen niks uit het water en zijn dus geen ONTkalkers!

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor Waterbehandeling heeft reeds geruime tijd een studie hierover waarvan je HIER de resultaten kunt lezen.

In een recent document van Aqua Europa, de Europese Federatie van Waterbehandelingsbedrijven, staat ook:
"Aqua Europa heeft onlangs een studie laten maken om alle wetenschappelijke en commerciële gegevens over dit soort toestellen te verzamelen.
Uit tests van verschillende dergelijke toestellen blijkt dat we kritisch moeten staan tegenover de goede werking ervan.
Hoewel ze in laboratoria en in quasi perfecte omstandigheden tot behoorlijke resultaten leiden, moeten we toch vaststellen dat de werking in een huishoudelijke omgeving eerder "onvoorspelbaar en beperkt is".
Ze werken slechts bij relatief lage temperaturen en bij een warmteafgifte, die sowieso lager is dan die van een centrale verwarming.
Bovendien werken ze slechts bij een zeer beperkt debiet en tenslotte speelt ook de constante kwaliteit van het water een belangrijke rol.
De minste wijziging kan de werking van het apparaat danig verstoren.
Ons besluit is dan ook dat in dit licht Aqua Europa het gebruik van dergelijke toestellen zeker niet aanraadt."

Daaruit kan je afleiden dat zo'n toestellen eigenlijk geen kalk uit het water halen en bijgevolg de vereiste en vaak vooropgestelde verwachtingen niet inlossen.

Besluit: zo'n aankoop is eigenlijk geld verkwisten !

 Waarom de kalk uit het water halen, als je het kristaliseren kunt tegen gaan door magneten.

Kalk is namelijk heel gezond.

Dus HELEMAAL GEEN WEGGEGOOID GELD!!!!!

Beste Yves

 

Ik kan alleen maar zeggen dat we tot hiertoe (na zo'n half jaar gebruik) tevreden zijn over het door ons gebruikte toestel (Hydroflow HS38 - cf. mijn eerdere posts hierboven), dat ik het tot hiertoe helemaal geen geldverkwisting vind, en dat ik overigens heel blij ben dat de kalk nog steeds in het water zit en er geen extra natrium aan ons water wordt toegevoegd.

 

Het is zeker geen wondertoestel, maar lijkt tot hiertoe nog steeds te doen wat het belooft (cf. wat ik reeds eerder hierboven geschreven heb).

 

Ik ben het dan ook niet eens met jou, maar het gaat dan wel om mijn subjectieve impressie die ik niet door studies kan onderbouwen!

 

Groetjes

 

Guy

Beste TJ1986

 

Ook wij hebben liever de kalk in het water, maar het toestel dat wij gebruiken, werkt niet met magneten (en ook niet met natrium - cf. mijn eerdere posts). Om eerlijk te zijn heb ik, naast de skepsis over het toestel dat wij nog steeds naar tevredenheid gebruiken, ook mijn serieuze twijfels over toestellen die met magneten werken... Hopelijk ben jij er wél tevreden over; laat het dan gerust weten (maar probeer ons niet dergelijk toestel te verkopen op dit forum a.j.b.!)

 

Groetjes

 

Guy

N.B. er is hier gereageerd door 3 verschillende gebruikers met "Guy" in de naam:

 • guy van steenbergen
 • Ontevreden-guy
 • guyc = dat ben ik! Ik heb niets te maken met de 2 bovenstaande gebruikersnamen! En ik wil nog eens beklemtonen dat ik geen verkoper ben of andere commerciële bedoelingen heb.

 

@ aquaman = Yves, ben jij trouwens dezelfde persoon als Kwestie van Weten?

 

Groetjes

 

Guy

 Beste Guy,

 

Waarom zou ik iets willen verkopen??

Mensen stellen vragen en ik geef mij mening zoals jij het doet, dus probeer uw toestel niet te verkopen!!!

