zonnepanelen SOLAR TOTAL

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik overweeg het plaatsen van zonnepanelen . Een goed voorstel gekregen van Solar Total MAAAAR op de forums van 2008 en 2009 vind ik heel veel negatieve reacties zoals niet leveren wat afgesproken is, onvolledig , onprofessionneel waardoor mijn vertrouwen in ST danig aan 't verminderen is.

Bovendien graag reacties van plaatsers panelen in 2008 en 2009 ! !

tevreden ? opbrengst zoals voorgespiegeld? µOpmerking in de krant terecht dat zonnepanelen zonder subsidie niet rendabel is ?

By the way voor de plaatsers van 2008 en 2008 : huidige kostprijs WP schommelt tussen de 3 en 4 €

Alvast bedankt voor reacties

 

Valère

 

Reacties

Na dreigementen door ST stuurde ik je een mailtje.

ik lees net een paar van die negatieve berichten over Solar Total... de meeste daarvan lijken in 2008-2009 te zijn geweest.

Zelf heb ik een PV installatie door hen in 2007 laten doen. Ik kan echt geen negatieve kritieken geven op Solar Total. Zowel de commerciële contacten, installatie (die wel even op zich liet wachten) als de dienst nadien toen bleek dat de panelen verplaatst moesten worden door schaduw van de schouw (vermits zo getekend door de architect want destijds moest er nog een bouwaanvraag met plan gebeuren).

Ik kan best aannemen dat in een snel groeiende sector er plotse wijzigingen binnen bedrijven gebeuren.

Er was blijkbaar ook kritiek op het feit dat er zelfstandige verkopers /installateurs werken voor Solar Total. In mijns inziens is, zeer algemeen gesproken, het principe van zelfstandige verkopers SLECHT. Ze werken immers op marge en om te verdienen moeten ze verkopen, desnoods met mindere mooie verkoopsethiek.

Ik had contact met de heer Reijnen Marcel als verkoper en dat was geen zelfstandige verkoper.

Onze panelen van Solar Total liggen er anderhalf jaar.

behalve wat administratieve beslomeringen in het begin, is alles prima verlopen.  En er is meer opbrengst dan beloofd...

franky

 

Verleden week prijsofferte gekregen van Solar Total, zonder vermelding van merk zonnepanelen, zonder vermelding van type en merk omvormer, eigenlijk was het alleen maar een berekening hoeveel winst wij wel maakten na een X aantal jaren.

Zo ga je niet met mensen en offerte's om, sorry Solar Total, hier zullen geen panelen van jullie op het dak komen.

Als er zoveel negatieve berichten zijn, dan kun je toch gewoon aan andere firma's prijs vragen ook ?

 

Ik heb al wat offertes gezien van ST en veel installateurs komen toch aardig goed hiernaast te staan.