zonnepaneel gestolen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

te Gavere

1 zonnepaneel losgeknipt en verwijderd van dak

politie komt dadelijk

Reacties

Spijtig om zoiets te moeten horen...

 

Dat iedereen een keer met zijn poten van een ander zijn gerief blijft...maarja, dit zal nu eenmaal nog meer voorkomen.

1 paneel ??

dan hebben ze ofwel teveel werk gehad voor dat ene paneel of was het een test voor hen.... toch oppassen met de overige panelen

Vreemd, slechts één paneel. Heb je vijanden onder je buren? Of drugsverslaafde jongeren? Wanneer is het gestolen? Zijn ze of is hij misschien gevlucht? Allemaal vragen die ik me zou stellen. Zijn er voetsporen?

Reken niet op de politie. Het enige dat ze kunnen doen is de diefstal registeren op PV en eventueel in de Schengendatabank (gestolen waren) plaatsen. Helaas zonder chassisnummer zal het moeilijk worden om dat paneel later met zekerheid te kunnen identificeren.

Ik zou via internet zoeken naar mogelijke criminele verkopers.

Ik vond al eens een website van een zogezegde plaatser van zonnepanelen. Zijn BTW-nr was nergens te bespeuren, enkel een niet geregistreerde GSM-nummer. Na enige tijd kwam ik toch het adres van de kerel te weten. Dit was een onbewoond krot op het platteland.

Bijna geen andere webgegevens te vinden (slechts één pagina). Ook geen referenties van geplaatste PV-panelen of geen specificaties over omvormers of zonnepanelen . Ook geen foto van zichzelf. Uiteindelijk kwam ie met een Albanees langs. Dit is verdacht. 

(Trouwens ze zouden nu voor diefstal voor de rechtbank worden gedaagd.)

zoals gezegd politie heeft pv opgemaakt en foto's genomen van voetsporen

heb nummer ook van het paneel

 

leverancier van panelen heeft me inox bolletjes bezorgd om in zeskant-boutjes te slaan om zo diefstal te voorkomen

 

voila nu is 20.30 en ben er met klaar

 

toch een raar gevoel als ze zo op je dak iets gestolen hebben!