Waterzak in kruipkelder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zijn er mensen die ervaring hebben met een waterzak van een paar 1000l in de kruipkelder.
Om onze opslag van regenwater (nu slechts 2000l) ruim te vergroten leek dit me een interessante oplossing. Wellicht niet de goedkoopste, maar ze heeft ook een paar voordelen. Men hoeft de tuin niet om te woelen en het kan snel geïnstalleerd worden.
De huidige regenwaterput zou ik als 'filterput' inschakelen, zodat de waterzak al proper water krijgt toegevoerd.
Ervaringen, ideen, tips ?

Reacties

Geen ervaring, maar aangezien ook wij binnenkort de vreugde van het verbouwen mogen ervaren in ons nieuwe oude huis, lijkt me dit een zinnige vraag.

Mijn suggestie: als het plaatsen een probleem is, kan je misschien overwegen om "gewoon" een zwembadrand te plaatsen, zoals je er wel meer ziet in allerlei tuinen. Ik ben willekeurig gaan surfen en je vindt wat ik bedoel bijvoorbeeld op [[http://www.fonteyn.nl/zwembaden/bovengrondse-zwembaden/intex-metal-fram…|deze plaats]] (geen enkel commercieel belang van mijn kant, hé).

Als je dat "zwembad" dan plaatst en er een afdekzeil op voorziet, lijkt me dit een haalbaar en betaalbaar alternatief voor een regenwaterton. Zou maximaal een 200 euro kosten, als ik de website mag geloven.

 

P.S. Vergeet, als je dat bad uit mijn voorbeeld, plaatst, er de kinderen niet eerst uit te halen hé.

 

Ik kan natuurlijk niet beoordelen hoe dik de wand van de zak is, hoe lang gaat hij mee ? Wat gebeurd er als er een lek is , kan het water weg ? Is de kruipkelder vorstvrij ?   Na vele jaren zeer intensief gebruik van regenwater weet ik wel dat de put wel degelijk al eens moet gekuist worden ook als je een goede filter gebruikt. ( wij gebruiken ook een filterput en kuisen de put toch jaarlijks) Regenwater bovengronds opslaan, zeker in een open vat zoals een zwembad , is natuurlijk vragen om algen en als het vriest …..

Meer technische info vind je alvast hier:

www.regenwater.com/download/13-gep-regenwater.pdf

 Enige probleem wat ik zie is dat er wel degelijk een beetje moet gegraven worden, en aangezien de bodem van onze kruipkelder bestaat uit een grove mortel wordt dat niet evident.

Verder hebben we ook in de wintermaanden water in de kruipkleder staan. En passeert er al eens een occasionele muis. Vraag is of die zak daar allemaal tegen bestand is.

 

wim-43

met dat idee zit ik ook al een hele tijd kwam deze week terug boven toen mijn dochter zei haar zwenbad weg te doen

zou perfect onder de verluchting kunnen buis van de regen afvoer loopt daar ook,maar probleem is hoe kan ik het maken dat het bad vol is de buis naar het bad afsluit,zodat het water terug gewoon weg loopt

iemand hier een idee,ik dacht zelf aan een vlotter in de buis maar gaat dat werken

Het idee van de waterzak heb ik opgegeven, maar één van de reacties op dit topic vond ik geniaal! Er zijn tal van goedkope zwembaden tweedehands te vinden, die je voor minder dan honderd euro kan kopen. Die zijn volgens mij even moeilijk of makkelijk in de kruipkelder binnen te brengen, en kunnen ook een paar duizend liter water bevatten. Vermits alles donker staat opgesteld zal het plastiek het niet al te zwaar te verduren krijgen. Is het ding alsnog na een paar jaar lek,.... dan is het ook geen echt grote investering om  te vernieuwen. En dekzeil erover lijkt me wel aan te bevelen ivm mogelijke condesvorming tegen de gewelven. Een lek kruipkelder-zwembad kan wel de kruipkelder onder water zetten, maar dat  water staat er hier in de winter sowieso al in.

Heeft iemand dit al geprobeerd? Of wat zijn jullie bedenkingen?