welke weg moet ik mijn centrale verwarming leggen ??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo, ik ben nieuw hier en hoop op een paar dingen hulp van jullie ervaren mannen/vrouwen te krijgen ;).

Ik ben net verhuist naar england en ga in mijn huis hier centrale verwarming aanleggen , de aansluiting laat ik doen door een profesional omdat er heel strikte regels zijn in england , maar al de waterleidingen , warm koud en de centrale verwarming leg ik zelf.

Gewoone waterleidingen leggen zijn voor mij geen probleem daar ik dit al 2 maal in huizen heb gedaan, maar de centrale verwarming is nieuw voor mij en ik lig er echt wakker van .

Men vraag is nu moet ik met mijn uitgaande warm water centrale verwarming eerst naar de benedenverdieping gaan of niet ?
Of mag ik meteen van de combiboiler op het eerste verdiep aftappen voor het eerste verdiep en dan naar beneden gaan daar dit voor mij veel gemakkelijker is.

Ook de dikte van de leidingen? is 15 mmmm genoeg of moet ik toch gaan voor de 22mmmm ?

ik wil deze leidingen leggen in kunstof , speedfit genaamd.

Is dit waar dat je zoveel mogelijk hoeken in de leidingen moet proberen te voorkomen en waarom ?

Een hele boterham maar ik hoop dat er een paar handige mensen zijn die me op weg kunnen helpen , tegen volgende week woensdag moet ik in principe gedaan hebben .

Reacties

Je vraag betreffende de verdeling van het warme c.v-water.

Als je met kunststofbuizen werkt is het simpelste om van 2 verdeelcollectoren gebruik te maken, één voor het opgewarmde water (bij de uitgang van de ketel) en één waarop alle retourbuizen samenkomen en dan op één dikke buis terug naar de ketel gaan. Normaal zal 15mm volstaan van collector naar radiator toe.

De lengte van de leiding en het aantal scherpe bochten heeft invloed op de stromingsweerstand. Bij een grote weerstand krijg je een klein stroomdebiet. (zoals je bij electriciteit een kleine stroomsterkte zou krijgen)