gevelbekleding Eternit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hebben besloten om voor die LEW te gaan. Nu ivm het HSB, onze architect vertelde dat er een gevelbekleding bestaat die volgens de normen goed zou zijn aangaande LEW toepassingen.
Meer bepaald de gevelplaten van Eternit.
En aangezien ik die eens wilde zien ben ik op pad gegaan naar wat anders , Batibouw, nu ik heb die daar gezien en in combinatie met de andere materialen van Eternit zou dit volgens de man ter plaats (wat meestal het geval is) goed te doen voor LEW/HSB.
Men vertelde me deze in combinatie te nemen met de HYDROPANEL / het nodige dampscherm/ isolatie / houtskelet / DURIPANEL / draaglatten en dan de buitenbekleding ook eveneens van ETERNIT....
Wat is jullie mening hierover ???

Alvast bedankt
Jurgen

Reacties

Persoonlijk snap ik niet echt waarom er nog zoveel extra materiaal tegen de HSB moet komen voor die Eternit (ik vermoed dat het toch gaat om de sidings van Eternit ??)

 Je kan evengoed langs de binnenkant een OSB gebruiken, langs de buitenkant een ademende watervast houtvezel plaat...

 

De materialen die je opsomt zullen wel allemaal geschikt zijn maar Eternit heeft mooi reclame gemaakt...

Eternit maakt ook algemene bouwplaten voor diverse toepassingen, en uiteraard maken ze je graag wijs dat Hydropanel en Duripanel deel uitmaken van het gevelsysteem van Eternit.

De gevelplaten op zich plaats je uiteraard op gelijk welk materiaal, van gelijk welke fabrikant.

Gebruik even goed OSB + gipsvezelplaat in plaats van Hydropanel en houtvezelplaat in plaats van Duripanel.

 

Ik heb trouwens niet goed begrepen wat die Eternit-bekleding als bijdrage zou kunnen hebben voor het bekomen van de 'normen' voor een LEW. Het enige voordeel: De platen zijn ca. 1 cm dik, dat is een 8-tal cm dikte gewonnen ten opzichte van bijvoorbeeld gevelsteen (9 cm dik).

Nog een bedenking: De gevelplaten worden meestal zodanig geplaatst dat de horizontale voegen open blijven voor ventilatie van de spouw achter de platen. Dat levert een tamelijk open gevel op (in vergelijking met gevelsteen), waardoor de winddichting van het skelet met isolatie zeer belangrijk is.

 

Bert

Onze pasiefwoning in Eeklo wordt ook opgebouwd met een vezelcementplaat van eternit aan de buitenzijde.

Als je wil mag je steeds eens langskomen om te kijken naar onze opbouw.

groeten Keith

Momenteel ben ik bezig met de gevelafwerking van onze passiefwoning met Eternit Natura panelen. Meer info op passiefhuisinlaarne.blogspot.com . Steeds welkom!

 

Gert

gert,

heb de foto's even bekeken en ben onder de indruk van de Eternit gevel!  Ik heb heel nauwkeurig proberen te kijken maar kan het niet met zekerheid zien:

hebben jullie de platen verlijmd of zijn er vijzen zichtbaar aan de buitenkant?

We zouden hetzelfde systeem willen gebruiken en persoonlijk vinden we verlijmde platen mooier, maar we hebben vernomen dat Eternit zelf aanraad om met vijzen te werken. 

Kan je misschien even laten weten hoe jullie precies bevestigd hebben?

 

Hanne