Condenseren gascondensatieketels altijd?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een vraagje.

Stel dat je ONDERgedimensioneerde radiatoren hebt in huis en uw oude ketel moest altijd op 80-90°C staan om het warm te krijgen in putteke winter.

En hierop plaats je een nieuwe gascondensatieketel die hetzelfde werk moet doen...

Gaat je verbruik er op vooruit?
Condenseert de nieuwe condensketel?

Het is maar een denkoefening, geen echte situatie....

Reacties

Bij 90-80, nooit

Dikwijls zzegt men vanaf retour van 55°C, maar dit is niet ja of neen, het is eerder zoveel te lager je retour zoveel te meer je condenseert ==> radiatoren best zo groot mogelijk kiezen

Welja, dat heb ik ook altijd gedacht. Boven een bepaalde temperatuur geen condensatie.

Maar nu hoor ik dat dit wel zou kunnen.

De rookgassen zouden steeds voldoende afgekoeld worden om te condenseren.

 

Dus niet de opgewekte temperatuur zou uitermate belangrijk zijn, maar het verlaten van de rookgassen. Deze worden langs allerlei wegen geleid worden om toch in de condenszone te geraken.

Zou dit kunnen ?

Gasketelinstallateurs op het forum?

De cv zal ook moeten opwarmen, dan vind er wel condensatie plaats.

Ook als het huis op temperatuur is zal een moderne gasketel met bijbehorende thermostaat geen 90 graden meer aanmaken. Ook dan kan het punt van condenseren bereikt worden.

Andere optie is weersafhankelijk stoken. Je hebt immers enkel die hoge temperatuur nodig als het bere koud is en dat is slechts enkele dagen per jaar.