Ervaring Blyweert Aluminium

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste Op Batibouw kwam ik Blyweert Aluminium tegen. Zagen er zeer degelijke profielen uit en volgens hen mogelijk in passiefhuizen. Heeft iemand ervaringen/meer info over deze constructeur? Hoe zit het met luchtdichtheid van bv. schuiframen ed.

 

Ook vroeg ik me af wat jullie denken van het nieuwe Reynaers Profiel: CS 104

Reacties

 Aluminium ramen in passiefhuizen kan in vele gevallen, zeer afhankelijk van de totale Uw waarde, dwz. de combinatie tussen Ug (glas) en Uf (frame).

Bij een grote raampartij kan je een uitstekende Ug hebben dewelke de minder goede Uf compenseert om een goede totale Uw te hebben.

 

Best laten berekenen raam per raam of het de gewenste Uw van minder dan 0,8 behaalt.

 

Luchtdichtheid bij schuiframen is, eerlijk gezegd een ramp, omdat veelal borstels gebruikt worden om te dichten tussen de 2 glaspartijen. Hier kan je ook niet goed mee afsluiten een goede luchtdichting.

 

Er is voor zover ik weet 1 fabrikant die zijn schuifraam met passiefcertificaat heeft en dat is Schmidt Benelux. Dat schuifraam is ook hefschuif en geen kiepschuif. In plaats van borstels of gewone (smalle) rubber dichting ligt het schuifgedeelte bij gesloten toestand op een hele brede rubber zodat luchtdichtheid geen probleem geeft.

 

Reynaers profiel, zie zeker naar de Uw !

 

Opmerking, de prijs van aluminium is eigenlijk (mijn eigen mening) hoog ivm andere profielen van PVC of hout. Voor die dure alumium kan je zelfs passieframen hebben van Pazen Enersign.... nog een nadeel van aluminium is de hele dikke omkadering, wat je bv. bij die Pazen helemaal niet hebt.

Vandaag bij Blyweert en Reynaers geweest.

Blyweert: Uf-waarde onder de 2.0.

En dan beweren ze in hun folders dat ze dit in passiefhuizen toepassen???

Reynaers is wel goed bezig lijkt me (wacht enkel nog de prijs af): Uf 0.88-1.06

Wat betreft schuiframen hebben ze toch al verschillende types die werken met rubber dichting. Alleen vraag ik me toch nog af in hoeverre dit voldoende is.

Ook ik ben op batibouw op zoek gegaan naar aluminium ramen voor ons passief huis.. Ik heb alle standen afgelopen van de ramen. Er zijn er maar twee die dit in 2011 volledig aluminium ramen kunnen leveren. Namelijk Sapa en Reynaers die beiden de norm van 0.8 halen, dit weliswaar ook door de kwaliteit van het glas dat erin wordt gestoken...

Sapa: type Avantis 75SHI

http://www.sapagroup.com/nl/Company-sites/Sapa-Building-System-Nederland/Raam-en-deur-fabrikant/Producten/Ramen-en-deuren/Avantis-75/

met volgende waarden: Uf= 0.93 W/m²K - 2,1 W/m²K door het glas wordt dan de 0.8 W/m²K gehaald

 

Voor passieve schuiframen:

Sapa: type Confort 160 SHI

http://www.sapagroup.com/nl/Company-sites/Sapa-Building-System-Nederland/Raam-en-deur-fabrikant/Producten/Schuifsystemen/Confort-160/

Uf tot 2.09 W/m²K door het glas wordt dan de 0.8 W/m²K gehaald

 

Bij Reynaers vind je hier meer info over de passieve ramen:

http://www.nieuweramen.be/aluminium-ramen-en-deuren/lage-energiebouw.html

 

Blyweert moest met rode kaken toegeven dat dit nog niet in hun assortiment zat maar er wel zit aan te komen...

Heb toch meegedaan aan hun wedstrijd voor 10 000 euro aan ramen te winnen. Heb al veel reclame gekregen doch vrees er een beetje voor dat ik niet gewonnen zal hebben... 

 

 Ze zijn goed in marketing bij Blyweert.

Vooral misleidende reclame ;-). Heb ook meegedaan aan de wedstrijd, maar beseft wel dat je maar € 2000 kon winnen.

Ze geven 5x €2000 weg en dus geen 10.000 zoals bijna iedereen dacht.

 Vanmiddag ga ik mijn passief huis laten doorlichten door www.iadb.be die zullen me wel het antwoord kunnen geven welke ramen mogelijk zijn... en welke niet...