Solart Systems

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heb een offerte ontvangen van de firma SOLART SYSTEMS uit LEUVEN. 4,60 Euro per Wp, zonder btw. Heeft iemand reeds met deze firma samengewerkt?

Reacties

Beste, ik heb ook navraag gedaan voor enkelvoudige tarif en ze hebben ons ook een prijs van 260€ doorgegeven.(EANDIS) Dit vond ik wat veel om een draad door te knippen. Nu hebben we gekozen om bij ecopower te gaan want dag en nacht is zelfde tarief.

Mvg

lees mijn reacties en U zult merken wat de realiteit is;maar 1 oplossing in gebreke stellen en strafklacht indienen voor niet nakomen van contract,niet conforme regeling enz , Solsmart weert is leeg gebouw met 1 personeelslid aten is niet gekeurd door VDE enz uw garantie:goed geraden!

U zal moeilijk informatie vinden :heb VDE gecontacteerd  maar er is van aten of solsmart niets bekend dus weet U  wat er aan de hand is: en verder SMA omvormer eisen, die heeft schriftelijke fabrieksgarantie solsmart lege postbus in Weert,idem voor panelen TUV kijk op site tuvdotcom.de,dus garantie kwaliteit beloftes enz gebakken lucht maar een oplossing : in gebreke stelling en klacht indienen voor niet conforme levering,strafvervolging en kortgeding met eis voor het uitvoeren van het contract,SMA omvormer(zijn voldoende voorradig op de markt) met terugvordering van gemaakte kosten. [[]] alleszins LAATSTE SCHIJF NIET BETALEN voor ALLES is opgeleverd zoals voorzien in contract.

maar het rare met een PV systeem is dat het zelf geen onderscheid maakt tussen de dag en nacht-teller, maw. voor een zonnige week zal je dagteller 5 dagen achteruit draaien en je nachtteller 2 dagen achteruit.

Als je dan rekent dat vele mensen de gewoonte hebben om de grote wasmachine beurten in het weekend of 's avond te draaien omwille van het nachttarief gaat op een jaar tijd een grote(r) verschil ontstaan tussen de dag- en nachtteller.

  • De dagteller staat dan misschien negatief (laatste meting tov. de vorige meting) en dan hoef je als verbruiker niets voor dagverbruik te betalen.
  • De nachtteller heeft dan wel een positieve waarde en betaal je dus wel voor....
  • maar je betaalt altijd de kosten van de meter  :-)

En dat terwijl bij de installatie van het PV systeem getracht wordt om zoveel mogelijk van het verbruik op te vangen.

Een theoretisch rekenvoorbeeld:

Als je een gemiddeld jaarverbruik van 2800kWh hebt en je PV systeem levert er gemiddeld ook 2800kWh ga je uit van de veronderstelling dat je nagenoeg niets hoeft te betalen.

Maar je moet dan rekening houden met (allemaal theoretisch uiteraard) dat je PV  zorgt voor 5/7 x 2800kWh = 2000kWh voor de dagteller en 2/7x 2800kWh = 800kWh voor de nachtteller.

Dan moet je kijken naar je verbruik van het jaar ervoor om te weten wat de effectieve verdeling was tussen dag en nachttarief. Wie zijn electriciteitsverbruik opstemde op zoveel mogelijk op nachttarief zou dan eigenlijk moeten gaan optimaliseren om terug naar een verhouding van 5/7 dagverbruik en 2/7 nachttarief.

Enkel overschakelen naar een eenheidstarief zal het effectieve verbruik (in zo'n theoretisch geval van meer verbruik volgens de nachtteller) niet drukken....

hallo zijn er mensen die de laatste 10% NOG NIET BETAALD HEBBEN met de aten omvormers op contrakt staat duidelijk dat we sma omvormers kregen en dan sturen ze een aangetekende brief dat we moeten betalen dat gaat niet zo ik betaal niet tot ze de sma omvormer komen plaatsen

Ook ik heb mijn laatste 10% nog niet betaald omdat :

- ik een Aten kreeg ipv een SMA zonder dit voorafgaandelijk te bespreken

- gratis Sunny Beam nog ontbreekt

- alleen Vreg ok is en voor de rest ik nog niks van documenten heb (garantieberekening, flash tests,...). Ze weigeren zelfs de documenten voor de gemeentepremie in te vullen

- de eerste Aten na een maand defect was (EEPROM Damaged) en vervangen is door een nieuwe Aten, welliswaar na 14 dagen ipv 48h service. Door dit defect het vetrouwen in de Aten met 20 jaar garantie helemaal zoek is, vooral ook omdat er blijkbaar veel mensen al defecten hebben gehad!

