Welke BUDERUS condenserende gaswandketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik moet een keuze maken tussen GB132 (24 KW met tapwater) en GB162 T10 (25 KW met boiler 10l en tapwater). In principe voldoet tapwater alleen voor mij.
Is het de moeite waard om de GB162 te verkiezen en indien ja, waarom ?

Reacties

De GB132 is het instapmodel van buderus De GB162 T10 het betere model.

- de interne kopere boiler van 10L bij de GB 162 zorgt ervoor dat als je warm waterkraan opendraait er onmiddelijk warml water uit de ketel vertrekt . Deze boiler is groot genoeg om de opstart van de ketel te overbruggen zodanig dat je onmiddelijk warm water hebt. Bij de GB 132 zal er pas warm water gemaakt worden op ongeblik dat de kraan wordt open gedraait . Het duurt dus even vooralleer warm water uit de ketel vertrekt.

- De GB 162 heeft een sanitair vermogen van 32KW ipv 26 kW voor de GB 132 dit wil zeggen dat de GB162 meer debiet kan leveren aan warm water .

- Bij de GB162 is de warmtewisselaar behandelt waardoor deze bijna niet meer vervuilt dus eenvoudiger en gemakkelijker zuiver te maken.

Dit zijn enkele verschillen tussen de 2 ketels, echter hou kan men uitleggen dat de kwaliteit van de GB 162 beter is dan de GB132. Je moet het vaststellen.

De GB 162 is echter een stuk duurder dan de GB132 en nu is de vraag of je deze extra prijs voor de meerwaarde van de GB 162 wil betalen.

Ronny2,

als je zegt dat bij GB162 de warmtewisselaar behandelt is, is dat dan ook effectief tegen kalkaanslag?

Ik ben momenteel aan het broeden op vervanging van onze oude ketel maar twijfel nog over de keuze doorstromer versus boiler omwille van waterhardheid (bij ons 16,2 Franse graden terwijl ik ergens de raad las om voor doorstromers bij waterhardheid hoger dan 15 Franse graden best een waterontharder te installeren).... 

Als bepaalde boilers minder last hebben van kalkaanslag wordt dat misschien wel onze beslissend keuze...

Alvast dank voor enige raad !

 

De hardheid van het leidingwater heeft een grote invloed op een platenwarmtewisselaar.

Bij buderus is zowel bij de GB132 als de GB162 geen platenwarmtewisselaar gebruikt voor de aanmaak van warm water. Dus beide zijn minder gevoelig voor verstopingen door verkalkingen.

De warmtewisselaar waarover ik praatte is de primaire warmtewisselaar  ( die de warmte van de verbranding omneeemt) en niet de secundaire warmtewisselaar gebruikt voor de aanmaak van warm water.