navullen spouwisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben aan het nadenken om mijn spouw op te vullen met isolatie (bestaande muren) Heeft er iemand goede of slechte ervaring met glaswol, gespoten pur of isolatieparels. Wat zijn de voor en nadelen van deze producten, wat is het goedkoopst en wat het duurzaamst?

Ons huis is gebouwd geweest in 1992 met een isolatiebaksteen van 19 cm breed.

Reacties

Wij zitten met hetzelfde probleem. Volgens de ene zouden de ECOparels na verloop van tijd inzakken en volgens de andere zou PUR niet vochtdoorlatend zijn.

Heeft er iemand ondervinding met de Firma Murisotec (Ecoparels) en de Firma Isoprofs (EPSisoparels)

 

Groetjes

 

 Iemand ervaring met de firma Rodinia (muur-isolatie.be).

Ik heb zitten surfen en deze firma biedt  zelfs 4 soorten aan.

Supafil (glaswol) zou zelf dezelfde isolatie waarde hebben als gespoten pur, kan dat?

Hoi

 

Ik heb vorig jaar in de lente men spouw laten opvullen met supafill.

We hadden een lege spouw van 6 cm.

DE firma isospouw heeft de werken hier gedaan en ben er heel tevreden over.

 

Om effe aan te tonen wat het effect is van de isolatie.

Gasverbruik van mei 2009 tot mei 2010 was 2700 m³ gas.

Van mei 2010 tot nu zit ik aan 1065 m³.

Dus verbruik is gehalveerd. En dan moet je nog rekening houden dat we sinds oktober een baby hebben en daardoor de verwarming nog iets hoger heeft gestaan.

Ik denk dat we iets van een 18 euro /m² betaald hebben

 

 Bedankt Dirk voor uw reaktie, goed om te horen.

Negatieve reakties zijn natuurlijk ook welkom.

Ik woon in West-Vlaanderen en denk dat isospouw voor ons een beetje te ver is.

Deze week komt iemand van isoprotect. Ben eens benieuw naar hun prijzen.

Alleen spijtig dat ik geen belastingsaftrek meer heb hiervoor.

 

 

 

 Ik heb vandaag prijs gekregen van 2 firma's . Beide zitten met hun prijs rond de 18 euro / m².

Het grote verschil is dat bij de ene de rolluikkasten mee vol gespoten worden en dat bij de andere

de rolluikkasten moeten dicht gemaakt worden. Beide kan je verdedigen.

Rolluikkast volgespoten heeft als voordeel dat daar ook alles geisoleerd is, vraag is enkel

blijft alles op zijn plaats zitten, als je de rolluiken dagelijks gebruikt, ook na enkele jaren?

Rolluikkast niet volgespoten, geen isolatie maar ook geen probleem indien de isolatie zou

loskomen.

Iemand ervaring met volgespoten rolluikkasten?

 

Ik weet niet als je al beslist hebt Ronny, maar ik zou de rolluikkasten toch afdichten. Mocht je ooit eens aan de rolluiken moeten werken dan lijkt het mij toch veel makkelijker als daar geen wol rond zit. Bij ons werden de werken door Isolblow uitgevoerd en zij hebben ons aangeraden om de rolluiken af te sluiten. Ze hebben ons zelfs het materiaal geleverd om dit zelf uit voeren Uiteindelijk stelt dit niet zoveel voor, en zijn we toch blij dat det de kasten nu vrij zijn.(3 maanden later was er al een lint gebroken). De oplossing om ze vol te blazen lijkt mij toch een gemakkelijkheidsoplossing om snel te verkopen.

Ons gasverbruik is ondertussen na 2 winters stoken, met 1/3de gedaald. Achteraf bekeken zijn we heel tevreden van het resultaat. Isolblow was ons aangeraden door kenissen, en ondertussen hebben ze bij mijn broer, 2 zussen en ouders eveneens al de spouw gevuld. Ik ga ze nog een percentje moeten vragen.....

 Luc, bedankt voor uw reactie.

Ik heb inderdaad beslist om de rolluikkasten niet vol te spuiten en heb ondertussen ook gekozen voor isolblow.

 

 Ik woon in Kortrijk, en heb spouwmuren van 6cm en 7cm spouw laten opspuiten met deze Supafil (spuitwol van fabrikant  Knauff). De lambdawaarde = 0,034 wat veel beter is dan andere merken spuitwol. 
De firma die dit uitvoerde was iso4u uit Mechelen. (www.iso4u.be)  Voor 3 gevels was men klaar op 1 werkdag. Rond nieuwjaar gedaan en ook mijn enkel glas vervangen in dzelfde week, en daarmee toch nog een hele besparing gerealiseerd tegenover winter 2009/2020, ondanks het feit dat het al anderhalve maand aan het vriezen was....
Intussen gezien dat de firma uit de streek Isoprotect met hetzelfde product werkt.
 

Ik liet mijn spouwmuur isoleren met Supafill via Iso-protect. Een slechte ervaring.

Ik liet 3 firma's langskomen voor een offerte. Ze lagen qua prijs heel dicht bij elkaar.

Enkel bij Iso-protect had men ons gezegd dat het afsluiten van de rolluikkasten niet nodig was. Het wol zoui zich wat moeten zetten en na een 3-tal dagen gebruik van de rolluik, zou er geen wol meer uitkomen.

Het wol bleef uit 1 rolluik uitkomen. Ik vermoed dat er nauwelijks nog wol in de spouw zit. Nu, na bijna 1 jaar, komt er nog regelmatig wol uit de rolluik.