Ik heb hun einde januari hiervoor aangetekend in gebreke gesteld maar heb hierop zelfs geen enkele reactie gekregen. Zonet een jurist hierover gesproken en die is ervan overtuigd dat we sterk in ons schoenen staan. Ze moeten hun afspraken nakomen of toch minstens een akkoord hebben om hiervan af te wijken, eventueel met compensatie. Best wel aangetekend reageren op dit schrijven heeft men mij aangeraden! 

gewoon nachtteller buitengooien is meest simpele in dat geval

 

 

Ook wij hebben een aangetekend schrjiven ontvangen.

Ik vind dit schandalig! Na hoe ze ons zolang behandeld hebben, zonder communicatie, ... en nu eisen ze dit weer.

Mijn installatie is voor mij niet in orde;

geen sunny beam

geen aten omvormers

350 ipv 450 per cheque ( ale, volgens solart is dit nog steeds afwachten...)

 

Wij hebben wel de docu gekregen voor de gemeentepremie, maar de VREG is niet in orde en ze doen dit enkel na het betalen van de 10 procent.

Ik heb een mail gestuurd waarom we niet betalen, maar zoals linoim aanhaald zal ik dit in een aangetekend schrijven nog eens verwoorden, en er ineens bijzetten dat ik hun in gebreke stel.

Ik heb hun in 2009 niet in gebreke gesteld, omdat ze me tot de laatste dag zeiden dat alles nog in orde zou komen vorig jaar.

Ik snap niet waar ze het lef nog halen van hun aangetekens schrijven, de compensatie van 350 tot 450 is 4 x zo hoog dan wat wij hun nog moeten!

 

Wordt vervolgd maar ik denk dat we het einde nog niet gezien hebben hiermee....   

 

 Aan Snoopy en alle andere gedupeerden,

 

het is 5 vóór 12, geen tijd meer voor na te denken, maar nu handelen!!! Doe dit misschien best in groep... neem samen een advocaat onder de armen... . Ik weet het, ik heb gemakkelijk praten enz, maar denk dat dit toch de enige haalbare piste is. Het is niet leuk, zal nog even heel wat energie (en tijdelijk) nog wat extra centen kosten, maar denk eraan dat het over jullie zuur verdiende euromuntjes gaat waar jullie waarschijnlijk al heel lang aan sparen waren.

Laat niet met jullie sollen, ga over tot actie via de juiste gerechtelijke kanalen.  

Alvast aan jullie allen succes gewenst, we leven met jullie mee. 

de aanvraag van de VREG kan je zelf doen op de site van de VREG, daarvoor moet je niet wachten op solart systems

 Idd, aanvraag kan je zelf doen. Is 5 min werk en echt niet moeilijk.

 Maar als je het zelf doet en je zit op de 350 regeling krijg je van solart geen compensatie meer.

Zo hebben ze ons toch gezegd...

Denk niet dan we van Solart Systems nog iets moeten verwachten zie: http://zonnenpanelen.12forum.be/14-vt2.html?start=130

 

 

 Als of ze zomaar kunnen kiezen om compensatie te geven of niet... .

 Ze zijn hun contract niet na gekomen, dus plegen ze volgens de letter van de wet contractbreuk! Dus een vergoeding/onderlinge overeenkomst moet er uit voort vloeien.

 

Help, hoe kan ik me registreren op http://zonnenpanelen.12forum.be/14-vt2.html?start=130?

