condens binne kant van de raam

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

Ik heb een 2006 nieuwe pvc ramen laten plaatsen door belisol 4kamer systeem 1,1kwaarden en toch heb ik veel condens het water loop zo van de venster af wie kan me een tip geven hoe ik dat kan vermijden van mijn raam.ik vindt het bizar...

Reacties

Ventileren

het zal alleen in winter zijn dat het condens is, dat beteken dat u de verwarming lager moet zeten profiel kan daar niet tegen de Uf waarde van u profiel is licht te hoog 

oplossing is verluchtingrooster zetten en goed ventileren. 

Verwarming lager zetten ? Dan zal er nog meer vocht condenseren. Als je lucht afkoelt stijgt de relatieve vochtigheid.

Ventileren én verwarmen is de oplossing.

Je huis is waarschijnlijk luchtdichter door het beter aansluitend schrijnwerk en het vocht, dat nu niet weg geventileerd wordt, slaat neer op het koudste deel.

 

 

Geert

 

 

Daar ben je toch wel mis vrees ik . Hoe warmer de lucht des te meer vocht ze kan vasthouden.

Maar inderdaad meer ventileren

de absolute vochtigheid blijft hetzelfde, enkel bij lagere temperaturen zal de relatieve stijgen en dus meer kans op condensatie op koude plaatsen.  Daarom temperatuur laten stijgen en het vocht blijft 'beter' in de lucht opgelost.  Maar ook ventileren om droge lucht binnen te brengen en natte af te voeren.