Wasmachine op warm water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Het is hier al vaak aangehaald, maar ik wou mij nog eens grondig informeren over het gebruik van warm water in de wasmachine. We gaan er vooreerst van uit dat ik geen dure hot fill machine wil kopen. Wat zijn dan de mogelijkheden om toch met gasgestookt warm water te wassen ? Ik zie dat hier over een aquamix toestelletje wordt gesproken ? Hoe werkt dat juist ? wat kost het ? Hoe weet het wanneer de machine warm of koud water nodig heeft ? Ik heb hier ook ooit gelezen dat men een thermostatische kraan tussen de warwaterleiding en de machine zet. Hoe zit het dan met het naspoelen ? Dat gebeurt dan toch met warm water ipv met koud ? Tenslotte wou ik ook eens weten wat eigenlijk het volume is van warm water dat een machine nodig heeft bij een wasbeurt. Kwestie van een beetje te kunnen beginnen rekenen. Geert

Reacties

jenske

je kan natuurlijk voor veel meer dan alleen de wasmachine regenwater gebruiken, je kan dus veel meer drinkwater uitsparen dan die 5 m³. al naargelang kan je toch zowat 50% van je drinkwater vervangen door regenwater, en je spaart ook wat op wasmiddel.  de grootste slokop is de waterspoeling van het toilet, die zal véél meer regenwater gebruiken dan de wasmachine, als je al moet kiezen kan je beter die voorrang geven.

hans d