advies betreffende cv installaties

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben vorig jaar een woning aangekocht ( alleenstaand) deze is nu volledig verbouwd.( Beneden en bovenverdieping met drie slaapkamers boven en 2 badkamers)
De woning wordt verwarmd met electriciteit ( accumulatoren, en boven in de slaapkamer panelen).
Tevens hebben we een zonneboiler voor ons warm water en FP voor ongeveer 2500 Kw.
Nu zijn we aan het kijken voor eventuele installaties voor een CV.
Er ligt nog geen aardgas in onze straat ( en we zijn er ook niet echt geweldig gek van).
De volgende zaken zijn al gepasseerd, CV met Pellet, haard met waterverwarming, stookolie, speksteenkachel,.
We zien eigenlijk het bos niet door de bomen en hadden graag advies wat een comfortabele/ecologische/zuinige oplossing is voor onze installaties.
Liefst verbodnen met de zonneboiler die er vandaag ligt.
Bedankt alvast voor de eventuele raad.

Reacties

 Indien mogelijk vloerverwarming plaatsen. Vloerverwarming heeft het voordeel dat je het water  op een lage temperatuur kan voeden. Dus altijd meer rendement van een condenserende ketel of WP of…..

Ieder systeem heeft zo zijn voor en nadeel. Ook is  het budget natuurlijk van belang.

Hoe beter je geisoleerd heb hoe lager het vermogen en bij een WP kan dit een pak schelen in prijs voor je captatienet. Dus indien nog mogelijk bij isoleren waar het kan.

 

 

 

Heel lang hebben wij getwijfeld over het type verwarming en is bij ons ook alles gepasseerd (WP, Pellets, speksteenkachel, gas,....)

We hebben uiteindelijk gekozen voor VW + gaswandketel + zonneboiler voor sanitair water. We hebben niet gekozen voor een WP omdat je hier uiteindelijk ook electrisch stookt en de energieprijzen in de toekomst niet als te rooskleurig gaan zijn. Natuurlijk kun je zeggen dat je dan een captatienet kunt leggen, maar dan moet je hier investeren in grote kosten die je misschien niet eens terugbetaald krijgt via het eventuele rendement.

Accumulatie kacheltjes kun je vervangen laag temperatuur convectoren. Deze geven aan een relatief laag temperatuur veel warmte af.