Daarnaast hadden we enkele maanden na het inspuiten van de Supafill nog enkele werken in onze woning. Er diende gaten geboord te worden door de muren.

Blijkt dat er op sommige plaatsen nauwelijks vlokken zitten! Zelfs op 30 cm van het gat waar men ingespoten heeft. Ook zijn de borstels, (het is een halfopen bebouwing) niet geplaatst. Dus vermoedelijk is er al heel wal wol naar mijn buren gezakt.

Ik probeer dit al een 6-tal maanden aan te kaarten bij Iso-protect, zonder succes. Ze komen wel eens langs om te kijken, maar er gebeurt niets concreet en ik dien telkenmale zelf opnieuw contact op te nemen om te luisteren wat men van plan is. Maar voorlopig lijkt men niets van plan...

Ik ben helemaal niet tevreden van Iso-protect.

Ik heb dit lang stilgehouden. Ik ging er van uit dat men samen naar een oplossing zou zoeken, maar nu wil ik anderen hiervoor waarschuwen.

Als er nog anderen zijn.

Ik wil hiervoor verdere stappen ondernemen. Misschien kan dit samen.

 

Beste,

Woensdag zijn ze bij mij de spouw komen volspuiten met ecoparels.

Ze hebben om de 80 cm een gat geboord,en daarna alles terug dicht gedaan met cement

Bij mij hebben ze de rolluikkasten (Niet volgespoten) en toch had ik 1 rolluik dat niet meer naar beneden ging.

Gelukkig had ik mijn klokken van mijn rolluiken op hand gezet anders had ik waarschijnlijk een motor gehad die verbrand was.

Rolluikkasten zou ik persoonlijk niet laten opspuiten,nu afwachten wat de opbrengst is van de uitgevoerde werken.

Ik heb een kleine 20€ /m²

 

groetjes serge

 

 

zit hier ook met een vreemd gevoel omtrent dit bedrijf stuur mij even u email adres

Dag Ronny,

ben benieuwd hoe jouw resultaat uiteinlijk is 2,5 jaar later.

Wij hebben onze spouw door de firma Rodinia laten isoleren ongeveer een jaar geleden. De spouw werd gevuld met Neopixels (EPS). Wij merkten vorige winter in elk geval een positieve invloed in ons verbruik.

In het voorjaar hebben we een stuk bijgebouwd aan de woning en merkten we dat de isolatie echt wel goed verlijmd was.
Mijn voorkeur is altijd uitgegaan naar EPS omdat het vast in de muur zit en nog ademt.

Voor de mensen die twijfelen over de rolluikkasten. De firma gaf het advies dat de rolluiken voor de isolatiewerken dienen te worden afgedicht om blokkage te vermijden maar ook om een goede vulling van de muur rondom het rolluik te realisen.
Deze werden afgedicht met glaswol van een rol dakisolatie. Wij hadden ook de optie om dit te laten dichten met afscheidingen.

Bij ons verliepen de werken vlot, de bolletjes komen er soms wel door via de andere boorgaten maar dit werd netjes opgekuisd.
Het personeel was erg vriendelijk en vroeg ons de rolluiken te testen na afloop. Wij hebben hier geen problemen aan ondervonden.

Wij zijn uiteindelijk blij dat we de knoop doorgehakt hebben en onze spouw lieten isoleren.
Bij ons werd er een degelijk onderzoek gedaan vooraleer wij een beslissing namen. 

Het is zeker een aanrader!
Laat je woning wel eerst correct onderzoeken en laat je niet inpakken door een 'verkoper' met praatjes.
Wij lieten 3 firma's komen, de prijs was gelijklopend dus hebben we uiteindelijk gekozen voor de meest betrouwbare firma.
 

 

Eddy

 

ook wij hebben twee jaar terug onze spouwmuren laten opvullen door iso-protect. We kozen voor deze firma omwille van de scherpe prijs, vriendelijke verkoper en het voordeel van het niet-aflsuiten van de rolluikkasten. Ondertussen zijn we heel wat verbouwingen verder en hebben we ook gemerkt dat de spouwen maar zeer minimaal opgevuld zijn. Sommige plaatsen bevatten bijna geen isolatie en bij hevige wind vliegt er telkens heel wat glaswol langs de rolluiken naar buiten. We proberen nu om de firma te contacteren voor een controle maar we worden telkens afgewimpeld. Heeft er iemand tips over hoe we dit kunnen aanpakken?

Bij naisoleren van een spouw is het héél belangrijk dat de gevel niet geschildert is,of indien dit wel het geval is, eerst nagezien wordt of de verflaag al of niet dampdoorlatend is,deze dient dampdoorlatend te zijn! anders word het isoleren van de spouw afgeraden.

Bij oudere woningen is het meestal zo dat de spouw dichtgemetseld is ter hoogte van ramen en deuren dit kan aanleiding geven tot koudebruggen, die dienen dus best verwijdert te worden vooralleer te isoleren.Belangerijk is dat er zich geen steenophopingen enz. in de spouw voordoen.

Een isolatie dikte van 80 mm is veelal een minimum om een correcte isolatie te bekomen (Rd-waarde halen van minimaal 2 m²K/W), veelal zijn spouwen slechts 50 mm en haal je dit niet!

 

EPS en PUR isoleren beter dan andere materialen +-  x 1,5 , alleen hebben ze het nadeel dat ze vast in de spouw zitten ,milieuvervuilend zijn en moeilijk verwijderbaar zijn nadien, Wol en isomo kunnen nadien opnieuw uit de spouw verwijdert worden met een zuiger.