'Passiefhuizen groot gevaar bij brand'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vandaag lees ik in De Standaard http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=G2H2SPG62&_section=60279771&utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=mijngeld dat  dat bij brand  de goede isolatie een groot  probleem vormt . Het vuur zou ogenschijnlijk doven bij gebrek aan zuurstof maar als er een raam of deur geopend wordt ontstaat een steekvlam of een explosie.

Door de isolatie kan ook de warmte niet naar buiten waardoor de temperatuur ook veel hoger oploopt dan in een gewoon huis.

"Het ministerie van Binnenlandse Zaken beslist eind dit jaar of architecten en bouwondernemers op een andere manier passiefhuizen moeten bouwen. "

 

 

Reacties

http://www.ecobouwers.be/forum/post/passiefhuizen-groot-gevaar-bij-brand

Jef, daarover is een week geleden al een draad gestart, 't is komkommertijd, de gazetten weten niet meer wat schrijven...

simpel een branddetectie plaatsen he!is aangeraden bij iedere woning of gebouw

 

brandmelder gaat reeds af bij minste reukje.schade zal veel kleiner zijn (verzekering ook blijer)

 

groetjes van brandweerman

Kurt,

in welke lokalen heeft branddetectie het meeste zin?

Wij hebben geen mazout of gasketel. Evenmin een open haard of pelletkachel.

Verwarming gebeurd met 2 elektrische radiatoren in de leefruimte.

 

Peter

 

in mijn woning is een in elke ruimte een detector.bij minste rook gaat die af en belt hij naar mijn telefoonnummer.bij niet opnemen naar mijn gsm .melding brand.als ik thuis ben kontroleer ik wat er fout ging.als ik niet thuis zou zijn dan bel ik brandweer.

 

er kan altijd brand ontstaan  en zo een alarm kan echt je leven sparen want geloof me vrij bij brand en je bent goed in slaap slaap je gewoon door.

 

er bestaan ook draadloze systemen welke goed werken en betaalbaar zijn

 

tot hier mijne preek voor brandalarmen

 

 

Peter,

 

Branddetectoren hebben het meeste zin in de buurt van de slaapkamers.

 

Dus als je er maar ene zet, is het op de overloop bij de slaapkamers. In uw slaap ben je het meest kwetsbaar.

 

Hoe meer detectoren je zet, hoe hoger de veiligheid is. Zet je er meerdere kan je gaan naar de leefruimte en technische lokalen waar bv. ook dikwijls de droogkast staat enz... Per lokaal is natuurlijk het best. Keuken en badkamer is een probleem wegens damp en aangebrande rook, daar kan je een detector zetten die op hitte af gaat.

 

Tegenwoordig hebben ze autonome draadloze detectoren die hun signaal aan elkaar doorgeven. Dus zelfs met gesloten deuren moet je het zeker horen. Veel moet dat echt niet kosten. Voor 20 Euro heb je al een goede detector. Ik snap zelfs niet dat er nog woningen zijn die het niet hebben, overlevingskans bij brand 's nachts gaat verschrikkelijk veel omhoog.

 

Bij een vroeg alarm kan er zelfs nog mss geblust worden voor er veel schade is.

 

 

 

 

peter

naar brand toe zijn net elektrisch radiatoren een groot risico, tenzij je de stekker telkens uittrekt.

het risico met verwarmingsketels is volgens mij veel kleiner, als die branden branden ze meestal binnenin, en die toestellen hebben allemaal een schoorsteen waarlangs de hitte, rook, etc weg kan. open haard is inderdaad wel een risico, maar zo'n onding hoort natuurlijk niet thuis in een fatsoenlijke woning.

hans d