ruimtelijke ordening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Aangezien bouwgrond in ons land steeds schaarser en duurder aan het worden is, waarom bouwt men niet in overstromingsgebieden ipv dit juist tegen te gaan. De volgende link is hiervoor interessant.

http://www.google.be/imgres?imgurl=http://www.ecoboot.nl/ecoboot_new/wp…

Reacties

Dit zijn politieke keuzes, alles kan, er is nog bos en landbouwgebied genoeg, we kunnen de kustlijn verleggen, wallonië annexeren, etc.  ;-)

Het zal wel een politieke keuze zijn om de steden te verdichten (hoger en dichter bouwen) en de buitengebieden te vrijwaren en zelfs vrij te maken van bebouwing.

 

 

http://www.woonongewoon.nl/page5.html

http://www.nu.nl/opmerkelijk/2050841/architecten-maken-woning-onder-water-.html

 

Aangezien bouwgrond in ons land steeds schaarser en duurder aan het worden is zou men er eens kunen beginnen aan te denken om in de hoogte te werken om alzo de laatste kleine restjes open ruimte veilig te stellen.

 

En natuurlijk moet men samen daarmee een geboortebeperkingsprogramma opstarten.

 

Dirk

 het probleem zit hem eerder niet in de bijkomende vraag op de huizenmarkt door uit-huis-gaande jongeren maar door te lang levende ouderen. Ipv een geboortebeperkingsprogramma moeten we dus eerder eens denken in de richting van een ouderenbeperkingsprogramma.  :-)

Op die manier zouden veel meer huizen beschikbaar komen op de markt voor renovatie of afbraak alvorens nieuwe energiezuinigere huizen te bouwen.

ouderenbeperkingsprogramma.  :-)

Terug allemaal naar Benidorm, zoals in de 80's :-)

Een soepelder euthanasiewetgeving ;)

 you evil man !! you say what people think !  :-)

Het verschil is enkel dat ik het niet meen en mensen dat het denken dikwijls wel.