Thermostaat Honeywell CM907

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Ik heb sinds een tijdje een nieuwe thermostaat, de Honeywell CM907, geplaatst door een firma, voor een gasgeiser. Zij zeggen dat dit de allerbeste thermostaat is. Maar ik krijg geen hoogte van de werking ervan en zij weten mij ook geen aanvaardbare uitleg te geven. Als gedurende de dag de 'gevraagde temperatuur' 21º is en de 'kamertemperatuur' ook 21º is (buitentemperatuur is 1º) slaat op 1 uur, de brander 6x aan, brand ongeveer 2' met tussenpauzes van 8'. Dus dat is 12' per uur branden om de temperatuur vast te houden.
Als 's nachts ingesteld staat op 15º, om 's morgens om 8u op te warmen tot 22º, duurt dit ontzettend lang voordat de kamertemperatuur 22º is. Om 10u is het nog maar 21º. En ... telkens dan aan- en afslaan. Ook tegen de avond, vam 21 naar 22º wordt het in fases opgewarmd.
Is dit economisch? Ik maak me toch zorgen over het gebruik.
Een bijkomend probleem is dat als je warm water moet hebben (douche of kraan) heb je afwisselend warm en koud water doordat die brander afslaat.
Wie kan me hierbij helpen want ik snap niks van de werking.
Dank u vriendelijk

Reacties

Dit doet me denken aan een soortgelijk verhaal.

Bij het geval waarover ik het heb, bleek de thermostaat alleen maar te reageren op de buitenvoeler, maar werd niet op de binnentemperatuur gereageerd door de thermostaat. Verkeerde instelling of aansluiting. Misschien ook hier oorzaak van het probleem ?

 

Bert V

te eerste de snelheid waarmee je ruimte opwarmt hangt niet af van je kamerthermostaat. Maar van de groote van de radiatoren en de watertemperatuur ervan dwz het vermogen dat je hebt om de ruimte op te warmen. Dus als je de keteltemperatuur te laag zet kan het dus zijn dat het langer duurt om de ruimte op te warmen. Ten tweede de ruimte temperatuur tussen dag en nacht zeker niet meer dan 5°C laten verschillen daar dan de verwarming de ruimte dan smorgens deze temperatuur weer moet ophalen en je nacht verlaging dus teniet doet.

 

Dan je geval van het aanspringen van de thermostaat. Dit heeft te maken met de werking van de kamerthemostaat.

Zo te zien staat deze op standaard waarden. Zal hier kort even uitleggen wat deze doet: zolang de gemeten temperatuur en de ruimte temperatuur niet meer veschillen dan 1.5°C dan zal de thermostaat de ketel een aantal keren per uur doen starten. Hiervoor zijn 3 parameters die daar invloed op hebben. 

 1ste proportionele band deze staat standaard op 1.5 °C (maar dit is het minimum voor deze parameter)

 2de minimuum brandertijd : is de tijd dat minimum de kamerthermostaat aan staat staat standaard op 1minuut echter dit is ook het mnimum

 3de aantal branderstart kan ingesteld worden op 3 ,6 of 9 keer per uur. Standaard staat deze op 6keer per uur. Zet deze op 3keer per uur.

Instellen kan via de parameters die je kan wijzigen zie je handleiding . Je moet drie toetsen indrukken om in dat menu te komen.

Ik dank jullie. Ik ga dit eens voorleggen aan de ffirma die dit heeft geinstalleerd.

peterje, als je buiten de ingestelde bandbreedt gaat. reageert deze als volgt.

tempertuur hoger dan de ingestelde temperatuur en bandbreedte : verwarming kontnue uit.

temperatuur lager dan de ingestelde temperatuur en band breedte : verwarming kontinu aan.

in de bandbreedte puserend ingesteld door aantal pulsen per uur.

 

Als je de bandbreedte vergroot zal het temperatuur bereik waarin hij pulseerd vergroten.

 

De minimun brandertijd wil zeggen als de thermostaat warmte vraagt deze een puls gaat uitzenden die minimum deze ingestelde tijd zal duren. Heeft niets te maken met het aantal pulsen dat je per uur insteld.

Het is niet zo dat minder pulsen langer gaan duren.De lengte wordt meer bepaald door de afwijking van de gewenste temperatuur en de gemeten. 

Wij hebben een tijd de CM927 gebruikt en waren er heel tevreden over (dit is de draadloze versie van de CM907). Het regelalgoritme is er inderdaad eentje dat naar de gewenste temperatuur toeregelt ipv. gewoon aan/uit waarbij de temperatuur rond de ingestelde waarde schommelt.

Nomaal heeft het sanitaire warmwater altijd voorrang op de verwarming: de thermostaat mag de werking van de douche niet beïnvloeden. Hiervoor mag je gerust de installateur eens op het matje roepen, dit kan gewoon niet.  

Hartelijke dank, ik ga dit eens allemaal uitprinten en een afspraak maken met de firma. Ik nam vandaag een douche en wonder boven wonder: ik bleef warm water krijgen. Ik snap er niks van. Wat ik eerst niet vermeld heb (had ik niet aan gedacht), hier werkt alles met een concentrische buis. Daarom dacht ik eerst dat het hieraan lag: zuurstof krijgen-branden, geen zuurstof krijgen - uit. Ze hebben al een nieuwe gezet waardoor eigenlijk de problemen, samen met die nieuwe thermostaat, pas goed begonnen zijn.

heb vandaag een honeywell cm927 gekocht,maar weet niet hoe ik deze moet aansluiten !

Ik wil de ontvanger aansluiten waar de vorige termostaat was (living),Ik heb daar 2 draden(220V)

Een schema was er niet bijgeleverd.

Kan iemand mij zeggen waar deze draden moeten worden op aangesloten?