aardgas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

1kuub aardgas is dat vergelijkbaar aan 1000 liter vloeistof?? want onze meters geven aan dat je zoveel kuub verbruikt hebt aan aardgas maar ik heb daar toch me vragen bij (of hoeveel aardgas zit er in een kuub?)nie veel denk ik.

Reacties

Toevallig zit er precies 1 m³ aardgas in een kuub en dat is 1000 liter! Grappig, nietwaar?

Als het om de energieinhoud gaat: 1 m³ aardgas bevat ongeveer 30 MJ verbrandingswarmte en dat is 8,33 kWh. Ter vergelijking: 1 liter stookolie heeft een verbrandingswaarde van 10 kWh.

hoi bas

dat is nog al een verschil he in een redelijke winter verbruik je zo een 2000liter tot 2500liter mazout en aardgas toch zo een 4000m³ ALS JE DIE 4000m³ naast elkaar zet da geloof je bijna toch niet dat je dat opgestookt hebt??? dus gas is bijna allemaal lucht ???

Reken de waardes als 1m3 gas is 1 liter stookolie.

De gegeven waarde is de onderwaarde van gas. De bovenwaarde is 35,6 mj/m3 tegen een bovenwaarde van stookolie van 35,5 mj/liter.

Daarnaast kun je in Belgie te maken hebben met een hogere aargas waarde.