Chinese zonnepanelen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik hab vandaag een installateur van PV panelen over de vloer gehad voor een offerte. Hij waarschuwde me voor andere firma's die soms chinese panelen gebruiken. Deze zouden 20 tot 30% goedkoper zijn maar vermogenstoleranties hebben van 20-25 % ! Heeft iemand hier ervaring mee ? Weet iemand welke firma's met zulke panelen werken ?

Reacties

Verkoopspraat! Maakt reclame voor zijn eigen winkel door andere onterecht zwart te maken.

Zo is suntech power bv één van de grootste producenten van cellen (die zij aan andere europese of amerikaanse paneel-producenten doorverkopen) en panelen. Hun panelen hebben een CE-keurmerk en hebben een tolerantie van 3%.
Idem voor Trina en ik ben er zeker van dat het voor alle anderen ook zois (Yingli, Solarfun, JASO,...).

Een zonnepaneel is eigenlijk geen technisch hoogstandje maar technisch gezien tamelijk eenvoudig te maken. Dan kan je er ook jiet veel aan misdoen.

Sunpower (amerikaans) maakt echter de panelen met het hoogste rendement. (maar dat is een andere zaak)

Ik heb geopteerd voor Kyocera panelen ( japans )
bedrijf bestaat reeds lang
de prijs van de installatie lag is de zelfde range van andere merken zoals sanyo , sharp ,enz
de kwaliteit was ook gelijklopend
de keuze is dan beinvloed door de kennis van de techniek door de verkoper en het esthetisch aspekt op het dak
zwarte panelen op een zwart dak , resultaat is opmerkelijk
draagstruktuur is ook belangrijk RVS haken en RVS tirfond's
na het betalen van de faktuur vergeet men de prijs maar de kwaliteit die blijft

http://www.solarlog-home.eu/daniel-mestdag/

http://zonstraal.forumup.be/viewtopic.php?t=1088&mforum=zonstraal

wel registreren om foto's te zien

Ik ben zelf actief in de verkoop van zonnepanelen, en weet dat er heel weinig panelen (zelf van grote merken) niet in china gemaakt worden.Zij het dan wel onder normen en eisen van bv duitse producenten.

@luc,

en wat zijn de winstmarges die gehanteerd worden?

Hoeveel bedraagt de prijs als men in groep rechtsreeks in China zou bestellen?

Het grote probleem met Chinese zonnepanelen is de onbetrouwbaarheid. Ze kunnen dan een CE-label hebben...maar dit zegt niets. Om in Europa op de markt te kunnen komen moet een Chinese fabrikant een IEC 61215 hebben. De Chinese fabrikant vraagt dit aan ...wordt goedgekeurd...en vervolgens toegepast op alle type panelen van de Chinese fabrikant. Vandaar dat men in Duitsland voor Chinese fabrikanten een re-certification vraagt. Q-cells ( Duitse fabrikant van zonnecellen) heeft 40 verschillende kwaliteiten ( prijzen) van zonnecellen. Om de prijzen te drukken gaat men heel dikwijls lage kwaliteiten begruiken.

Misschien vind je hier iets over:
http://www.zonnepanelen-energie.be

Misschien Peter? Ken je je eigen website niet dan?

Luc eindelijk iemand die vertelt dat het merendeel van de zonnepanelen in china geproduceerd worden en hier een etiket met duits of belgisch etiket erop krijgen, hier op het forum wordt vaak geschreven, ik moet die prul niet, maar ze worden besodemietert met veel te dure prijzen zogenaamd in duitsland gemaakt. de dunne film panelen zijn te koop voor € 2,60 per watt excl. btw, meer opbrengst, ook met donkere dagen, iedereen zeggen dat de dunne film panelen niet goed zijn en allerlei lul verhalen erover, maar over een jaar of twee zijn er alleen nog maar dunne film panelen te koop ( eerst moeten de gigantische voorraden opgemaakt worden)en over 2 jaar kun je je eigen zonnepanelen thuis met een speciale printer maken.

Mensen hoe zit het met de garantie als uw Solar bedrijf failliet gaat????

Met europese panelen kun je nog altijd terecht bij de fabrikant voor je garantie en de opbrengst.

Gekozen voor de Atersa panelen.

maakt dat verschil of dat europese panelen of andere panelen zijn dan?
je hebt altijd garanties van fabriek, maar ook van je installateur.

als een bedrijf over kop gaat, maakt het mij eerlijk gezegd niks uit waar de panelen van komen.
Dan heb ik liever een vertrouwd en respectabel merk, dan iets onbekend natuurlijk.

