ventilatie in vakantiewoning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste,
volgend probleem waar ik voorlopig niet uit geraak :
- we hebben plannen om in "de ardennen" een vakantiewoning te bouwen, maar wel zo energiezuinig mogelijk.
- voor de ventilatie ben ik er niet uit : ofwel balansventilatie met WTW , maar daar moeten we wel opmerken dat de woning de meeste tijd van het jaar leeg zal staan, en dan nog meestal zal bewoond worden in de "warmere" perioden van het jaar , als de WTW van weinig nut zal zijn.
- ofwel een systeem met natuurlijke ventilatie (roosters in de ramen, en afvoer eventueel geforceerd) , maar daar zit je natuurlijk met het energieverlies; waarbij ik wel moet opmerken dat de verwarming grotendeels op hout zal zijn, hetgeen in de buurt in (bijna) onbeperkt hoeveelheden voorzien is (bos in eigendom)

- langs de andere kant moet ik er rekening mee houen dat de woning ooit eens verkocht zal worden aan iemand die er wel (semi-)permanent in zal wonen (is toegelaten vlgs bouwvergunning)

hoe denken jullie hierover ?

Reacties

 hiervoor bestaan uitstekende oplossingen

een ventilatiesysteem die werk op zonne-energie (zowel het verwarmen  als het blazen van de lucht)

zodat het een energie neutrale oplossing wordt (buiten de productie)

er zijn verschillende producenten maar deze (http://www.solarventishop.nl/) vond ik direct

anders vraag je het maar aan dokter google :-)

 

Jan