problemen met gasketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allen

Ik heb een serieus probleem.

Ik heb een gasketel DE DIETRICH DTG 120 EC.NOX een 9 tal jaren geleden laten installeren (is geen condensatieketel). Al jaren heb ik problemen met het ontstekingsmechanisme waarbij de ketel niet wil aanslaan. Als ik dan de ketel een tijdje volledig uitdoe (vb 2 uur) dan slaat die meestal wel weer aan. Installateur zegt dat het te wijten is aan het slechte elektriciteitsnetwerk waarbij neuter en fase telkens omdraaien en heeft hiervoor een transfo geinstalleerd. Dit heeft een tijdje goed gewerkt maar nu zitten we weer met hetzelfde probleem. Dit is natuurlijk moeilijk houdbaar en ik vraag mij af als ik niet beter direct een nieuwe ketel (van een ander merk) dat hieraan niet gevoelig is installeer. Waaraan zou dit probleem kunnen liggen en hoe verhelpen?

Reacties

ik zou toch eens een andere stielman raadplegen,want die man komt mij niet geloofwaardig oveer

vraag hem es ionasatiestroom waarde bij ontsteken en vergelijk waarde met fabriekgeg.

9/10 moet gewoon gasdruk op gasblok ingeregeld worden bij startlast

Geachte

wat uw installateur adviseerde is wel degelijk een mogelijk probleem.

Deze "transfo" is eigenlijk een "scheidingstransformator". Kan nodig zijn om de volgende reden. De stroomkring: voeding-branderautomaat-ionistaie elektrode-aarde, moet gesloten kunnen worden en dit kan enkel als de voedingsspanning tussen de aarde en een fase ligt. Wanneer dus bij de beveiligingsafsluiters langs de zijde van de branderautomaat een kortsluiting met de aarde zou ontstaan, dan zouden in het geval zonder "scheidingstransformator", de beveiligingsafsluiters een voedingsspanning variërend van 0V tot 230V ontvangen en geopend kunnen worden.

Van fundamenteel belang is echter dat het vermogen (aantal volatampère VA) en de grootte van de smeltzekeringen goed gekozen worden, vooral in de secundaire kring.

Ook is het mogelijk dat de waterdrukpressiostaat te laag is gekomen en dan dient de waterdruk gewoon opgevoerd te worden tot iets meer dan 1bar.

Ketelthermostat van de ketel defect of staat te hoog. 

www.heatingsolutions.be