dakraam

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Is er iemand op dit forum die al een blowerdoor heeft doorstaan met 1 van 3 de gekende merken dakramen r of f of v .

Hoe viel de luchtdichting mee van het dakraam?

Tegenwoordig is er ook 4 voudig glas op de markt voor dakramen maar is is nog maar slecht 1 fabrikant die dit heeft. Iemand ervaring mee?

 

 

Reacties

 4-voudig zou ik dan maar nemen als al de rest zeeeeer goed geïsoleerd is. Dus zeker passief, maar dan nog eerder naar nulenergie.

Ik begrijp niet goed waarom ik viervoudig glas eerder zou nemen voor een nulenergie woning?

Ik ben eigenlijk vooral opzoek naar mensen die met 1 van de 3 verschillende dakramen een blowerdoor achter de rug hebben.

De luchtdichting is van een veel grotere invloed dan 3 of 4 voudig glas.

 

Bij een dakraam lijkt me alles van belang: luchtdichting, totale U-waarde en correcte inbouw. Bij een dakraam nog belangrijker dan bij een gewoon raam in een gevel, want een dakraam geeft altijd een beetje meer koudebruggen omdat het quasi in opbouw gemonteerd wordt, het kader kan niet in de dakisolatie ingewerkt worden.

 

Nu ja, daarmee heb je nog steeds geen antwoord, maar zou de luchtdichting niet OK moeten zijn wanneer het specifiek om PH dakvensters gaat?

 

Mvg, Marc

Gommer,

De u waarde zijn idd meestal ok bij de dakramen. merk f 4 voudig glas is natuurlijk een betere uw waarde dan merk r met 3 voudig.

Maar in mijn phpp berekening maakt dat weinig verschil in het resultaat.

stel nu dat ik met merk 4 een luchtdichting haal van 0,5 en met merk r een van 0,4 dat zou wel een heel groot verschil maken.

Mij phpp berekening is verlopig 11kwh/m2 op jaarbasis bij een luchtdichting van 0,6

Maar elk tiende dat ik verbeter in mijn luchtdichting is ook 1 kwh/m2 minder in mijn jaarverbruik.

Dus zoals eerder op dit forum al eens aangehaald is luchtdichting van veel groter belang dan orientatie.

Althans in mijn geval toch.

Vandaar dus mijn vraag naar de luchtdichting van de ramen. Want volgens al die fabrikanten is die van hen zeer goed in orde.

Maar wat is natuurlijk zeer goed?

 

grtn

 

 

Bij welk van deze 3 dakramen zijn de beste op gebied van akoestische eigenschappen? Uit ervaring aub. Niet uit lab-testen. 

dan kies je best voor het 4 voudige glas

nog belangrijker is een heel goede luchtdichting voorzien  van het dakraam want een luchtlek (reet of kier of spleet) zal ononderbroken geluid doorlaten.

Wij heben een Fakro dakvenster, 3dubbele beglazing.

Let erop dat er geen ventilatie roosters inzitten. Hoewel die dicht kunnen is de kans nog altijd vrij groot dat er (op termijn) tocht doorkomt.

Deze is vergelijkbaar met diegene die wij hebben: http://www.fakro.be/htmlbe/86.php

 

Goed afplakken waar het raamframe bevestigd wordt is natuurlijk nog altijd mogelijk.

Onze blowerdoor test kwam uit op 0.28 wat redelijk goed blijkt te zijn.