Beste TJ1986

 

Ik merk dat je mijn reactie niet hebt opgevat zoals ik ze bedoelde. (Hoezeer ik ook mijn zinnen wik en weeg, toch vind ik dit het nadeel van schriftelijke reacties.) Mijn excuses voor de taalverwarring.

 

Ik probeer alleszins niets te verkopen (getuige mijn kritische feedback over het toestel dat ik gebruik), evenmin als jij (en dat wilde ik ook niet suggereren). That makes 2 of us. Als je de eerdere posts in deze draad leest of andere draden op dit forum leest, dan merk je echter dat niet iedereen die bedoeling heeft!

 

Uit je reactie leid ik af dat je er tevreden over bent dat de kalk in het water blijft. Maar ik lees nergens je (on)tevredenheid over de werking zelf van het apparaat dat jij gebruikt!

 

Groetjes

 

Guy

Ik schrijf enkel als 'Aquaman', dat ben ik! Die andere naamsverwijzingen ken ik niet!

Mijn opmerkingen over de werking van toestellen die niet op basis van ionenwisseling - dus met harsen en zouten werken -, betreft vooral het feit dat deze niet als 'ontkalkers / ontharders / verzachters' kunnen gerankschikt worden daar deze op geen enkele wijze de kalk uit het water halen.
Dit zeg ik zeer duidelijk in al mijn postings, op meerdere fora.

De gebruikers van zo'n 'apparatuur' ga ik niet aanvallen omdat dit hun eigen keuze is, maar enkel duidelijk maken dat dit niet doet wat velen beweren.

 Beste ,

Aan alleen die hier hun textje nalaten :

Hou het AUB eerlijk want volgens wat ik hier lees komen de meeste reacties van mensen in de waterwereld.

Daarom vraag ik dan ook aan de mensen die zich voor doen in naam van anderen daarmee op te houden zodat de eerlijke mensen die hier op deze forum komen dan ook een correcte mening kunnen vormen .

Als ik dit allemaal lees denk ik dat de mensen die hier advies komen ophalen moeten denken ,wat een zootje is dit hier elkaar bestoken met van alles pfff .....

Daaruit kan ik maar één ding opmaken dat in deze waterwereld veel concurentie is .

Dus aan de mensen die deze forum bezoeken probeer je te informeren via eerlijke kanalen zoals Aqua-Belgica,Test-Aankoop en laat je niet misleiden door aktieve vertegenwoordigers in de waterbehandeling!!!!!!!!

 

 

Beste allemaal, 

Ik ben zelf ook van mening dat waterontharders met magneten je reinste kolder zijn. Mensen die deze waterontharders verkopen willen alleen maar makkelijk geld verdienen. Er is nooit aangetoond dat magneten echt effectief zijn, behalve als je het water met een zeer lage snelheid langs de magneten laat stromen. Ik baseer me hierbij op bronnen van wetenschappelijke instituten en niet op meningen van zelfverklaarde zgn. waterexperts. Gewoon niet kopen die rommel!    

Mvg, 

Marco 

Dag Allen,  

Allereerst een goed 2012! Ik denken dat de waterontharders magneten wel de wereld uit waren , maar er zijn kennelijk toch nog liefhebbers, getuige deze (wat flauwe) blogpost  www.vanalleswa.be/sanitair/waterontharders-en-de-harde-werkelijkheid/ . Er zijn  kennelijk genoeg mensen die nog steeds in die magneten geloven.   

Groeten, Marco 

 

Marco12, ook een goed maar vooral gezond 2012 voor jou!

Wat betreft die blogpost, dat is blijkbaar toch een handige manier van reclame aangezien die, en de vorige post, allebei naar één en dezelfde firma verwijzen.

Wat betreft de werking van de alternatieve 'antikalksystemen', daar blijf ik toch meer geneigd om de opinie van Aqua Belgica te volgen.