@ Snoopy

 

De aanvraag bij de Vreg kun je zeker zelf doen, daar hoeven zij eigenlijk niet eens voor tussen te komen. Meld hen pas de aanvraag nadat je alles verkregen hebt wat je wil van hen.

Goedkeuring van de vreg is nodig voor aanvraag bij de netbeheerder en het ontvangen van de groenstroomcertificaten. Deze aanvraag kan je ook eveneens zelf doen.

Veel succes allemaal

Ja dat zou ik ook graag weten!

Wat staat er op het aanvraagformulier?:

http://certificatenaanvraag.vreg.be/aanvraag.aspx

Wie vult dit formulier in?

De eigenaar van de zonnepanelen moet dit formulier invullen. Hij kan zich hiervoor laten bijstaan door de installateur van de zonnepanelen. 
 

 "Maar als je het zelf doet en je zit op de 350 regeling krijg je van solart geen compensatie meer.

Zo hebben ze ons toch gezegd..."

 

Als je geen aanvraag doet krijg je niets. Als Solart Systems nu de aanvraag gaat doen vallen ze ook onder de 350 Euro dus dat maakt niets uit. Het is trouwens nog altijd de eigenaar die de aanvraag moet doen.

 

Je kan de aanvraag doen, je 350 is dan al verzekerd, de overige 100 kan je nog steeds opeisen van SS want je hebt schade door hun toedoen...Het is niet omdat je nu uw GSC aanvraagt je plots goedkeurt wat er mis is gelopen...

 

Heb nog eens gebeld naar kinrooi over de stand van zaken betreffende de gsc aanvraag. Een vriendelijke dame verteld mij dat ze dit nog niet gedaan hebben omdat zij nog geen verslagen van de keuringen van jan/feb hebben ontvangen. Vervolgens gebeld naar de keuringsdienst, zij hebben de verslagen inderdaad nog niet doorgestuurd en ze hebben daar een zeer heldere uitleg voor. Dit bevestigd de berichten op een ander forum. Ik had mij net voorgenomen om naar aanleiding van hun aangetekend schrijven een volgende schijf te betalen, maar door deze laatste nieuwtjes zal dat niet doorgaan.

@ nyves: wat bedoel je met "ze hebben daar een zeer heldere uitleg voor" ?

maar als jij een bewijs hebt van de keuring(en) kan je toch zonder problemen de aanvraag doen bij de vreg en netbeheerder. Of hebben jullie die niet gekregen van jullie keurder?

Wat hij daar mee bedoeld is dat blijkt dat ss de keurdersfirma niet betaald, zo heb ik toch gelezen op het forum.

Tip van de dag... 't gaat over centjes!

Enkele maanden terug heb ik ook al zo'n bericht ontvangen van het keuringsbureau... gelukkig heb ik zelf alle keuringsverslagen zelf al in handen.

nog wat anders gevonden

http://contracts.onecle.com/jinkosolar/solart-sales-2009-09-24.shtml

http://www.govex.info/govex/control/view_bda?bda.id=109426

http://bocholt.eyes-e-tools.net/jd9ducg1028isi1he.aspx

Weet iemand of dit al is uitgevoerd in Bochelt? serieuze cijfers hé?

 

Als Bocholt voor dit bedrag(562.340,00€) een instalatie leasd. Wie financiert deze dan?

Treed SolartSystems / Xeno .... bvba enkel op als installateur of pre-financieren zij deze installatie ook?

Dit zou een en ander natuurlijk kunnen verklaren. Dit is mischien dat zonneveld dat voor de compensaties moet gaan zorgen?

Das net het probleem, dat bewijs hebben we niet. We kunnen het verslag wel bekomen via de keurder maar dan moeten we zelf zijn factuur betalen en dat doe ik uit principe niet.

 

@ nyves, ik heb gebeld met de keuringsfirma.

Heb je een technische keuring gekregen? Normaal kreeg je dan een roze formulier "doordruk"?

Dit is genoeg om je aanvraag te doen bij INFRAX voor de groene stroom certifikaten.

als je dat niet hebt moet je de 68 euro voor de keuring zelf betalen en dan krijg je de documenten van de keuringsfirma.

