Dimensioneren pelletketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste heren
mevrouwen

Wij zijn 3 laatstejaarsstudenten bouw aan de Xios hogeschool Limburg. Voor het vak duurzaam bouwen moeten we een Vergelijkende casestudy maken over pelletketels en de traditionele verwarmingssystemen. We hebben echter een groot probleem met het dimensioneren van een pelletketel. We hebben reeds al verscheidene mails gestuurd naar pellet producenten, maar telkens moeten ze ons teleur stellen dat ze dit niet kunnen doen voor ons. Dit neemt teveel tijd in beslag en kost dus teveel geld voor hen. Daarom hopen we dat we via dit forum wel tot een resultaat kunnen komen.

We hebben reeds al wel enkele modelen van ketels op het oog:
- Pelletsketel Classic of een Pelletsketel Classic Lambda van Hargassner.
- BIOSTAR FLEX of de POWERCORN/BIOCOM FLEX (35-50KW)van Guntamatic.
- Pellematic van Okofen.
Het gaat dan ook een van deze worden omdat zou al iets terug gemaild hebben.

Verder beschikken we over volgende gegevens:
- K38
- E80
- Bruikbare vloeroppervlakte: 150m²

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Reacties

kijk eens op het pelletforum u gaat daar veelmeer te weten komen

Het zou mij logisch lijken als jullie een warmteverliesberekening maken; dan moet je wel meer gegevens hebben dan je hier nu geeft.

 

Het vermogen de je dan berekend hebt; het totaal; is dan ongeveer je vermogen van je ketel... tenzij je safe wil spelen en nog enkele verliezen wil incalculeren.

 

Voor de rest denk ik dat het vermogen voor een pelletketel dan overeenstemt met het vermogen van b.v. een aardgasketel, of niet soms?

Vermogen is toch vermogen; of het nu uit een aardgasketel of uit een pelletketel komt; je warmtevraag blijft hetzelfde, niet?

maakt toch niets uit

warmteverleisberekening is totaal niet nodig

vergelijk een pellet 24 KW met een gas 24KW (realistisch vermogen voor hedendaagse doornsee woning) en daarmee uit

of als je liever een 32 KW vergelijkt, doe dat dan