warmtepomp ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

HAllo,

Wij zijn eindelijk gestart met ons droomhuisje!
We gaan 12 cm isotherm tussen de muren steken, 10cm pur op de vloer en ik dacht 40cm in het dak! Ik hoop dat dit niet slecht is?
Dit weekend waren we gaan kijken voor een condensatieketel die energie op wekt! Zeer mooi ding maar maakt enorm veel lawaai naar onze normen! Afgeschreven dus!
Nu zouden we een warmtepomp willen installeren! Voor captatienetten is onze tuin niet groot genoeg en verticale boringen vinden we wat duur! Zouden dus gaan voor lucht!
We zouden wel graag onafhankelijk zijn van gas! Is dit mogelijk?
Welke warmtepompen zouden jullie ons aanraden?
Onze EPB-ambtenaar dacht aan deze warmtepomp! http://www.sanisolar.be/files/cms1/Folder%20HPSU.pdf. Wat is jullie gevoel hierover?
mvg
Ingrid

Reacties

toen ik begon met mijn plannen was het eerst gas condensatie dan dacht ik lucht water heb beb toen besloten warmtepomp water water .

ik heb mijn put laten boren door piet raats . 28 euro per meter

 

 

Hoe weet je hoe diep je moet gaan boren?

Er zijn toch 2 boringen nodig hé?

 

Waar zit Piet Raats ergens? Ik vind er geen info over.

 

 

Alvast bedankt

hoe je weet hoe diep je moet boren weet de put boorder .tot je in de goede lagen bend hier in brasschaat viel het mee 67  meter maar het kan natuurlijk ook zijn dat je 100 meter moet boren .

het adres van piet raats is kalmthout nieuwmoer de rest moet ik opzoeken als het nodig is

Dat was voor mij dé reden om niet te gaan voor een grondwater-water warmtepomp.

Ik heb 4 verschillende offertes gevraagd en 4 verschillende boordieptes gekregen, tussen 26m en 140m !

Daar komt bij dat ze geen precieze diepte, dus offerte garanderen, en als je een aanvoer en retourput nodig hebt, dan kan dat snel een kostelijke grap worden. Ofwel een goedkopere, maar dan misschien binnen 5 jaar een put die zijn debiet niet meer haalt.

Goed informeren is dus de boodschap.

Ik heb andere grondsystemen dan ook maar overboord gegooid, want ook daar is de waterdoorlatendheid/boordiepte blijbaar toch tamelijk belangrijk (?) of anders zakt de temperatuur rond de sondes teveel in het stookseizoen.

Maar als je zeker bent van een goede ondergrond (lees: beperkte boordiepte nodig), dan zou ik toch niet twijfelen. Er zijn nu systemen met CO2 sondes, die zijn zelfcirculerend en geven schabouwelijk hoge COPs ...

hallo een auto op elect dat is dan zeer kostelijk verbruik ook veel minder maar bedenk ook de nadelen .

dan is het beter verwarmen met warmtepomp en rijden op aardgas