isolatie dakkoepel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Heeft er iemand ervaring met of meer info over thermo cover. Dit is een folie die je luchtdicht voor je beglazing kan plakken op het kader. Dit zou dan van enkel glas min of meer dubbel glas maken.

Het zit zo: wij hebben 2 dakkoepels van plexiglas in ons platdak en zouden deze dan eventueel "isoleren" met deze folie. Zijn er andere/betere methodes om dit te doen ?
Voor de rest hebben we overal dubbel glas en ik vraag me af of het de moeite is om hier ook folie voor te spannen ? kost ongeveer € 2.15/m², maar jaarlijks afplakken lijkt me niet echt een duurzame oplossing, tenzij de energiewinst echt wel de moeite is. iemand info over ?

Alvast bedankt,

Reacties

ik heb dit toegepast op mijn 2 koepels en het werkt prima. De enige andere oplossing voor mij is de koepel vervangen door een super isolerende

koepel type velux .

OK, thnx, koepel vervangen is momenteel geen optie (budget). Ik ga het ook uittesten. Blijft dat goed hangen ? (meerdere winters)

Weet iemand of het de moeite is om dit te gebruiken bij dubbel glas ?

Alvast bedankt,

Groeten,

met de bijgeleverde dubbelzijdige tape kwam het los daar ik het teveel had opgespannen. Door er gewonde scotch tape over te doen lukt het prima.

Is de eerste winter.

wij hebben vorige winter de folie op ons dubbel glas gespannen en werkt prima, geen condensatie meer. Probleem is dat het hotel kamers zijn en de klanten eens willen 'testen' wat het is met scheuren als gevolg. Dit jaar vervangen we het dubbel glas door super isolerend glas.

Ik heb de koepels( dubbelwandig met geisoleerde opstand) geisoleerd met een verandaplaat. Deze plaat ligt gelijk met het plafond, lijkt op een glasplaat in het verlengde van het plafond. De isolatieresultaten zij bevredigend. Met vriesweer haal je 17 à 19°C aan de warme zijde van de verandaplaat, plaats je geen verandaplaat dan haal je slechts 12 à 13°C aan de onderkant ( binnenzijde van de woning).

Mon