Grtn Louis

kelly,

ik vind dat uw uitspraak ook naar niets leidt.
er zijn trouwens veel europese fabrikanten die panelen uit china binnenhalen met hun label erop (schuco bv) of gewoon hun panelen in china laten assembleren en uiteindelijk hier laten keuren volgens TUV etc... maar nog altijd lak aan kwaliteitsafwerking hebben.

dus europees of niet, het is nog altijd uit de ogen kijken met wat we kopen.
atersa is ook wel een goed merk heb ik gehoord. uit spanje dacht ik?

Grtjs Thierry

suntech is één van de grootste inderdaad.
Je moet uitkijken wat je in china aankoopt.Indien het een grote fabrikant is die bekend is dan is er geen probleem.Koop je echter materiaal van een kleine minder bekende fabrikant dan kan het verkeerd aflopen.

Momenteel hebben we een goede prijs voor suntech panelen met SMA omvormer.
4.35 € excl.btw / Wpiek

nummer installateur 0498/758664

Maar waar halen uiteindelijk vele fabrikanten de zonnecellen waarmee ze hun zonnepanelen (laten) maken ?
China.
Eén van de grootste fabrikanten is het Chinese LDK, met als klanten o.a. Schott, Q-Cells, Suntech, Sharp, Hyunday, Solartech, BP Solar, GE Energy. Ook ons eigenste Photovoltech uit Tienen gaat daar zijn mosterd halen. Ze hebben een contract voor 400 Mw aan zonnecellen gespreid over 10 jaar.

LDK verwacht een jaarproductie voor 2008 van 1400 MW. Theoretisch is dat goed voor... 7 miljoen panelen van 200 Watt...

voor iedereen die nog twijfelt en zeggen geef mij maar europees en ik betaal liever wat meer

Yingli Green Energy signs sales agreements with German firms

Dec. 24, 2008 (China Knowledge) - New York-listed Yingli Green Energy Holding Co Ltd<YGE>, one of the world's largest vertically integrated photovoltaic (PV) product manufacturers in terms of yearly production capacity, announced that it has entered into sales agreements with City Solar Kraftwerke AG and Wirsol Deutschland GmbH, two Germany-based PV system integrators.

Pursuant to the sales agreements, Yingli is expected to supply 20 MW and 15 MW of PV modules to City Solar and Wirsol in 2009, respectively.

City Solar and Wirsol have the option to buy an additional 30 MW and 20 MW of Yingli modules next year, respectively.

Wirsol is one of the leading German PV system specialists delivering solar-based solutions to both residential and commercial customers, while City Solar is one of the leading German developers and turnkey providers of large-scale PV power plants

Chinese zonnepanelen kunnen van prima kwaliteit zijn. Niet voor niets is b.v. Suntech de 2e fabrikant van zonnepanelen ter wereld met een productie van 1GW in 2009. Daarbij is de opbrengst van de panelen zeer goed. De vermogenstolerantie is +-3%, zeer nauwkeurig dus. Het vermogen per paneel kan op verzoek ook opgevraagd worden middels een flash-rapport. Wel is het denk ik belangrijk voor de grotere namen te gaan zoals Suntech, ET-solar of Ying-li. Deze merken hebben zich inmiddels wel bewezen. 

dag allemaal,

heeft iemand ervaring met Solarday PX60-230 of Mage Powertec Plus 220 - 230/6PH  pv panelen,

en met omvormers van het merk Mastervolt Sunmaster XS 4300 of met een DIEHL AKO Platinum 3800 S.

Heb offertes met beide types ontvangen. Wat zijn kwalitatief de beste panelen en de beste omvormer??

Alvast bedankt.

 

Gino

 

 

 Voor de Diehl omvormer kan ik getuigen dat deze na 4,5 jaar nog goed werkt. Geen enkel probleem ermee.

Dat is natuulijk een korte tijdspanne en wellicht niet zo representatief.

We kregen destijds wel 20 jaar garantie op de omvormer, zo gemeld door de verkoper en nadien na installatie zelfs nog een garantiebewijs van de fabrikant zelf en sticker met de 20jaar garantie.

Vermits de algemene gemiddelde levensduur van de omvormers van (andere) merken bijna altijd worden verkondigd als 5-10 jaar, zijn wij blij dat die van ons tenminste 20jaar geen extra kosten met zich meebrengt.

Onze installatie was destijds door SolarTotal, vermoedelijk voordat ze een slechte reputatie hebben aangekweekt.

Zowel de Mastervolt als de Diehl zijn goede omvormers. Beide kunnen garantie geven tot 20 jaar denk ik. Die garantie koop je ofwel zelf bij of je krijgt ze via de installateur die standaard de garantie langer maakt (maar je hebt ze wel betaald in de prijs)...

 

Wat belangrijk is het aantal panelen... want de configuratie aantal panelen/omvormer is van belang om te weten of alles wel goed zal werken. Met teveel of te weinig panelen op een bepaald type omvormer mag deze nog zo goed zijn, zal deze zal zijn werk niet naar behoren kunnen doen.