lekkage cellit 4D dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

naast het feit dak ik heel te vreden ben van mijn cellit dak zeker nu het dienst doet als nood dak, heb ik toch 2 insijpelpuntjes vastgesteld aan 2 vertikale naden.

Hoe kan je dit best dichten ?
Ik dacht al aan een bitumen pasta aan de buitenzijde
een tape (maar wat kleeft op Cellit

Een strook folie van boven tot beneden is nu geen echt praktische oplossing meer daar de tengellatten er al liggen

Reacties

Gelijk welke pasta/bouwsilicone zal wel helpen , maar als je een tape wil kleven op je celit , zal je eerst een primer moeten gebruiken, te vindn in het pro-clima gamma.

Ik heb bij mijn celit 3D orcon gebruikt om een naad dicht te maken

Silicone van rubson hecht goed op de celit platen, net zoals de orcon.

De naden van mijn dakkappellen heb ik afgeplakt met budax tape, nadat ik ze had geprimerd met tescon rp primer.

 

voorlopig al gedicht langs binnen met s..d. l onderwaterhechtende silicone, ik had nog zo'n tube liggen, in afwachting van er langs buiten aan te kunnen. hopleijk houdt het, het ziet er althans ok uit.

 

het heeft de dooi overleeft geen lekkages meer... joepie, nu nog de regen van vandaag maar ik heb goed hoop

ach ik geef het op zelf speciale roofpasta langs buiten heeft niet het gewenste resultaat, een bijkomende onderdakfolie zal noodzakelijk zijn. De cellit heeft de strenge winter niet zo schitterend doorstaan...

en ik hoor van meer en meer mensen dat alle houtvezelonderdakplaten in het zelfde bedje ziek zijn, namelijk te makkelijk beschadigde naden en dat ze daardoor meer en meer onder zeil worden toegepast...

Jammer dat ik dit niet eerder wist nu gaan er al een deel panlatten terug af...maar met de geplande cellulose wil ik liever geen water meer zien...

Ik zal bij mij ook een extra onderdak folie voorzien op de celit 4D. Kost nog geen 3 Euro /m² maar heeft een extra zekerheid.

 

De celit heb ik nodig omdat er met Isofloc gewerkt wordt en dus je niet rechtstreeks tegen de onderdakfolie kunt inblazen want anders komt deze bol te staan. Ook de koudebrug onderbreking is een pluspunt. Maar puur op regendichtheid heb ik er niet zoveel vertrouwen in. Heb al meerdere malen lekken gezien op aan de vertikale naden.

Mijn celit onderdak was juist af toen het in november 3a4 dagen hard geregend heeft, er kwam nergens geen druppel water binnen.

In december is het helaas beginnen vriezen en sneeuwen en dit verdraagt Celit niet zo goed. (staat ook in de info)

In januari had ik bij regenbuien een paar kleine insijpelingen ter hoogte van de bevestigingen op de dakconstructie. Op de verticale naden heb ik wel nog nergens geen insijpeling.

Ik heb er geen folie meer over gelegd anders moesten alle panlatten er weer af...en ik denk dat de celit toch beter uitdroogt als er geen folie meer over ligt.

 

Vergeet niet dat een pannendak (zonder onderdak) op zich ook al waterdicht is. De enige momenten dat daar nog water doorkomt is is bij dooi , na stofsneeuw die er ondergewaaid is.

 

Idd, daarom vond ik het niet nodig van er nog een folie boven te plaatsen...pannen liggen er reeds op nu.

oei, wat lees ik nu?

Komende week wordt mijn dak gerenoveerd. Het onderdak is van celit 4d. Moet ik de naden dan nog afkitten? langs binnen of langs buiten?

Kan ik er niet van uit gaan dat het waterdicht is? Langs binnen nog een onderdakfolie is hier geen optie...

 Hier was het Celit 3D onderdak waterdicht, slechts enkele druppels toen de nok nog niet helemaal dicht was.

Het heeft trouwens 2 maand de regen doorstaan, de pannen lagen er laat op ...

 mits correcte plaatsing garandeert men 6 weken waterdichtheid van een onafgedekte celit 4d. Langer onafgedekt kanmen problemen krijgen.

Indien er bij de plaatsing randen afbreken enz. heeft dit niet met het gebruikte materiaal te maken maar met de correcte plaatsing en helaas gebeurt die vaak niet volgens de voorschriften met soms waterinsijpeling als gevolg.