Solart heeft "openstaande fakturen waarvan de datum verlopen is" en krijgen niets meer doorgestuurd!  

 

@ iedereen, lezen jullie ook mee op zonnepanelen? 

Er is een groep om samen een advokaat onder de arm te nemen!

Met zoveel te meer dat we zijn, zoveel te sterker staan we! 

ja wij hadden blijkbaar wel het geluk dat we keuringspapieren gekregen hebben maar er was toen ook gezegd dat ze de rekening naar ons gingen doorsturen. Tot nu toe hebben we die nog niet gezien maar ik zal maar niet te hard roepen want dan ineens is het daar wel.

Diepenbeek is wel heel erg ver voor mij... mensen uit west en/of oostvlaanderen die hetzelfde willen doen met een groep?

 Ja wij zijn ook van Oost vl nog steeds geen papieren geen ctf weet nog steeds van niets reeds 5 weken geleden de laatste 10% betaald en als ge belt zeggen ze steeds het komt deze week in orde ??

Beste allemaal,

Ter info ,ik zie op het ander forum dat ze vragen wanneer ze de laatste sma omvormer geplaatst hebben. Ik heb mijn bestelling gedaan begin oktober. Wij hebben geen voorschot gegeven maar ze drongen wel aan. Maar op mijn bestelbon stond betaling bij levering en geplaatst  voor 16 december. Ook wij hebben een paar keer een dag van plaatsing gekregen die niet door ging. Ik ben dan zelf op een zaterdagmorgen naar Kinrooi gereden en alles daar bespoken in 15 min tijd(250km) Dan zijn ze de maandag erop de installatie komen installeren en op dinsdag de sma omvormer. De dag erna de keuring op 16 december. Dan is de betaling over gemaakt.

18 pan. van 235 wpiek en een SMA 4000 TL20. regio kortrijk.

op de doos van sma staat er een datum op :  30-10-2009

 

mvg

Er is bij SMA sinds eind oktober een groot probleem om aan de enorme vraag naar omvormers te kunnen voldoen.

Dit probleem ligt enerzijds bij de zeer sterk gestegen vraag en het nog niet beschikbaar zijn van extra productiecapaciteit, maar ook bij een tekort aan electronica onderdelen die niet vlot genoeg worden aangeleverd. Dit is niet aleen voor België zo maar voor de hele EU of zelfs wereldwijd.

SolartSystems is hiervan deels het slachtoffer. Maar zij dragen zelf ook een grote verantwoordelijkheid.

Een goede aankoopplanning, marktkennnis en voorzienigheid samen met het correct inschatten van zijn eigen plaatsingscapaciteit en klantenpotentieel (=aantal lopende offertes en offerte aanvragen) hadden veel problemen kunnen voorkomen. Wie beloftes maakt moet deze ook maar nakomen. Waarom namen de meeste installateurs geen orders meer aan voor 2009, denk je?

Voor zij die toch een SMA omvormer willen ipv de ATEN zullen nog wel even geduld mogen oefenen. Als de beloofde omvormers niet tijdig of nog niet zijn besteld, kan het nog maanden duuren!

Zie volgende mailing van SMA http://www.sma.de/fileadmin/fm-dam/documents/en/SMA-lead-time-sitation.pdf

Dit bericht komt uit volgende topic, waar heel de problematiek van de leverproblemen is uitgelegd. http://zonstraal.forumup.be/viewtopic.php?t=5366&postdays=0&postorder=asc&start=15&mforum=zonstraal

@ pieterke,

Als je zelf van de keuringsdienst een "roze formulier" gekregne hebt dan is dit voldoende om je papieren in orde te maken.

Bel zelf eens met de keuringsdienst, die geven geen documenten meer door aan solart wegens niet betaalde fakturen.

Dus solart kan je papieren deze week niet in orde brengen....

Ik heb solart lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar nu ik zelf naar de keuringsdienst gebeld heb en dit gehoord heb, nu geloof ik niks meer van hun!

Snoopy,

Ik heb ook nog eens gebeld naar BTV, ondertussen zouden de facturen betaald zijn en zijn de verslagen opgestuurd naar Kinrooi. Ben benieuwd of ze nu in actie schieten.

