vloerisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik zou de vloer van mijn huis willen isoleren. Er is geen kelder, gebouwd op volle grond dus in 1960. Waarschijnlijk is de laag onder de bestaande vloer een mengeling van kiezel en cement.
Kan iemand me zeggen of EPS, XPS of resolschuim voldoende bestand zijn tegen eventueel vocht. Er zal wel eerst een betonlaag komen maar als ik zie dat er grondwater staat in de (kleine) kelder die er is wil ik liever voorkomen dan genezen.
Moet er een folie tussen de beton en het gebruikte materiaal? En indien ik toch PUR zou gebruiken moet dat dan ook?
Op de isolatie komt vloerverwarming, moet ik hier ook rekening mee houden bij de keuze van het materiaal.
groetjes

Reacties

Mijn huis is van eind 1800 en had een 'moderne' keramieke tegelvloer op een slechte chappe die vocht uit het zand eronder doorliet. Ik ging als volgt te werk:

- oude vloer met zijn slechte chappe fundering eruit
- 40 cm zand extra eruit (niet onder je funderingen van de muur graven!)
- plastic folie erin
- betonijzers erin
- 20 cm beton erin
- leidingen op uitgeharde beton
- uitvlakken met isolerende chappe
- Xtratherm UniPIR platen erop
- chappe net met chappe erop
- recupe cementtegels erop

Wat de keuze van isolatie voor vloerverwarming moet zijn, hoor je te vragen aan een vloerverwarmingsinstallateur maar PIR platen lijkt me OK.

Er is me ondertussen gezegd dat ik moet oppassen dat de beton niet wegzakt in de grond wat instabiliteit zou veroorzaken en dat ik onder de beton nog kiezel moet steken om opkomend vocht te vermijden. In welke mate is dit waar?