leds

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

mijn leds blijven steeds lichtjes branden na het uitschakelen

maar nergens vind ik wat het nu eigentlijk verbruikt
men zegd dat het geen kwaad kan ,maar zij zijn niet dimbaar,dus vraag ik me af of dit echt geen kwaad kan want zij worden toch op deze manier gedimd
ook ben ik zeer ontevrede over de licht opbrengst,heb er van drie watt en 2.7 watt geplaatst en zij geven merkelijk veel minder licht dan mijn spots van 35watt en 30 watt staat er niet op
terwijl ik lees hier en daar dat er eigentlijk geen verschil op zit,bedriegen deze mensen zichzelf,ik snap het niet

Reacties

Het blijven nabranden van de leds kan te maken hebben met het onderbreken van de nul-draad door de schakelaar i.p.v. de fase-draad.  Of eventueel door het verschijnsel van lange leidingen.

Ik heb hier thuis ongeveer een 35-tal led spots hangen, maar dit zijn er wel van 3x2watt of 3x3 watt. Met deze leds is er effectief geen verschil in lichtopbrengst.

Ik denk dus dat 3watt een beetje te weinig is om 35watt te vervangen.

1 let brand al niet goed meer buitste kring brand niet,kan dat al iets met de zaak te maken hebben

is gisteren geplaatst,moet toch maar lukken vind ik

De bestaande halogeen lampen waren dat 12v of 230volt spots, dus met of zonder transfo?

Wat voor led spots heb je? Zo van die highpower leds (3x1watt of 3x2watt), of zo van die leds met 27 of 48 van die ledjes op één spot?

 

 

Zijn het leds, met vele kleine leds, of zijn het powerleds?

 

De nieuwe powerleds zijn wel degelijk, probleem is dat de meeste mensen klagen over goedkope gewone leds (die met de kleine ledjes erin)

Dat de LED's blijven branden kan komen doordat je met 2x230V zit zonder N, of dat de verkeerde draad onderbroken wordt als je met een N zit, zoals al gezegd.

 

Voor de rest, koop niet zomaar LED spots. Er is veel rommel op de markt. Koop er eerst ene, en test de lichtopbrengst en kleurweergave...De vergelijking van " komt overeen met een 35W spot" is gevaarlijk om te beweren. Kijk ook goed welke LED's er in zitten. (Powerleds, kleine gewone, SMD leds....)

 

Als je een halogeenspot en LED spot naast elkaar zet zal je altijd een verschil zien, normaal want het is een andere technologie. Ik heb er met 3 x 2W power LED's en ben er zeer tevreden over. Je ziet een klein verschil, maar na 2 dagen let je er niet meer op. De besparing om van 50W spots naar 6W te gaan is gigantisch. Ik heb ze wel niet in de Brico gekocht en ze waren ook niet van de goedkoopste.

 

Terugverdientijd minder dan 5 jaar, en dat zonder enige vorm van subsidie....

bestaande holegeenlampen waren ook 230

en de lets zijn met 48 letjes

nu meer googelen las ik als men een 1gewone holegeen er bij plaatst blijft de rest niet branden,geprobeerd en inderdaad zij lichten niet meer op

maar neemt nu die holegeen niet gewoon de stroom over,ondanks dat zij niet oplicht

Die ene halogeenspot neemt het inderdaad over de van de LED's. De minimale stroom die nog aanwezig is die er voor zorgt dat de LED blijven oplichten wordt door de halogeenspot teniet gedaan. Je spreekt hier over een zeer kleine stroom.

 

Als je een 2 polige schakelaar zet (die de 2 draden onderbreekt) zou je het ook gemakkelijk kunnen verhelpen.

lap   al twee lampen kapot 

gisteren zag ik dat een letlamp 48 lets de buiteste rij niet brande  kost 14.5 euro

in de keuken had ik gistere avond vergeten het licht uit te doen,groot mijn verwondering toen deze morgen  een lamp het niet meer deed philips let 22euro

nu maar hopen dat men mij nieuwe geeft,

dus 50000 uren levens duur grote vraagtekens voor mij dus,en kunnen lets zeerduur in verbruik worden

 

 

Het is hier al dikwijls gezegd. De levenduur van de LED's is zeer groot, 50.000 uren is realistisch. Het is echter de elektronica die de LED's aanstuurt die het veel eerder begeeft. De kwaliteit van productie is hier een belangrijke factor en een gerenommeerd merk is geen garantie voor kwaliteit bij LED lampen/spots.

 

PS. Het is LED, niet let. LED is een afkorting van Light Emitting Diode

 

Mvg, Marc

nu zit ik te denken,het ringetje dat de led op zijn plaats houd,drukt tegen de letjes ,

zou dat er iets mee te maken kunnen hebben,want dit moet toch wel lukken denk ik

seffens rijd ik terug naar de winkel zien of ze nieuwe geven

sory  het is LED weer te vlug geweest

gisteren een nieuwe LED geplaatst zoals een gewone bol lamp

werd ik deze nacht wakker en zag ik in de hal telkens een flits,en ja het was de nieuwe lamp,het leek wel een flits van een fotocamera

nu flits die lamp om de 30 sconde aan en uit,hoe lang gaat die LED lamp daar tegen kunnen voor ze kapot is of kunnen die daar tegen

beste hildap,

 

wij hebben ook dit fenomeen, op te lossen door een duppelpolige schakelaar te plaatsen.

 

Mvg

 

Jeroen