voordelen van een "buitenvoeler"???

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Ik ben van plan om een Bulex Thermomaster F25 te installeren. Nu wordt er een "buitenvoeler" als optie bij aangeboden en ik vraag me af wat hier het nut/voordeel van is.Het is toch geen alternatief voor een thermostaat, ik bedoel dat ik dan ook nog een thermostaat nodig zal hebben?

Reacties

Peter,

de buitenvoeler-een domme thermometer, zorgt dat je een weersafhangelijke regeling kan gebruiken.  Omdat de ketel dan weet hoeveel energie je huis nodig heeft om het warm te houden binnen, kan de temperatuur van je verwarmingswater en het ketelvermogen daarop worden afgesteld.  Daardoor kan de ketel aan een hoger rendement draaien.  De besparing die dit levert zal de meerkost van de regeling en de buitenvoeler compenseren. 

Zoekt eens op WAR of weerafhankelijke regeling voor meer info.

Walter

aansluitend bij Walter-8,

bovendien zal je nog steeds een invloed kunnen hebben op de instelling van de temperatuur binnenshuis. Door binnenshuis aan een knop te draaien verschuif je de zogenaamde stookcurve.

PEter,

 

pas wel op bij de combinatie Bulex Thermomaster en een thermostaat van een ander merk.

Je kan best ook een thermostaat van Bulex kopen en best nog met Ebus mogelijkheid.

Dan kan je de voleldige CV ketel beheren (inclusief stooklijn en SWW) via je thermostaat.

 

Maar ik zou die buitenvoeler zeker niet weglaten.

 

Geert

 

Ik vind dit een zeer goede en interessante vraag en ben het noorden nu ook momenteel kwijt.

 

Vroeger dacht ik : doe maar een buitenvoeler + kamervoeler+ stooklijn en het hele systeem zal wel alles goed krijgen.

Extreme buitentemperatuur zullen afgevlakt worden en pendelen van het toestel zal wel beperkt blijven.

 

Nu ga ik vandaag naar een groot vloerverwarmingsbedrijf in NL. WTH Dordrecht voor een cursus van een halve dag. WTH is niet bekend in België zoals Vasco, Begetube,....

Nu beweren die brave mensen uit het noorden dat die buitenvoelers in de tussenseizoenen alles behalve goed werken in combinatie met vloerverwarming. Zij beweren dat "jij" sneller voelt in het huis dat het goed of niet aangenaam is. De buitenvoeler is te laat. Zonnewinsten kunnen de regeling ernstig verstoren. Ook dagen dat de temperatuur hoog oploopt, maar koud begint is soms te traag. Zij zijn voorstander van een stooklijn, 1 en liefst meerdere thermostaten en een klein buffervatje van 100liter. (kost geld allemaal denk ik dan)

 

Wie o wie heeft er gelijk?

 

Op mijn vraag waarom alle grote costructeurs met vele ingenieurs dan buitenvoelers aanbieden kreeg ik geen bevredigend antwoord.

 

Een oproep aan de energiefielen voor meer duidelijkheid.