 

Wij hebben zopas een mail ontvangen van de VREG waarin staat dat onze GSC officieel zijn aangevraagd. 

Zijn er nog mensen die deze mail hebben ontvangen? Of mensen die al op de hoogte werden gesteld onder welke regeling ze vallen? (350 of 450) En zo ja, hoelang hebben jullie op daarop moeten wachten?

 

 

 

Stijnuh, had je de laatste 10% al betaald?

Ik niet en ik veronderstel dat ze dan ook geen aanvraag doen! :-)

Bij ons is de VREG ook al aangevraagd door SS(3-tal weken terug)... na een paar dagen inlog en paswoord gekregen. Wij hebben de laatste schijf niet betaald. Kan je zien aan je VREG aanvraag/goedkeuring of je onder de 450 regeling valt?

 

Ik kan nog steeds niet registeren op het andere forum... wie is die advocaat uit Kortrijk? Kan ik hem bereiken?

ik heb de laatste 10% nog niet betaald, neen.

 

@ Berten Focus: op de goedkeuring zie ik nergens staan onder welke regeling ik val - jij wel dan?

Dat was net mijn vraag... waar kun je dit zien? Ik denk dat het de keuringsdatum is die telt... daar staat de datum van de eerste keuring (23/12/2009). Daarom ben ik er van overtuigd dat ik onder het 450-regime val.

Voor alle duidelijkheid, en trouwens het is simpel, en vooral geloof niet wat SS ook jullie probeer wijs te maken,

OFWEL zit je in de overgangsmaatregel, maw er gebeurde voor 31 dec 2009 een visuele keuringscontrole, maw er is een keurder langs geweest en heeft kunnen vast stellen dat de panelen OP HET DAK LIGGEN, heeft ze geteld en ook type genoteerd.

OFWEL heb je geen keurder gezien in 2009 (heb je ook geen voorlopig keuringsverslag ontvangen) en val je hoe dan ook onder de 350€ per GSC.

Al de rest in zever in zakjes...

Trouwens, Zou mij toch sterk verwonderen dat er keurders en/of keuringsbureaus 'valse' keuringsverslagen zouden opmaken.... want hoe dan ook komen zulke dingen uit! Dit is regelrechte fraude waar men serieuze boetes en straffen voor kan krijgen.

Dat er keurders door installatie bedrijven (WELKE WEET IK NIET!) benaderd zijn met de vraag om te 'foefelen' staat wel 100% vast, info kwam van de keurder die hier bij mij over de vloer kwam. Of er effectief 'in de val' zijn getrapt is nu nog koffiedik kijken, maar ben er zeker van dat ze binnen kort wel door de mand zullen vallen....

HIER BIJ ZEG IK NIET DAT DIT HET GEVAL IS VAN DE DES BETREFFENDE FIRMA van deze topic!

Klopt niet helemaal Ramses, het is niet de eigenaar die de keurder moet gezien hebben maar de keurder die de panelen moet zien (=visueel), ik heb gehoord van een keurder die de laaste dagen van 2009 op 10-tallen adressen moest gaan "zien", meer niet. Niet iedereen is altijd thuis, zeker niet in de kerstvakantie.

Wat je schrijft over dat omkopen zijn wel zware beschuldigingen, pas op dat ze u niet aanklagen voor laster ;)

 

Het zal de DNB (Infrax of Eandis) zijn die de controle van de keuringsatesten en de voorwaarden voor de 350 of 450€ op zich neemt. Het zijn zij die moeten uitbetalen eh. Daatom ook dat die documenten naar hun moeten gestuurd worden. Samen met de verklaring dat de omvormer aan de VDE en CE voorwaarden voldoet.

Daarom zeg ik ook, ZOU MIJ STERK VERWONDEREN dat SS of bepaalde keurders zouden over gegaan zijn tot deze praktijken! Feit is gewoon dat de keurder die hier is langs geweest mij heeft gezegd dat er installatie bedrijven zijn die hen benaderd hebben om 'te foefelen'... of dat nu die firma of een ander is , dat weet ik niet, hij heeft trouwens aan mij, wat logisch is, geen namen genoemd van één of andere firma.

