passief vensters zonder passief profielen mogelijk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ben even aan het rekenen geslaan en het lijkt mij dat het voor grote vensters niet per se nodig is om passief profielen te gebruiken...
Ik heb één raam van 240 x 240 cm en een ander van 210 x 300 cm en ik kan met de Uw onder de 0,8 blijven met profielen tot Uf=1,3. Dit zijn dan wel vaste ramen. Ik beschouw mezelf geen rekenwonder maar even excellen kan wonderen doen. De glasleverancier wist niet goed wat te antwoorden hierop... na bevraging binnen het bedrijf bevestigden ze mij dit...
Is toch maar dik 2000€ uitgespaard.
Is dit ooit al iemand opgevallen?

Reacties

Al gedacht aan de koudebrug die je kaders dan zullen zijn? Toch nog een redelijk warmteverlies en condensatie-risico. Er is echt wel een reden om PH profielen te gebruiken hoor.

 

Geen kaders gebruiken voor grote glasoppervlaktes is mogelijk: een vliesgevel. Je glas wordt dan rechtstreeks tussen de draagstructuur en aluminium profielen langs de buitenkant geklemd. Bovendien nog goedkoper dan die profielen die je wil gebruiken.

Ik vermoed dat dit ramen zouden zijn van vloer tot plafond?

nils

mogelijk geraak je onder de 0.8, maar met veel beter profiel geraak je ook aan 0.7 of lager.

nu lijkt mij dat ergens iets met die prijzen niet klopt, het glas maakt het grootste deel uit van de kost, wat kosten die 2 ramen dan wel? ik schat hooguit 4800€, dat zou dan 2800 € zijn enkel voor de kaders? voor die prijs wil ik graag goed geïsoleerde kaders leveren ;-)

hans d

Bart, koudebrug is ingerekend, zowel glasrand als inbouw. Condensatierisico heb ik inderdaad nog niet bekeken.

Is geen vliesgevel. Ik was van plan om helemaal zonder kaders te werken maar bekijk nu dit alternatief. Verder merk ik dat er geen PHPP criterium is omtrent gebruik van PH-profielen (enkel Uw = 0,8 of minder).

Hans, ik moet je het antwoord schuldig blijven, heb niet genoeg detail in offerte. Ik heb tijdje terug offerte gevraagd voor driedubbel glas en ben achterover gevallen van de prijs: die viel namelijk heel goed mee. Toen ben ik nog eens van m'n stoel gevallen als ik de prijzen van Pazen zag: die vielen helemaal niet mee...

natuurlijk kan dit! ik heb zelf 5 grote glaspartijen van 1.5 m breed en 5 m hoog (37.5m² glas) deze glaspartijen zijn bevestigd tegen gelameleerde steunbalken met een kurklaag van 2 cm. ik voldeed aan PHPP berekeningen.

K-waarde:16 en E-peil: 5, zie fiche met foto LI3940/01

luc

sorry, maar op die foto is helaas niet veel te zien.

ik heb ook niet beweert dat het niet kan, maar ik zou wel die berekening eens willen zien, want dat is niet eenvoudig. alleen al de psi-waarde van de glasrand lijkt mij een moeilijk te nemen kaap.

ook begrijp ik niet wat je bedoeld met "voldoen aan de PHPP berekeningen". want er is geen vereiste voor schrijnwerk.

wat vast staat is echter dat hoe groter het glas is, hoe kleiner de invloed van het kader, met zulke grote glaspartijen als bij jou zal dat inderdaad niet veel uitmaken. bij kleinere ramen is die invloed uiteraard veel groter.

hans d

 

 

nils

ben even op zoek gegaan naar een paar prijzen, een vast raam 3.45 * 2.03 = 2600 € excl. btw, niet geplaatst voor de hout-alu versie Uw 0.71 W/m²K, eentje van 2.38 * 2.39 = 1798 € in hout Uw 0.71 W/m²K

hans d

Voor wie moeite heeft om Luc's foto te vinden: hier is het. De foto is voor mij ook wel te klein maar het ziet er wel indrukwekkend uit. Kan je misschien een grotere foto posten Luc?

 

Het gebruik van kurk is wel interessant, ik vermoed dat dit bevestigd is aan de steunbalken langs de binnenkant?