300 windmolens erbij

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Eindelijk......
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/110414_windenergie_Fre…

Maar dat er nog veel werk aan de winkel is mag wel hier uit blijken.

http://www.demorgen.be/dm/nl/5379/Ecotips/article/detail/1250230/2011/0…

Beseffen die mensen niet dat, als we niet snel iets doen, er GEEN landschap meer overblijft? Hoe kortzichtig kunnen ze zijn????? Beseffen ze ook niet dat dat "prachtig glooiend landschap"ook al totaal niet meer natuurlijk is? En dat landbouw ( terecht) dat landschap al eeuwenlang verminkt? Landschappen passen zich aan aan de noden van de tijd : meer voedselvoorziening, of meer groene energie, minder CO2 uitstoot...Dat is altijd al geweest, en nu zou het plots " landschapsvervuiling" zijn????
Ik vind windmolens trouwens mooi, nuttig, ze leveren véél energie (300 windmolens levert genoeg voor 540 000 gezinnen alstublieft dankuwel!!)
Als die gezinnen hun verbruik nu nog halveren, leveren ze genoeg voor 1 miljoen gezinnen!!!! Dàt zou goed nieuws zijn!!!
Zijn 300 molens te weinig? Ja, maar het is een begin!!!!!

Reacties

 

Wereldwijd meer hernieuwbare energie dan nucleaire

 

 

De wereldwijde stroomproductie uit bronnen van hernieuwbare energie lag in 2010 voor het eerst hoger dan de productie uit kernenergie. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse denktank Worldwatch Institute.

"In 2010 bereikte de wereldwijd geïnstalleerde capaciteit van onder meer windturbines, biomassacentrales en zonne-energie 381 gigawatt, meer dan de nucleaire capaciteit van 375 gigawatt", zo staat in het rapport "The World Nuclear Industry Status Report 2010-2011".

Op 1 april waren er 437 kernreactoren operationeel in dertig landen, met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar. Voorts waren er 64 reactoren in veertien landen in opbouw.

Volgens de denktank is het duidelijk dat kernenergie het ontwikkelingstempo van hernieuwbare energie niet kan bijbenen. 

Hoewel de levensduur van sommige reactoren mogelijk wordt verlengd tot 40 jaar en meer, "wordt het scenario van veralgemeende levensduurverhogingen minder waarschijnlijk" na het incident in Fukushima, luidt het. (belga/adha) bron: De morgen.

Ja Toon,

 

En zo'n 100 jaar geleden stonden er in ons land een kleine 2000 windmolens.

 

In Nederland zelfs 9000 !

 

Maar vooral heel veel minder lelijke huizen.

 

Dirk

 

 

Gaat het hier niet over twee verschillende noties? Eerst wordt er gezegd dat de stroomproductie uit hernieuwbare bronnen hoger ligt dan de productie uit kernenergie. Daarna wordt gezegd dat de geïnstalleerde capaciteit van wind en zonne-installatie en biomassa hoger is dan de kerncapaciteit (381 tegen 375 gigawatt). Nu weet wel iedereen dat het geïnstalleerd vermogen van wind- en zonne-energie een groot deel van de tijd werkloos doorbrengt. Waar zit de missing? Om te kunnen vergelijken moet men het aantal gigawattuur kennen.

Dit is een mooi staaltje van aankondigingsbeleid.

Hoeveel concrete maatregelen heeft de minister reeds genomen? Nul? Indien zo, dan is dit persbericht (helaas) weinig ernstig te nemen.

Mvg,
Jurgen

 Hoi,

Wedden dat ze de belasting op de zonnepanelen er zal doordrukken nu?

Wt die windmolens betreft, ik kan het alleen maar hopen dat die er komen, en dat ze ze kopen bij hansen transmission, of op zijn minst eisen dat de tandwielkasten van daar komen, zodat er ook belgische werknemers goed mee varen.
Maar zouden ze dan ook een kerncentrale gaan dicht doen en electrabel de winst afnemen?

Daar zullen ze in parijs wel eens tokje voorsteken.

 

Nick

eigenlijk zouden ze beter eens het rendement onderzoeken van ons beleid .zoals iedereen weet is dit minder dan 15 procent.zouden we dan ook niet beter hun lonen laten zakken en dit geld dan gebruiken voor renderende investering inzake milieu.