 

DUS nogmaals bij deze, ik zeg NIET DAT SS zich heeft gezondigd aan deze praktijken!

Over dat visueel keuren, daar kan je inderdaad gelijk in hebben. Al zou het toch vreemd zijn dat je vooraf niet op de hoogte zo gebracht zijn dat ze zouden langs komen? Of werd dit wel gedaan?

 

groeten 

 

Aan Allen,

Mag ik u er attent opmaken dat wij met een aantal mensen een bijeenkomst georganiseerd hebben in Diepenbeek

Er was een zeer goede opkomst en ook advocaat was aanwezig,er is besloten om in groep onze eisen kracht bij te zetten via aangetekend schrijven daar er een normale conversatie met betrokken firma uitgesloten is,u zal het wellicht zelf al weten wat dat betekent.

De eisen van de groep zijn simpel,contractuele omvormer SMA plaatsen,alle officiele documenten volledig ondertekend en met geldige stempels op, bezorgen aan klanten,onmiddellijke compensatieregeling voor degenen die nu in de 350 euro regeling terecht komen door de laattijdige plaatsing,geloof de praatjes niet dat ze nog niet weten onder welke regeling je valt,is heel simpel te zien op grafiek van VREG,geen enkele keuring in 2009 is zo wie zo 350 euro regeling en bijkomstig moet ook zolder of dak geisoleerd zijn volgens een bepaald stramien

Daar er dringend,liefst met zoveel mogelijk in groep,iets moet ondernomen worden verzoek ik degenen die nog willen toetreden een mail te sturen naar hookrock@pandora.be of telefonisch contact op te nemen met mij 0475/394779

Onze volgende bijeenkomst is op zaterdag 10 april om 14h00 in Herentals,laat u niet door hun verkoopspraatjes in slaap wiegen,want dat is het enigste waar ze goed in zijn,tijd winnen en zoveel mogelijk geld uit de zakken kloppen is nog zo iets waar ze Olympisch kampioen in zijn moest die discipline bestaan en betaal vooral die laatste 10% niet installatie is zonder SMA omvormer zeker niet opgeleverd,verre van

Vandaag heb ik via de post wat documenten mogen ontvangen van SS.

Aanvraag voor lokale productie, keuringsattesten en een document voor onze woningverzekering.

Alweer een stapje verder dus. Thx

 Heb je al je garantie bewijzen ? ik heb reeds 2 maanden de laatste 10% betaald en nog steeds niets van papieren niets van de vreg  had al verschillende keren gebeld steeds antwoorden ze we zijn er mee bezig 

VREG is nu OK bij mij, melding lokale produktie is vertrokken... nog geen garantie-documenten.

Voor de geïnteresseerden: Zaterdag 10 april a.s meeting in Herentals tussen 11 en 15 uur

Voor alle klanten. Georganiseerd door de consumentenvereniging Solart Systems. Vooraf inschrijven aub. 

Meer info http://zonnenpanelen.12forum.be/re-welkom-bij-je-eigen-gratis-forum-hosting-vt1.html

en http://www.facebook.com/group.php?gid=104484609584746

En was de meeting van zaterdag een succes ? Ik heb gezien dat er heel wat berichten zijn weggehaald over Solart Systems. Dit is misschien een eis van hun geweest om verder te onderhandelen ? Binnenkort moeten de ontevreden klanten nog reclame gaan maken voor hen om hun compensatie te krijgen.........

paul1... geen vragen bij stellen...als de mensen hun zuur verdiende centen/euro's erin zitten zijn ze tot alle te 'overtuigen'. SS slaagt er werkelijk in iedereen op alle forums monddood te maken. Wat hebben ze te verbergen, vraag men zich dan af?

Dit is een staaltje van een omgekeerde wereld, er loopt vanalles fout en de firma wil maar hulp bieden als da en da voldaan wordt. Ja, ik vindt dit niet normaal, maar zal wel aan mij liggen zeker?